Get Free, Friendly, Expert Advice
Call 1-866-244-8796 or email

Designed and Manufactured in Canada Since 1980


AxiomAudio Blog

Blind Listening Tests

Sneak Peek into Axiom’s Current Research and Development

Axiom’s Newest Speaker: The In-Ceiling M3

Wall'O'Fame
Experimental Atmos
Greetings fellow Axiom owners...
Who's Online
1 registered (CV), 45 Guests and 5 Spiders online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Financing
Forum Stats
13326 Members
11 Forums
22918 Topics
405131 Posts

Max Online: 378 @ 02/24/13 04:33 PM
Top Posters
Ken.C 17789
pmbuko 16289
SirQuack 13339
CV 11235
MarkSJohnson 10938
Meanwhile On Facebook

Did you get your "Golden Email"? The great gift certificate email giveaway star...

Here's a helpful article for everyone looking at putting a new stereo or home th...

Interesting article about who's getting the money from streaming radio services...

Topic Options
Rate This Topic
#389174 - 02/03/13 06:27 PM Exact Audio Copy
jakewash Offline
shareholder in the making

Registered: 12/26/03
Posts: 10399
Loc: Calgary, Alberta
Anyone else have extremely slow rips with the latest version(1.0 beta 3)? I am running Windows 8 and it rips at best 1.3x. I have since given up and am using dbpoweramp, I at least get 6-7x secure ripping with it.
_________________________
Jason
-----------------
TTTHHHPPPPPTTTT!

My HT

Top
#389218 - 02/04/13 05:29 PM Re: Exact Audio Copy [Re: jakewash]
INANE Offline
connoisseur

Registered: 02/04/04
Posts: 1669
Loc: Omaha, Nebraska
I haven't updated it in a while nor tried it on Win7. I assume that combination always worked fine for you with the same hardware?
_________________________
-Ben
HT v2.0 !
HT v1.0

Top
#389245 - 02/05/13 12:56 AM Re: Exact Audio Copy [Re: jakewash]
jakewash Offline
shareholder in the making

Registered: 12/26/03
Posts: 10399
Loc: Calgary, Alberta
Unfortunately I can't say. it is a new laptop I am using and have never tried EAC on it till now. I have seen a number of reports of this new version ripping slowly, certainly slower than it has in the past. dbpoweramp uses accurip for verification as well so I feel comfortable using it for accurate rips.
_________________________
Jason
-----------------
TTTHHHPPPPPTTTT!

My HT

Top
#389246 - 02/05/13 07:25 AM Re: Exact Audio Copy [Re: jakewash]
Murph Offline
axiomite

Registered: 10/05/06
Posts: 6860
Loc: PEI, Canada
Win 7 but I haven't upgraded EAC since I installed it so I can't say. Sounds like I won't do it in the future either.
_________________________
With great power comes Awesome irresponsibility.

Top
#389254 - 02/05/13 09:47 AM Re: Exact Audio Copy [Re: jakewash]
cb919 Offline
connoisseur

Registered: 02/17/09
Posts: 1041
Loc: Ottawa, Canada
I'm still running v1 beta1 on WXP - kickin it old school. Sorry I guess that doesn't help.
_________________________
Dan
In/On Wall 500 w M2 Center Channel

Top
#389281 - 02/05/13 06:11 PM Re: Exact Audio Copy [Re: jakewash]
Eno Offline
old hand

Registered: 11/15/03
Posts: 68
Loc: Bowie, MD USA
I'm using v1.0 beta 3 from 29Aug2011 on Win7 and have no problems with it.

Top
#389293 - 02/06/13 01:00 AM Re: Exact Audio Copy [Re: jakewash]
INANE Offline
connoisseur

Registered: 02/04/04
Posts: 1669
Loc: Omaha, Nebraska
Laptop drives (CD/DVD) are often pretty slow.
_________________________
-Ben
HT v2.0 !
HT v1.0

Top
#389329 - 02/06/13 08:51 PM Re: Exact Audio Copy [Re: jakewash]
jakewash Offline
shareholder in the making

Registered: 12/26/03
Posts: 10399
Loc: Calgary, Alberta
True, but like I said, I am getting 4-6x using dbpoweramp, I was kind of expecting pretty much the same from EAC. Hmmmmmmm I think I will load up EAC on one of the desktops in the house and compare.
_________________________
Jason
-----------------
TTTHHHPPPPPTTTT!

My HT

Top



Moderator:  alan, Amie, Andrew, axiomadmin, Brent, Debbie, Ian, Jc 

Home  |  Corporate Info  |  Products  |  Message Board  |  FAQs  |  Warranty  |  Site Map  |  Privacy Statement   |  Contact Us

©2014 Colquhoun Audio Laboratories Limited
All Rights Reserved.