Get Free, Friendly, Expert Advice
Call 1-866-244-8796 or email

Designed and Manufactured in Canada Since 1980


AxiomAudio Blog

Positioning Floorstanding Speakers

Our Newest Flagship Model: The M100

Why We Make Our Own Drivers

Wall'O'Fame
"Serenity Cinema", now with 40% extra Serenity!
Updated as requested.
Who's Online
1 registered (CV), 103 Guests and 10 Spiders online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Financing
Forum Stats
12716 Members
11 Forums
22686 Topics
400534 Posts

Max Online: 378 @ 02/24/13 04:33 PM
Top Posters
Ken.C 17696
pmbuko 16225
SirQuack 13311
CV 11064
MarkSJohnson 10681
Meanwhile On Facebook

8| Don't miss Andrew Welker's post on our message boards about the new subwoofer...

󾓲 The April Newsletter is out! Did you get your copy? http://www.axiomaudio.co...

Double-take! :O How well do you know our line? First one to spot the surprise...

Page 8 of 14 < 1 2 ... 6 7 8 9 10 ... 13 14 >
Topic Options
Rate This Topic
#331762 - 12/16/10 03:49 PM Re: EP500 Not working [Re: bdpf]
Robert_W Offline
old hand

Registered: 05/26/06
Posts: 88
Loc: NW Montana
OK, thanks guys. I will take it up with them and see how it goes. It's just a royal pain and sure seems excessive. 2 amps in under 5 years? I'm happy with their service so far and happy with the rest of speakers...(I have two rooms with all Axioms in 5.1 M-80's VP-150 Q-8's EP-600 great room and M-22's VP-100 Q-4's EP350 bedroom).....but this sub has me thinking of changing to something else. Love it when it works but having to worry about it....again....sucks.

Do you guys leave them plugged in all the time and turned on? I have always done this and never thought twice about it until now. I bought my old M&K 350 almost 20 years ago. It's been moved through 3 houses and across the country and always plugged in and still works flawlessly. This EP-600 has been in the same spot since day one and seems to be biting the dust again. Roughly 2 years to each amp. Bummer.

Just seems really abnormal. Wish I had a definitive cause.

Top
#331763 - 12/16/10 03:55 PM Re: EP500 Not working [Re: Robert_W]
Wid Offline
axiomite

Registered: 06/22/03
Posts: 6717
Loc: The Peoples Republic of Il.

I leave my sub plugged in 24/7, it's not an Axiom sub.
_________________________
Rick


"A fear of weapons is a sign of retarded sexual and emotional maturity." Sigmund Freud


Top
#331764 - 12/16/10 03:57 PM Re: EP500 Not working [Re: Robert_W]
Adrian Offline
axiomite

Registered: 12/27/08
Posts: 6559
Loc: It's all about the location.
Robert, Axiom hired Andrew Welker(former Mirage/Energy head engineer) earlier this past year, and improving the sub amps was one of his main priorities. I too, would contact an Axiom representative and ask for the updated one.
_________________________
A person convinced against their will is of the same opinion still.

Top
#331765 - 12/16/10 03:58 PM Re: EP500 Not working [Re: Wid]
ClubNeon Offline
connoisseur

Registered: 02/06/09
Posts: 3442
Loc: Western Maryland, USA
I hooked a Kill-A-Watt up to my system and checked the standby power. I figured 28 Watts was a little high, but for a TV, receiver, PS3, and DVD player, plus two subs it didn't seem that bad.

But when I turned off the hard power switches to the subs the standby power was 0.8 Watts. Yeah, I turn my subs off now.

Not Axiom subs, but I understand this is a common thing.


Edited by ClubNeon (12/16/10 03:59 PM)
Edit Reason: Note not Axiom
_________________________
Pioneer VSX-1018AH-K, PDP-5020FD, DV-79AVi
Axiom M22s, VP150, QS8s
Sony PS3, surround backs
-Chris

Top
#331766 - 12/16/10 04:00 PM Re: EP500 Not working [Re: Adrian]
Robert_W Offline
old hand

Registered: 05/26/06
Posts: 88
Loc: NW Montana
Originally Posted By: Adrian
Robert, Axiom hired Andrew Welker(former Mirage/Energy head engineer) earlier this past year, and improving the sub amps was one of his main priorities. I too, would contact an Axiom representative and ask for the updated one.


Thank you Adrian, good info.

Top
#331767 - 12/16/10 04:01 PM Re: EP500 Not working [Re: Robert_W]
Argon Offline
connoisseur

Registered: 07/24/04
Posts: 1443
Loc: Oak Ridge, NC
I went through 2 500 amps in the space of a year and am on my 3rd. I think they were having issues and there were personnel changes - it seems to have smoothed out now. Definately pursue the issue with them. I believe Axiom will make it right.
_________________________
"A fanatic is someone who can't change his mind and won't change the subject" Churchill

Top
#331768 - 12/16/10 04:02 PM Re: EP500 Not working [Re: ClubNeon]
Robert_W Offline
old hand

Registered: 05/26/06
Posts: 88
Loc: NW Montana
Wow....that does seem like a big standby draw. 27 watts just sitting there? Curious....Wish I had a way to test this.

Top
#331769 - 12/16/10 04:03 PM Re: EP500 Not working [Re: Argon]
Argon Offline
connoisseur

Registered: 07/24/04
Posts: 1443
Loc: Oak Ridge, NC
Oh..and I leave mine plugged in and on 24/7. I believe that I remember reading somewhere in Axiom's literature that the amps are designed that way - they go into sleep mode in absence of a signal then wake up when a signal is received.
_________________________
"A fanatic is someone who can't change his mind and won't change the subject" Churchill

Top
#331770 - 12/16/10 04:03 PM Re: EP500 Not working [Re: Robert_W]
ClubNeon Offline
connoisseur

Registered: 02/06/09
Posts: 3442
Loc: Western Maryland, USA
_________________________
Pioneer VSX-1018AH-K, PDP-5020FD, DV-79AVi
Axiom M22s, VP150, QS8s
Sony PS3, surround backs
-Chris

Top
#331771 - 12/16/10 04:03 PM Re: EP500 Not working [Re: Argon]
Robert_W Offline
old hand

Registered: 05/26/06
Posts: 88
Loc: NW Montana
Originally Posted By: Argon
I went through 2 500 amps in the space of a year and am on my 3rd. I think they were having issues and there were personnel changes - it seems to have smoothed out now. Definately pursue the issue with them. I believe Axiom will make it right.


Great, very cool, thanks Argon. Just the kind of info I was looking for! No I don't feel so alone.

BTW...did you have any hot electrical smell coming off of yours? And is it working fine now?


Edited by Robert_W (12/16/10 04:05 PM)

Top
Page 8 of 14 < 1 2 ... 6 7 8 9 10 ... 13 14 >



Moderator:  alan, Amie, Andrew, axiomadmin, Brent, Debbie, Ian, Jc 

Home  |  Corporate Info  |  Products  |  Message Board  |  FAQs  |  Warranty  |  Site Map  |  Privacy Statement   |  Contact Us

©2014 Colquhoun Audio Laboratories Limited
All Rights Reserved.