Get Free, Friendly, Expert Advice
Call 1-866-244-8796 or email

Designed and Manufactured in Canada Since 1980


AxiomAudio Blog

Positioning Floorstanding Speakers

Our Newest Flagship Model: The M100

Why We Make Our Own Drivers

Wall'O'Fame
My listening room
"Serenity Cinema", now with 40% extra Serenity!
Who's Online
2 registered (JohnK, fredk), 121 Guests and 12 Spiders online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Financing
Forum Stats
12820 Members
11 Forums
22694 Topics
400700 Posts

Max Online: 378 @ 02/24/13 04:33 PM
Top Posters
Ken.C 17699
pmbuko 16227
SirQuack 13311
CV 11066
MarkSJohnson 10698
Meanwhile On Facebook

8| Don't miss Andrew Welker's post on our message boards about the new subwoofer...

󾓲 The April Newsletter is out! Did you get your copy? http://www.axiomaudio.co...

Double-take! :O How well do you know our line? First one to spot the surprise...

Topic Options
Rate This Topic
#320906 - 09/01/10 11:50 AM Pioneer Remote Control
Alex Jag Offline
newbie

Registered: 09/01/10
Posts: 1
One day without any changes to settings I turned on my Pioneer VSX-56TXi Receiver and it would not respond to it's own (original) remote control. The Remote Control works as before with other components of my Home Theater. I did look in to resetting the Pioneer but it didn't help.
Any sugestions?

Top
#320910 - 09/01/10 12:04 PM Re: Pioneer Remote Control [Re: Alex Jag]
CatBrat Offline
axiomite

Registered: 08/05/09
Posts: 5664
Loc: Some random location
I've never heard of the IR circuitry going out of a piece of electronics, but my first impression is this is what may have happened here.

Top
#320987 - 09/01/10 07:05 PM Re: Pioneer Remote Control [Re: Alex Jag]
Glitchy Offline
aficionado

Registered: 01/28/10
Posts: 578
Loc: Blueridge Foothills, NC
Originally Posted By: Alex Jag
One day without any changes to settings I turned on my Pioneer VSX-56TXi Receiver and it would not respond to it's own (original) remote control. The Remote Control works as before with other components of my Home Theater. I did look in to resetting the Pioneer but it didn't help.
Any sugestions?


Batteries?
_________________________
Fronts/Wides:M22s in/on
Center:VP150/VP100 in/on
Hghts,SS,SR:QS8s
Sub:EP500
AVR:Onkyo 3008

Top
#320993 - 09/01/10 07:32 PM Re: Pioneer Remote Control [Re: Glitchy]
CatBrat Offline
axiomite

Registered: 08/05/09
Posts: 5664
Loc: Some random location
But, it works with his other pieces of equipment. But yeah, batteries would have been the first thing I would have tried.

Top
#321084 - 09/02/10 01:05 PM Re: Pioneer Remote Control [Re: CatBrat]
casey01 Offline
aficionado

Registered: 07/03/08
Posts: 736
Loc: Toronto
Might seem like a "silly" question but I am assuming that the front panel buttons on the AVR are still functioning as normal? Has there been a recent firmware update to the unit?
Mainstream manufacturers, like Pioneer, will have multiple IR codes for various equipment and I wonder as well, somehow, has this mysteriously changed especially since you stated all other components commands remain intact? Another possible option is in many cases there are a number of ways of re-setting the remote, however, in doing so, it may result in a loss of commands for your other equipment and would require a re-install. What does the manual say about this, if anything?

Other than that, I guess a call to Pioneer is in order. The problem is, like most mainstream manufacturers, trying to get a helpful and timely response from these people can be like "pulling teeth".

Top



Moderator:  alan, Amie, Andrew, axiomadmin, Brent, Debbie, Ian, Jc 

Home  |  Corporate Info  |  Products  |  Message Board  |  FAQs  |  Warranty  |  Site Map  |  Privacy Statement   |  Contact Us

©2014 Colquhoun Audio Laboratories Limited
All Rights Reserved.