Get Free, Friendly, Expert Advice
Call 1-866-244-8796 or email

Designed and Manufactured in Canada Since 1980


AxiomAudio Blog

Axiom’s Newest Speaker: The In-Ceiling M3

Outdoor Speaker Placement

Speaker Placement: Unusual Room Layouts and Elevating Speakers

Wall'O'Fame
Experimental Atmos
Greetings fellow Axiom owners...
Who's Online
4 registered (medic8r, bridgman, Ken.C, mapatton), 68 Guests and 6 Spiders online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Financing
Forum Stats
13317 Members
11 Forums
22875 Topics
404260 Posts

Max Online: 378 @ 02/24/13 04:33 PM
Top Posters
Ken.C 17768
pmbuko 16273
SirQuack 13333
CV 11195
MarkSJohnson 10878
Meanwhile On Facebook

Love this comment from Doug T! "The M22 bookshelf speakers sound so clean and a...

󾓶 Andrew has spoken! Big update on the AxiomPlay Wireless Platform on the Axiom...

A New Look For Our Amps and Pre-amps? Adding yet another level of customization...

Hurry - sale ends Sunday!

Page 14 of 14 < 1 2 ... 12 13 14
Topic Options
Rate This Topic
#334883 - 01/19/11 12:07 AM Re: EP500 Not working [Re: Adrian]
CV Offline
Founder, Axiom Upgrade Club
shareholder in the making

Registered: 07/20/06
Posts: 11195
Loc: Richland, WA, USA
Months? That would be insanely frustrating. Yeah, at this point, I think Axiom should make it a whole new unit just to make sure the problem is dealt with. Of course, this could also be why I don't run a business.

Top
#334895 - 01/19/11 01:51 AM Re: EP500 Not working [Re: CV]
jakewash Offline
shareholder in the making

Registered: 12/26/03
Posts: 10398
Loc: Calgary, Alberta
I think at this stage Axiom should send a new driver and amp combo after testing the pair to ensure everything works. This would solve the issue rather quickly with out the added cost of the enclosure and big shipping charges.
_________________________
Jason
-----------------
TTTHHHPPPPPTTTT!

My HT

Top
#334904 - 01/19/11 08:16 AM Re: EP500 Not working [Re: jakewash]
MarkSJohnson Offline
shareholder in the making

Registered: 09/27/04
Posts: 10878
Loc: Central NH
Digital amps ARE much lighter, and the newer amps were designed with a different attenuator. They're still capable of the same output, but you have to turn the volume knob higher to get it.

Reason being, is that those volume knobs that achieve full output with a 1/4 turn make the amp SEEM really powerful, but you don't get any range of adjustment.

Still, I agree that Axiom needs to make this right.
_________________________
::::::: No disrespect to Axiom, but my favorite woofer is my yellow lab :::::::

Top
#334909 - 01/19/11 09:50 AM Re: EP500 Not working [Re: MarkSJohnson]
bdpf Offline
aficionado

Registered: 06/28/08
Posts: 769
Loc: Toronto, Canada
I agree with the fact that they should send a whole new EP600 after being carefully checked.
_________________________
Bruno
M80s/VP180/QS8s/EP600/AVR-890
------------------------------------
"The problem is choice..."

Top
#335662 - 01/26/11 12:35 PM Re: EP500 Not working [Re: bdpf]
Argon Offline
connoisseur

Registered: 07/24/04
Posts: 1443
Loc: Oak Ridge, NC
Wow....I read all the way through.....does this story have an end to it? I had issues with my 500 that have now been resolved...which is what drew me in in the first place.
_________________________
"A fanatic is someone who can't change his mind and won't change the subject" Churchill

Top
#335677 - 01/26/11 02:00 PM Re: EP500 Not working [Re: Argon]
wbedford Offline
old hand

Registered: 07/23/10
Posts: 74
Loc: Calgary, Alberta
Wow - this thread is still going? If I had gone thru the trials and tribulations of the OP, it woulda been enough to put me off HT all together!!

Have to say I love my Axiom speakers, but I think SVS and HSU have them beat in the subwoofer dept....

Hope this gets resolved. Good luck.
_________________________
SC-05, HLT6189, Oppo BDP-93, Blue Circle Audio FX2
Axiom M2v3's, QS8v3's

Top
#337495 - 02/08/11 11:06 AM Re: EP500 Not working [Re: wbedford]
Robert_W Offline
old hand

Registered: 05/26/06
Posts: 88
Loc: NW Montana
OK....just to give some closure to this saga.... amp number 5 is in place and working for several days now. Sort of. It's acceptable anyway at this point. Wanted to wait a few days before I posted just to make sure. It too arrived...again...with too short of cables to physically attach to the woofer without turning it upside down in the cabinet to mount. So I took the longest cables from both old and new and then had enough room to mount it properly.

So just a quick recap for those that might not have read this whole thing. 1st 2 amps....lasted roughly 2 years each then dead. Next 2 replacement amps DOA out of the box. Amp #5 working so far.

Honestly though, these new designs are just not as good as the old beefy heavy "non" digital amps. They do not have nearly as much punch or overall depth / warmth. I would say they are 75-80% of the old amps.

Again.....From a customer service stand point these folks have been very good to deal with. Never a problem there. They truly do want this stuff to work. And that is greatly appreciated. But the weeks on end between replacements gets real old real quick. So with 5 amps now there's been a considerable amount of down time.

However for the sake of honest customer feedback.....IMO the quality of their SUBs are just not up to par with some of the others out there in the same or even lower price point. Especially with this new amp design. Maybe I'm sort of old school but when it comes to amps, in my head any way, bigger, heavier, solid designs would seem to be better. There's a lot of audio gurus out there that don't necessarily think that small light digital circuitry is the way to go. When you pick up a 600 watt amp one would expect it to have some heft. But now this thing just sort of feels cheesy light and cheap. And had I never been exposed to the original then maybe I would think differently. But the new one just doesn't drive this unit the same way the old amp did.

Maybe from a tech standpoint there's a good design reason for it. Maybe from a $$ / manufacturing standpoint there's also good reason. (I'd gladly pay a bit more for better quality if that's what it took though.) But from a listening standpoint I think it's a step backwards. If and when this amp bites it again.....I won't replace it. Time to move on to an SVS or HSU.

Top
#337518 - 02/08/11 12:48 PM Re: EP500 Not working [Re: Robert_W]
ClubNeon Offline
connoisseur

Registered: 02/06/09
Posts: 3448
Loc: Western Maryland, USA
The reason class AB amps have to be big and heavy, because one that draws 600 Watts from the wall will be dissipating over 300 of it as heat. Where as a 600 Watt class D, can turn 90% of that draw into sound, and only have a fraction of the heat to deal with.

I'm just speaking in general terms, having never seen nor heard any version of Axiom's subs.
_________________________
Pioneer VSX-1018AH-K, PDP-5020FD, DV-79AVi
Axiom M22s, VP150, QS8s
Sony PS3, surround backs
-Chris

Top
#337521 - 02/08/11 12:54 PM Re: EP500 Not working [Re: ClubNeon]
Argon Offline
connoisseur

Registered: 07/24/04
Posts: 1443
Loc: Oak Ridge, NC
Originally Posted By: ClubNeon
The reason class AB amps have to be big and heavy, because one that draws 600 Watts from the wall will be dissipating over 300 of it as heat. Where as a 600 Watt class D, can turn 90% of that draw into sound, and only have a fraction of the heat to deal with.

I'm just speaking in general terms, having never seen nor heard any version of Axiom's subs.

I am pretty sure that I received one of the digitals. It was much lighter than the original that crapped out. I was initially concerned that it was not as good but realized I was forced into an subjective area not being able to A/B the two. I have since moved on and am happy with the amp and that it is still operational.
_________________________
"A fanatic is someone who can't change his mind and won't change the subject" Churchill

Top
Page 14 of 14 < 1 2 ... 12 13 14



Moderator:  alan, Amie, Andrew, axiomadmin, Brent, Debbie, Ian, Jc 

Home  |  Corporate Info  |  Products  |  Message Board  |  FAQs  |  Warranty  |  Site Map  |  Privacy Statement   |  Contact Us

©2014 Colquhoun Audio Laboratories Limited
All Rights Reserved.