Get Free, Friendly, Expert Advice
Call 1-866-244-8796 or email

Designed and Manufactured in Canada Since 1980


AxiomAudio Blog

Positioning Floorstanding Speakers

Our Newest Flagship Model: The M100

Why We Make Our Own Drivers

Wall'O'Fame
My listening room
"Serenity Cinema", now with 40% extra Serenity!
Who's Online
3 registered (brwsaw, CV, tomtuttle), 112 Guests and 16 Spiders online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Financing
Forum Stats
12820 Members
11 Forums
22694 Topics
400704 Posts

Max Online: 378 @ 02/24/13 04:33 PM
Top Posters
Ken.C 17699
pmbuko 16227
SirQuack 13311
CV 11067
MarkSJohnson 10698
Meanwhile On Facebook

8| Don't miss Andrew Welker's post on our message boards about the new subwoofer...

󾓲 The April Newsletter is out! Did you get your copy? http://www.axiomaudio.co...

Double-take! :O How well do you know our line? First one to spot the surprise...

Page 2 of 2 < 1 2
Topic Options
Rate This Topic
#373337 - 04/14/12 12:18 PM Re: HDMI question [Re: SBrown]
jakewash Offline
shareholder in the making

Registered: 12/26/03
Posts: 10394
Loc: Calgary, Alberta
Originally Posted By: SBrown
Speaking of HDMI...I buy this new Gateway system they have from Shaw Cable and I have been having fallouts in the sound and then last night I went to turn the TV on and NO sound.

So..I went to go online and get the number, no cable? I phone them, and we finally get my cable going. The next day(today) I wake up and no sound on the TV.

After all of this, I went and unplugged my cable box ,and now it`s GOLDEN.

I just had to reset it.


Life is good!
My parents are using Shaw's new gateway/portal system and they are having freeze ups, audio drop outs etc. I have tried using 3 different HDMI cables just in case it was a cable and have bypassed the avr as well, never thought about shutting the dang thing down and resetting it, D'oh!!
_________________________
Jason
-----------------
TTTHHHPPPPPTTTT!

My HT

Top
#373347 - 04/14/12 01:32 PM Re: HDMI question [Re: jakewash]
casey01 Offline
aficionado

Registered: 07/03/08
Posts: 736
Loc: Toronto
Originally Posted By: jakewash
Originally Posted By: SBrown
Speaking of HDMI...I buy this new Gateway system they have from Shaw Cable and I have been having fallouts in the sound and then last night I went to turn the TV on and NO sound.

So..I went to go online and get the number, no cable? I phone them, and we finally get my cable going. The next day(today) I wake up and no sound on the TV.

After all of this, I went and unplugged my cable box ,and now it`s GOLDEN.

I just had to reset it.


Life is good!
My parents are using Shaw's new gateway/portal system and they are having freeze ups, audio drop outs etc. I have tried using 3 different HDMI cables just in case it was a cable and have bypassed the avr as well, never thought about shutting the dang thing down and resetting it, D'oh!!


Realistically and even to date, HDMI connections out of cable/Sat STBs have always been problematic. Watch for any potential audio/video dropouts down the road since I have found in the past it won't do it right away but usually within a few days of the initial hookup. Why, who knows? Since HD television is 1080i anyway with Dolby Digital sound in one form or another, I have always ended up gravitating back to component connections through my AVR along with coax/optical audio and HDMI out from there to the monitor. Although it is more cables, the connections are much more stable and the video and sound quality are equivalent to HDMI anyway.

Top
#373352 - 04/14/12 02:01 PM Re: HDMI question [Re: MarkSJohnson]
terzaghi Offline
connoisseur

Registered: 04/04/07
Posts: 4840
Loc: Tulsa, Oklahoma
One thing I don't like with my 3808 is when streaming network audio it places a similar gap between tracks on a CD.

I also have the same issue as you Mark but I guess I've just learned to ignore it.
_________________________
-David

Top
#373394 - 04/14/12 07:24 PM Re: HDMI question [Re: MarkSJohnson]
jakewash Offline
shareholder in the making

Registered: 12/26/03
Posts: 10394
Loc: Calgary, Alberta
Casey, Shaw Cable has moved up to 1080P for their HD, I am not sure if this 1080P is just for movies with their on demand stuff as I suspect or if they are in fact upscaling their signal of HDTV to 1080P as well, haven't spent much time investigating the situation. I know the networks are broadcasting in 720P or 1080i depending on the network.

I don't think I have ever noticed an extra gap when listening to music streamed through the 3808, but I seldom listen to entire cd's, I usually just play all tracks and let them come as they may.
_________________________
Jason
-----------------
TTTHHHPPPPPTTTT!

My HT

Top
#373447 - 04/15/12 02:37 PM Re: HDMI question [Re: jakewash]
casey01 Offline
aficionado

Registered: 07/03/08
Posts: 736
Loc: Toronto
Originally Posted By: jakewash
Casey, Shaw Cable has moved up to 1080P for their HD, I am not sure if this 1080P is just for movies with their on demand stuff as I suspect or if they are in fact upscaling their signal of HDTV to 1080P as well, haven't spent much time investigating the situation. I know the networks are broadcasting in 720P or 1080i depending on the network.

I don't think I have ever noticed an extra gap when listening to music streamed through the 3808, but I seldom listen to entire cd's, I usually just play all tracks and let them come as they may.


I checked out Shaw's service, their advertising this "EXO" stuff quite a bit, their regional HO is just across the highway from my house. Rogers has got the equivalent on cable with their new service and STB. I suppose Shaw can advertise 1080p capability all they want but I have yet to see any programming ever or for the foreseeable that is transmitting in 1080p. Just takes too much more bandwidth and these service providers would rather add extra channels than add that extra resolution.

I have got the latest Cisco(formerly Scientific Atlanta) STB and still have intermittent problems on programming when connected via HDMI so, as I mentioned, as of now and with no real difference in picture and sound quality connected via component and coax for audio, I have dispensed with using the HDMI connection out of the STB only. Every other source through my AVR connected via HDMI is fine.

Top
#373458 - 04/15/12 05:06 PM Re: HDMI question [Re: casey01]
SBrown Offline
aficionado

Registered: 11/16/10
Posts: 806
Loc: Victoria,BC
Thanks Casey, I might go that route. But I mentioned it to Shaw and they said they are "working on it". So I think alot of customers are complaining to solve this issue.

edit: forgot to say I haven't anymore trouble here.


Edited by SBrown (04/15/12 05:09 PM)
_________________________
Beauty is in the eye of the beer holder.

Top
Page 2 of 2 < 1 2



Moderator:  alan, Amie, Andrew, axiomadmin, Brent, Debbie, Ian, Jc 

Home  |  Corporate Info  |  Products  |  Message Board  |  FAQs  |  Warranty  |  Site Map  |  Privacy Statement   |  Contact Us

©2014 Colquhoun Audio Laboratories Limited
All Rights Reserved.