Get Free, Friendly, Expert Advice
Call 1-866-244-8796 or email

Designed and Manufactured in Canada Since 1980


AxiomAudio Blog

Blind Listening Tests

Sneak Peek into Axiom’s Current Research and Development

Axiom’s Newest Speaker: The In-Ceiling M3

Wall'O'Fame
Greg's pseudo-HT room
EP175v4 with M3v4
Who's Online
1 registered (Ian), 27 Guests and 4 Spiders online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Financing
Forum Stats
13336 Members
11 Forums
22945 Topics
405839 Posts

Max Online: 378 @ 02/24/13 04:33 PM
Top Posters
Ken.C 17809
pmbuko 16298
SirQuack 13344
CV 11273
MarkSJohnson 10966
Meanwhile On Facebook

Shopping made easy! Need it by the 24th? Upgrade to air shipping for just $20!...

Just two more days! Better tell your gift-givers! http://axiomaudio.com/holida...

So many people took advantage of the weekend sales! Lots of auditioning about t...

Only a few hours left to get a gift card worth up to 25% of your purchase! http:...

Page 5 of 14 < 1 2 3 4 5 6 7 ... 13 14 >
Topic Options
Rate This Topic
#331559 - 12/14/10 04:33 PM Re: EP500 Not working [Re: icehawk21]
ClubNeon Offline
connoisseur

Registered: 02/06/09
Posts: 3452
Loc: Western Maryland, USA
The single ended (RCA) connection is in the middle of the XLR connector. It's actually a combo jack featuring XLR and 1/4" phone. You can use any mono RCA female to 1/4" phone male adapter. Axiom includes one with the sub.


Edited by ClubNeon (12/14/10 04:34 PM)
_________________________
Pioneer VSX-1018AH-K, PDP-5020FD, DV-79AVi
Axiom M22s, VP150, QS8s
Sony PS3, surround backs
-Chris

Top
#331560 - 12/14/10 04:37 PM Re: EP500 Not working [Re: icehawk21]
Jc Offline
aficionado

Registered: 06/27/06
Posts: 502
Loc: Sherbrooke, QC, Canada
Hi,

With the subwoofer comes an adaptor which allows you to use a subwoofer cable with standard RCA connectors. Here is a link to a picture illustrating it. - http://axiomaudio.com/global/rca.html

The link is also accessible from every Axiom subwoofer model main product page by simply clicking on the RCA picture located inside the "Question We Get All The Time" box.
_________________________
jc
Axiom Audio Expert / jc@axiomaudio.com
Recrutement d'Intégrateurs/Installateurs professionnels Québec

Top
#331574 - 12/14/10 07:00 PM Re: EP500 Not working [Re: SirQuack]
Dduval Offline
devotee

Registered: 01/14/09
Posts: 349
Originally Posted By: sirquack
That appears to be the newer amp they started sending out mid year, newly designed, and does not have the flaws of some of the previous models. That is why Axiom hired Andrew.



Sweet!, Thanks Randy..
Once again Axiom Customer Service Dominates. smile

Dana
_________________________
M80's, QS8's, M22's, CHT SHO-10, Dual CHT SS-18.1's, Onkyo NR3008, Mitsubishi WD-73740

Top
#331583 - 12/14/10 09:33 PM Re: EP500 Not working [Re: icehawk21]
terzaghi Offline
connoisseur

Registered: 04/04/07
Posts: 4848
Loc: Tulsa, Oklahoma
Wow, 7 days. That's quick! Props to axiom customer service.
_________________________
-David

Top
#331589 - 12/14/10 10:10 PM Re: EP500 Not working [Re: terzaghi]
Dduval Offline
devotee

Registered: 01/14/09
Posts: 349
Yes, it was quick.

I don't know how the rest of you all feel, but it's a good feeling to have a product that "if" anything goes wrong within 5 years, you know it will be taken care of. Definitely gives me a good sense of investment if you know what I mean.

Plus it's sure nice to get the latest version of a replacement amp for my EP500.

My Harmony One remote took a dive awhile back (under warranty) and Logitech sent me a replacement. It took 4 emails, 2 phone calls of being on hold and 2 1/2 weeks later I get a "refurbished" replacement, which now has a audible "rattle" whenever you move it. Go figure...

Dana
_________________________
M80's, QS8's, M22's, CHT SHO-10, Dual CHT SS-18.1's, Onkyo NR3008, Mitsubishi WD-73740

Top
#331597 - 12/14/10 11:55 PM Re: EP500 Not working [Re: Dduval]
icehawk21 Offline
old hand

Registered: 04/23/06
Posts: 94
Dana,

I agree - Axiom customer service is second to none. I had to replace my EP500 amp (volume dial disconnected) and when I mentioned that my driver had a slight rattle (which wasn't a loose wire - I checked) they sent me a new driver as well.

BTW - the rattle you hear in the Harmony One remote is the tilt sensor. The rattle is expected. My Harmony 880 does the same.

Bryan

Top
#331607 - 12/15/10 06:55 AM Re: EP500 Not working [Re: icehawk21]
Dduval Offline
devotee

Registered: 01/14/09
Posts: 349
Originally Posted By: icehawk21

BTW - the rattle you hear in the Harmony One remote is the tilt sensor. The rattle is expected. My Harmony 880 does the same.

Bryan


Thanks Bryan,

I never notice that in my first remote, but makes sense.

Dana
_________________________
M80's, QS8's, M22's, CHT SHO-10, Dual CHT SS-18.1's, Onkyo NR3008, Mitsubishi WD-73740

Top
#331611 - 12/15/10 07:35 AM Re: EP500 Not working [Re: Dduval]
Argon Offline
connoisseur

Registered: 07/24/04
Posts: 1443
Loc: Oak Ridge, NC
My 880 quit taking a charge - Harmony sent me a new one after about 3 e-mails. I thought the service was reasonable in that they had to feel reasonably sure that I was not scamming them. Axiom, on the other hand is dealing with customers who have come directly to them to purchase their product. It puts Axiom in a better position of trust and they should be reasonably sure they are not being scammed. Eagle Optics is a similar model - they are not selling their own product but most of their business is internet where customers come directly to them to purchase. Their customer service is similar to Axiom - rare in today's world.
_________________________
"A fanatic is someone who can't change his mind and won't change the subject" Churchill

Top
#331619 - 12/15/10 09:42 AM Re: EP500 Not working [Re: Argon]
Wid Offline
axiomite

Registered: 06/22/03
Posts: 6722
Loc: The Peoples Republic of Il.

I had really good luck with replacing a defective Harmony remote. One phone call is all it took.
_________________________
Rick


"A fear of weapons is a sign of retarded sexual and emotional maturity." Sigmund Freud


Top
#331620 - 12/15/10 10:03 AM Re: EP500 Not working [Re: Argon]
RickF Offline
axiomite

Registered: 02/26/05
Posts: 5210
Loc: Vero Beach, Florida
Originally Posted By: Argon
"My 880 quit taking a charge..."


That 880 charging cradle certainly isn't going to make the top ten list of engineering marvels of our time, I've replace our cradle twice and it's due for another replacement once again. If we don't place the remote on the cradle with care and finesse it will not make contact and not charge.

Logitech has always been great with their service in the past, I hope they follow through again.


On another note...

I'm always reading about the EP500s and 800s needing some kind of help here but not hearing much on the 600, is there not that many 600 owners or did Axiom fix the 600's bug a long time ago? I've had my 600 for over 5 years and fortunately haven't had any issues with it at all.
_________________________
Rick
Our Room

smile

Top
Page 5 of 14 < 1 2 3 4 5 6 7 ... 13 14 >



Moderator:  alan, Amie, Andrew, axiomadmin, Brent, Debbie, Ian, Jc 

Home  |  Corporate Info  |  Products  |  Message Board  |  FAQs  |  Warranty  |  Site Map  |  Privacy Statement   |  Contact Us

©2014 Colquhoun Audio Laboratories Limited
All Rights Reserved.