Get Free, Friendly, Expert Advice
Call 1-866-244-8796 or email

Designed and Manufactured in Canada Since 1980


AxiomAudio Blog

Sneak Peek into Axiom’s Current Research and Development

Axiom’s Newest Speaker: The In-Ceiling M3

Outdoor Speaker Placement

Wall'O'Fame
Experimental Atmos
Greetings fellow Axiom owners...
Who's Online
2 registered (exlabdriver, tomtuttle), 143 Guests and 6 Spiders online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Financing
Forum Stats
13322 Members
11 Forums
22895 Topics
404586 Posts

Max Online: 378 @ 02/24/13 04:33 PM
Top Posters
Ken.C 17781
pmbuko 16277
SirQuack 13335
CV 11208
MarkSJohnson 10899
Meanwhile On Facebook

󾓶 The first review of the LFR880s is out! "If you are adding or upgrading stere...

So much going on in this month's newsletter - new product announcements, a new v...

Love this comment from Doug T! "The M22 bookshelf speakers sound so clean and a...

󾓶 Andrew has spoken! Big update on the AxiomPlay Wireless Platform on the Axiom...

Page 1 of 3 1 2 3 >
Topic Options
Rate This Topic
#399158 - 12/08/13 08:06 PM Harmony Ultimate remote, anyone have one?
michael_d Offline
connoisseur

Registered: 07/23/04
Posts: 3904
Loc: Up yonder
I've been using the URC programmable remotes for years. I have now killed my second MX980 by drowning. Seems as if the damn things are always in the path of a drink I happen to knock over.... Looking for a less expensive option to replace one now.

I need IR/RF as both my systems have the equipment racks behind the seating. I also like remotes with a charging cradle. This Harmony Ultimate has both.

I also use macro's to turn on and turn off all the equipment with one button push. I also use macros to switch from one source to another and with the MX remotes, I can punch through to any device for any command I want. This is handy for use of a video processor when I want to change aspect ratios.

If anyone has one of these remotes, can you comment on their functionality in comparison to the MX remotes?
_________________________


Top
#399159 - 12/08/13 08:37 PM Re: Harmony Ultimate remote, anyone have one? [Re: michael_d]
Socketman Offline
connoisseur

Registered: 07/12/09
Posts: 1190
Loc: Whitehorse YT
I almost bought the ultimate but the most used buttons are above the touch screen and that doesn't work for me. I want the most used buttons to be hard buttons close to my thumb. I was using a harmony 520 which has the best layout imho but I have worn out 2 or them and the dog ate one lol and they are no longer available. I bought a harmony one off ebay and a extra battery with charger for when I forget to put it in the cradle. The one is pretty good , but its taking some time to figure out the buttons without looking.

I have never had a URC remote , the harmony's ive had don't use macro's but they have activities and can be somewhat modified with delays and such. You can switch between activities and devices easily with a single button touch as well as map different device operations to different buttons on the touch screen.
_________________________
DOG is GOD spelled backwards.
I blame my terseness on my keyboard. smile

Top
#399161 - 12/09/13 08:51 AM Re: Harmony Ultimate remote, anyone have one? [Re: michael_d]
EFalardeau Offline
connoisseur

Registered: 08/27/07
Posts: 3270
Loc: Laval, Quebec, Canada
I use both the 900 and the 1100. The 1100 is an acquired taste, but mostly useful if you have a complex system requiring lots of extra buttons. The 900 is really good. Prices on all those remotes seem to have come down quite a bit!
_________________________
E = MC2 = ((2M80 + VP180 + 4QS8)/(EP800 + EP500))^(ADA1500 x D2v)
Audiobytes! 2M22! 2VP150!

Top
#399163 - 12/09/13 10:45 AM Re: Harmony Ultimate remote, anyone have one? [Re: michael_d]
michael_d Offline
connoisseur

Registered: 07/23/04
Posts: 3904
Loc: Up yonder
URC wants $368 to replace mine. The first time I did that, I chalked it up to an expensive learning adventure. Now I'm just stupid... Not going to spend that kind of money on a remote again.

URC has also gone completely bonkers with regards to their "professional" remotes. They are stupid expensive, and URC has made it very difficult for end users. They want professional installers to sell, program and support them.
_________________________


Top
#399164 - 12/09/13 11:05 AM Re: Harmony Ultimate remote, anyone have one? [Re: michael_d]
wilwom Offline
veteran

Registered: 11/08/04
Posts: 175
Loc: Denton, TX
I bought a spare URC MX-500 back in the day. Of course I am now using the spare and wishing I had bought another spare.

I installed several of them for friends and relatives and think it a great remote (IR only).

Top
#399165 - 12/09/13 12:09 PM Re: Harmony Ultimate remote, anyone have one? [Re: michael_d]
exlabdriver Online   content
connoisseur

Registered: 09/07/11
Posts: 1027
Hmmmm, the OEM remotes that I use are free & never seem to fail.

For normal TV watching, my Shaw PVR remote runs it & my Sony TV.

For HT, I take my remotes out of a slick holder (that my wife found) on an end table & line them up on my coffee table - 1 remote each for Velo Subs, Denon AVR, Sony BDP or PS3 & Sony TV. No macros or trying to figure out what button does what. When we're done, back they go into their holder completely out of the way.

Works for me & cost effective....

TAM

Top
#399166 - 12/09/13 12:14 PM Re: Harmony Ultimate remote, anyone have one? [Re: michael_d]
tomtuttle Online   happy
axiomite

Registered: 06/20/03
Posts: 8290
Loc: Tacoma
Mike, the guys at Surf Remote have always been very helpful to me.

I bought a MX-850 off EBay (to go with my 2 MX-700's) and love it. I'm thinking of looking for more of the same. Like Socketman, I'm particular about hard buttons and their placement.

However, since I almost always have my iPad with me at home, I'm thinking about going to the Harmony Smart Control "next time".
_________________________
bibere usque ad hilaritatem

Top
#399168 - 12/09/13 01:23 PM Re: Harmony Ultimate remote, anyone have one? [Re: michael_d]
michael_d Offline
connoisseur

Registered: 07/23/04
Posts: 3904
Loc: Up yonder
This Harmony has a hub of sorts that works with smart phones. I have not looked at that feature in detail. TAM, are your devices in front or behind you? Is your room light controlled?
_________________________


Top
#399169 - 12/09/13 01:42 PM Re: Harmony Ultimate remote, anyone have one? [Re: michael_d]
exlabdriver Online   content
connoisseur

Registered: 09/07/11
Posts: 1027
When in use, my devices are in front of me lined up on the coffee table. My HT is completely dark except for the string of ambiance LED lights attached to the back of the TV that shine onto the wall behind it.

I use a cheap, little LED flashlight to view the buttons on my unlit remotes in the dark if required; however, once it is all up & running properly, my remotes aren't used much except occasionally for the BDP/PS3. The Denon AVR remote is the only one that is lighted...

TAM

Top
#399176 - 12/09/13 10:12 PM Re: Harmony Ultimate remote, anyone have one? [Re: michael_d]
michael_d Offline
connoisseur

Registered: 07/23/04
Posts: 3904
Loc: Up yonder
Maybe I should have rephrased that... Do you have the equipment your remotes are controlling in front of, or behind you?
_________________________


Top
#399179 - 12/10/13 02:30 AM Re: Harmony Ultimate remote, anyone have one? [Re: michael_d]
exlabdriver Online   content
connoisseur

Registered: 09/07/11
Posts: 1027
In front...

TAM

Top
#399202 - 12/12/13 05:44 AM Re: Harmony Ultimate remote, anyone have one? [Re: michael_d]
FordPrefect Offline
connoisseur

Registered: 07/05/02
Posts: 1334
Loc: Ancaster, Ontario
I use the Harmony 900 along with the Logitech Harmony® RF System to control the equipment in the audio rack set in the wall in the back of the room. TV in the front is controlled by IR, also from the 900.

While not perfect it has worked well for the last year or so.
_________________________
getting to 2,000 posts; one year at a time vp160/qs8/qs4/ep350/m60/m2200s

Top
#399332 - 12/17/13 09:57 PM Re: Harmony Ultimate remote, anyone have one? [Re: FordPrefect]
Ray3 Offline
connoisseur

Registered: 02/02/04
Posts: 2842
Loc: Rochester, NY
Jack and I have been using the URC remotes for years and they never disappoint. I have progressed from the MX 500,700 and 850 to my current pair of MX-900s.

Incredibly powerful and flexible. For example, I have put commands to increase/ decrease the subwoofer on each device on the remote.

the Harmony's are Ok, but seem a bit toy -like in relation to the URCs.

+1 on Tom's endorsement of surfremotecontrol.com

Top
#399344 - 12/18/13 01:14 PM Re: Harmony Ultimate remote, anyone have one? [Re: michael_d]
Murph Offline
axiomite

Registered: 10/05/06
Posts: 6832
Loc: PEI, Canada
I recommend Harmonies for people who need a more user friendly programming experience but the URCs are a superior product IMHO. Even if you can do everything you need to do with a Harmony, I still give the edge to the URCS on thier toughness alone. They can truly take a beating compared to the Harmonies that my friends seem to replace on a regular basis.

I currently have a URC MX450. It's not PC programmable but it's just as powerful and using the built in screen to program is surprisingly intuitive once you get at it.
_________________________
With great power comes Awesome irresponsibility.

Top
#399357 - 12/18/13 04:05 PM Re: Harmony Ultimate remote, anyone have one? [Re: michael_d]
michael_d Offline
connoisseur

Registered: 07/23/04
Posts: 3904
Loc: Up yonder
URC has a water proof remote I might try.
_________________________


Top
#399358 - 12/18/13 04:14 PM Re: Harmony Ultimate remote, anyone have one? [Re: michael_d]
MarkSJohnson Offline
shareholder in the making

Registered: 09/27/04
Posts: 10899
Loc: Central NH
Water proof or wine proof? smile
_________________________
::::::: No disrespect to Axiom, but my favorite woofer is my yellow lab :::::::

Top
#399369 - 12/18/13 10:00 PM Re: Harmony Ultimate remote, anyone have one? [Re: MarkSJohnson]
fredk Offline
axiomite

Registered: 12/06/07
Posts: 7047
Loc: Canada
Originally Posted By: MarkSJohnson
Water proof or wine proof? smile

Send one of those and a case of wine to me and I'll report back.
_________________________
Fred

-------
Blujays1: Spending Fred's money one bottle at a time, no two... Oh crap!

Top
#399370 - 12/18/13 10:00 PM Re: Harmony Ultimate remote, anyone have one? [Re: fredk]
fredk Offline
axiomite

Registered: 12/06/07
Posts: 7047
Loc: Canada
Really.
_________________________
Fred

-------
Blujays1: Spending Fred's money one bottle at a time, no two... Oh crap!

Top
#399373 - 12/18/13 10:24 PM Re: Harmony Ultimate remote, anyone have one? [Re: michael_d]
michael_d Offline
connoisseur

Registered: 07/23/04
Posts: 3904
Loc: Up yonder
Just send me a case of wine and I'll report 'something' back....
_________________________


Top
#399384 - 12/19/13 08:00 AM Re: Harmony Ultimate remote, anyone have one? [Re: michael_d]
Murph Offline
axiomite

Registered: 10/05/06
Posts: 6832
Loc: PEI, Canada
Send me a case of wine and you won't have to hear me report on anything for a while.
_________________________
With great power comes Awesome irresponsibility.

Top
#399423 - 12/20/13 12:01 AM Re: Harmony Ultimate remote, anyone have one? [Re: michael_d]
INANE Offline
connoisseur

Registered: 02/04/04
Posts: 1666
Loc: Omaha, Nebraska
I have two Harmony 880's but I just picked up a Harmony Smart Control that is going to retire one of them. I'm not done setting it up (have to route the IR blaster upstairs to my TV) but so far it seems really slick. Having a basic remote for those quick grab standard commands plus the ability to run the app on the phone and tablet is nifty.
_________________________
-Ben
HT v2.0 !
HT v1.0

Top
Page 1 of 3 1 2 3 >



Moderator:  alan, Amie, Andrew, axiomadmin, Brent, Debbie, Ian, Jc 

Home  |  Corporate Info  |  Products  |  Message Board  |  FAQs  |  Warranty  |  Site Map  |  Privacy Statement   |  Contact Us

©2014 Colquhoun Audio Laboratories Limited
All Rights Reserved.