Get Free, Friendly, Expert Advice
Call 1-866-244-8796 or email

Designed and Manufactured in Canada Since 1980


AxiomAudio Blog

Blind Listening Tests

Sneak Peek into Axiom’s Current Research and Development

Axiom’s Newest Speaker: The In-Ceiling M3

Wall'O'Fame
Jungle's HT
Experimental Atmos
Who's Online
4 registered (fredk, Jungle, onn, St_PatGuy), 43 Guests and 4 Spiders online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Financing
Forum Stats
13336 Members
11 Forums
22940 Topics
405747 Posts

Max Online: 378 @ 02/24/13 04:33 PM
Top Posters
Ken.C 17809
pmbuko 16296
SirQuack 13344
CV 11268
MarkSJohnson 10964
Meanwhile On Facebook

Just two more days! Better tell your gift-givers! http://axiomaudio.com/holida...

So many people took advantage of the weekend sales! Lots of auditioning about t...

Only a few hours left to get a gift card worth up to 25% of your purchase! http:...

Four days to get in on the action!

Topic Options
Rate This Topic
#399570 - 12/27/13 06:33 AM EP350 Problems?
Devilbones Offline
newbie

Registered: 12/27/13
Posts: 2
Just the other day my sub has the red light blinking and doesnt appear to be working anymore. I have power cycled and tried a different source and that didnt seem to help. Any ideas?

Top
#399572 - 12/27/13 08:47 AM Re: EP350 Problems? [Re: Devilbones]
alan Offline
connoisseur

Registered: 01/29/02
Posts: 3191
Loc: Toronto/New York/Dwight
Hi Devil,

Try unplugging your 350 completely from the wall and leave it for an hour. It may re-set and be ok. If not, call the Axiom 800 number and speak to Brent or Debbie.

Regards,
Alan
_________________________
Alan Lofft,
Axiom Resident Expert

Top
#399603 - 12/28/13 04:59 PM Re: EP350 Problems? [Re: Devilbones]
Devilbones Offline
newbie

Registered: 12/27/13
Posts: 2
Alan,
That didnt seem to work. I am going to give a call on Monday. Thanks.

Top
#399612 - 12/29/13 01:34 PM Re: EP350 Problems? [Re: Devilbones]
Jc Offline
aficionado

Registered: 06/27/06
Posts: 501
Loc: Sherbrooke, QC, Canada
Hi Devilbones,

Axiom used several models of amplifiers for their EP350 subwoofer. You will need to email a photo of the back of your EP350 showing the entire metal plate of the amp and the name under which it was purchased. Here are the email addresses for Debbie and Brent.
Brent : brent@axiomaudio.com
Debbie : debbie@axiomaudio.com

With that info on hand they will be able to give you the proper directions right away when you will phone.

Good luck !
_________________________
jc
Axiom Audio Expert / jc@axiomaudio.com
Recrutement d'Intégrateurs/Installateurs professionnels Québec

Top
#403022 - 04/13/14 07:08 PM Re: EP350 Problems? [Re: Devilbones]
SpenceJT2003 Offline
buff

Registered: 05/19/05
Posts: 43
Loc: Wisconsin
While working to calibrate levels after installing a pair of m60s that I picked this afternoon (replacing/upgrading a pair of m22s), I noticed that I've got no sound coming from my EP350 (purchased back around 2006-7). I went so far as changing out the line connected to my even older, but still working secondary (Cerwin Vega) sub, and still no sound. The driver appears to be undamaged. I have yet to open it up to inspect the capacitors our wiring.

I have reached out to Axiom in the hope of determining next steps. I really liked the product, and am down to a single sub.

Taking a photo of my amp plate, and teaching out to Axiom contacts listed above the morning.
_________________________
Epic 60 - 350 7.1
Mitsubishi L75A91 75" "LaserVue"
Onkyo TX-NR905
Panasonic DMP-BDT500
Dish ViP922

Top
#403030 - 04/13/14 07:35 PM Re: EP350 Problems? [Re: Devilbones]
SpenceJT2003 Offline
buff

Registered: 05/19/05
Posts: 43
Loc: Wisconsin
Just pulled the amp, Which is a sealed black plastic module with a pair of standard speaker terminals on it's back.

It has "500" written on the right side of the module. Does this mean that I've got one of the rumored hybrid EP350s that I had read about?

So no ability to check capacitors given the sealed module, and I am hesitant to dig deeper.

Just tested the speaker by connecting the cable to the output of my phone playing music, and I get sound. Slightly faint, which is expected due to it's low power output.

Seeking next steps toward getting my sub repaired. Help?
_________________________
Epic 60 - 350 7.1
Mitsubishi L75A91 75" "LaserVue"
Onkyo TX-NR905
Panasonic DMP-BDT500
Dish ViP922

Top



Moderator:  alan, Amie, Andrew, axiomadmin, Brent, Debbie, Ian, Jc 

Home  |  Corporate Info  |  Products  |  Message Board  |  FAQs  |  Warranty  |  Site Map  |  Privacy Statement   |  Contact Us

©2014 Colquhoun Audio Laboratories Limited
All Rights Reserved.