Get Free, Friendly, Expert Advice
Call 1-866-244-8796 or email

Designed and Manufactured in Canada Since 1980


AxiomAudio Blog

Outdoor Speaker Placement

Speaker Placement: Unusual Room Layouts and Elevating Speakers

Positioning Floorstanding Speakers

Wall'O'Fame
Greetings fellow Axiom owners...
HG Rosewoods Part 3
Who's Online
7 registered (Ken.C, Kevin1, James_T, dakkon, cohesion, CatBrat), 107 Guests and 4 Spiders online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Financing
Forum Stats
13294 Members
11 Forums
22822 Topics
403181 Posts

Max Online: 378 @ 02/24/13 04:33 PM
Top Posters
Ken.C 17739
pmbuko 16257
SirQuack 13318
CV 11136
MarkSJohnson 10829
Meanwhile On Facebook

Hope everyone's got their summer favourite playlists cued up for the weekend! W...

(y) Love this customer review of the M2s! "the first time listening to my new a...

These LFR1100 speakers in custom Eggshell White are on their way to Taiwan (yes,...

Friday the 13th . . . oooooh! Who's your favorite Slasher flick character?

Topic Options
Rate This Topic
#64169 - 10/12/04 08:14 AM receiver problem
Zarak Offline
connoisseur

Registered: 03/09/03
Posts: 1849
Loc: PA
I came downstairs this morning and my receiver will not power on! I have the Onkyo SR600. I don't have time to troubleshoot before work this morning, but I thought I'd throw this out there to get some ideas. All I see lit up on the front is the red standyby light. I tried powering on with the remote and pressing the button directly on the receiver, but no luck. I'm 99% sure it is plugged in and all that stuff (haven't messed with anything back there, and the red light is on) but I will check that tonight. Any suggestions? Am I screwed? How long is Onkyo's warranty?

Top
#64170 - 10/12/04 08:22 AM Re: receiver problem
Zarak Offline
connoisseur

Registered: 03/09/03
Posts: 1849
Loc: PA
Ok, so I had a little time. I turned off the power strip it was plugged into. Waited a couple seconds, saw the standby light go off, turned it on again, and it works.

Was there a surge perhaps and it wouldn't turn back on? The volume was all the way down at 10 when I turned it on (normally around 60-70)

Top
#64171 - 10/12/04 08:24 AM Re: receiver problem
Zarak Offline
connoisseur

Registered: 03/09/03
Posts: 1849
Loc: PA
Ok, one final update....I lost all my settings too. I need to recalibrate the speaker levels now. It's like it got reset to factory defaults.

Top
#64172 - 10/12/04 10:10 AM Re: receiver problem
bigjohn Offline
connoisseur

Registered: 01/21/04
Posts: 3016
Loc: San Angelo, TX
i have the onkyo 701, and have never had anything like that happen. you might have gotten some sort of power surge, or power loss. check the owners manual when you get home and see if there is a possible explanation in the question and answer section in the back.

sure hope everyting turns out OK..

bigjohn
_________________________
EXCUSE ME, ARE YOU THE SINGING BUSH??

Top
#64173 - 10/12/04 01:55 PM Re: receiver problem
Ken.C Online   content
shareholder in the making

Registered: 05/03/03
Posts: 17739
Loc: NoVA
Sounds like it crashed. (helpful, ain't I?)
_________________________
I didn't do it, no one saw me, you can't prove anything.

Top
#64174 - 10/12/04 09:00 PM Re: receiver problem
Ray3 Offline
connoisseur

Registered: 02/02/04
Posts: 2840
Loc: Rochester, NY
Ken, this is why I actively pursue your input.

Top
#64175 - 10/13/04 12:29 AM Re: receiver problem
Ken.C Online   content
shareholder in the making

Registered: 05/03/03
Posts: 17739
Loc: NoVA
Hey, I've got clients who pay good money to hear me say that. That, and things like, "Yeah, it does that." "Try rebooting." "Toss the prefs, it should be fine." "Damned if I know."
_________________________
I didn't do it, no one saw me, you can't prove anything.

Top
#64176 - 10/13/04 09:43 AM Re: receiver problem
Zarak Offline
connoisseur

Registered: 03/09/03
Posts: 1849
Loc: PA
Well, I got all the settings reconfigured (and documented them this time so I don't have to break out the SPL meter next time). I'm still not sure what happenned, but everything seems to be working ok again. The manual didn't help any.

Top



Moderator:  alan, Amie, Andrew, axiomadmin, Brent, Debbie, Ian, Jc 

Home  |  Corporate Info  |  Products  |  Message Board  |  FAQs  |  Warranty  |  Site Map  |  Privacy Statement   |  Contact Us

©2014 Colquhoun Audio Laboratories Limited
All Rights Reserved.