You are not logged in. [Log In]


Forums » General Discussion » Advice from Axiom Owners » My EP500 just died. Arggh!

Page 1 of 3 1 2 3 >
Topic Options
Rate This Topic
#170598 - 06/18/07 10:04 PM My EP500 just died. Arggh!
Bayne Offline
local

Registered: 10/19/06
Posts: 272
Loc: Calgary, Alberta, Canada
My EP500 v2 is less than 6 months old and it died on me sometime in the past 2 days.

I played my favorite game on the X-Box 360 Saturday evening--Star Trek: Legacy--for about 90 minutes and all was fine. I left the standby switch on because I knew I'd be watching a movie Monday evening after work. Then today I go to enjoy Die Hard--I want to watch all 3 movies before seeing Live Free or Die Hard next week--and my sub won't come on. The green power light won't come one. The fuses seem fine. The wall plug is working properly. I'm at a loss. When I put my ear to the cabinet and turn on the power, I can hear a faint hum, but the power light doesn't come on and no sound can be heard.

I called Axiom just a few minutes ago, and a helpful gentleman seemed to be as stumped as I. He said they would probably send me a new amp to install in the sub. I'm just waiting for the follow-up e-mail now.

Any ideas?
_________________________
"Not throwing my hands up or my dress above my ears don't mean I ain't awestruck." Al Swearengen

Top
#170599 - 06/18/07 10:28 PM Re: My EP500 just died. Arggh! [Re: Bayne]
JohnK Offline
shareholder in the making

Registered: 05/11/02
Posts: 10621
Bayne, unfortunately no ideas for a cure(presumably the un-plug, wait and re-plug magic doesn't work)other than Axiom sending you out a replacement amp. From what you describe, power is being received from the wall outlet, but the amplifier doesn't respond; sometimes the auto turn-on apparently is defective.
_________________________
-----------------------------------

Enjoy the music, not the equipment.



Top
#170600 - 06/18/07 10:35 PM Re: My EP500 just died. Arggh! [Re: Bayne]
HomeDad Offline
connoisseur

Registered: 12/29/05
Posts: 3301
Loc: Central,California
By standby switch I'm assuming you mean the on or off switch, I've never turned mine off in over a year and have had no problems.
_________________________
A computer once beat me at chess, but it was no match for me at kick boxing.

Top
#170601 - 06/18/07 10:39 PM Re: My EP500 just died. Arggh! [Re: HomeDad]
SirQuack Offline
shareholder in the making

Registered: 01/29/04
Posts: 13565
Loc: Iowa
My 600 stays on all the time as well, and my 500 before that, not sure I understand your "standby" description?
_________________________
M80s-VP180-4xM22ow-4xM3ic-EP600-2xEP350
Anthem AVM60 Outlaw 7700 Emotiva A500 Epson 5040UB



Top
#170602 - 06/18/07 11:06 PM Re: My EP500 just died. Arggh! [Re: SirQuack]
Bayne Offline
local

Registered: 10/19/06
Posts: 272
Loc: Calgary, Alberta, Canada
Quote:

My 600 stays on all the time as well, and my 500 before that, not sure I understand your "standby" description?




By standby I simply mean leaving the power on for this model. The instructions also mention to turn off the power when the sub's not being used for an extended period of time. I usually do this if I know I'm not going to be using if for about 4 or 5 days or more.
_________________________
"Not throwing my hands up or my dress above my ears don't mean I ain't awestruck." Al Swearengen

Top
#170603 - 06/19/07 12:29 AM Re: My EP500 just died. Arggh! [Re: Bayne]
Mojo Online   content
connoisseur

Registered: 01/21/07
Posts: 4621
It must be the crummy weather in Calgary .

Top
#170604 - 06/19/07 04:56 PM Re: My EP500 just died. Arggh! [Re: Bayne]
jakewash Offline
shareholder in the making

Registered: 12/26/03
Posts: 10415
Loc: Calgary, Alberta
Any possibility of a power surge, considering all the lightning we have had the past few days? I know at my work we had a couple of surges and had a few light bulbs pop and sparks flying out, just like the movies.
_________________________
Jason
-----------------
TTTHHHPPPPPTTTT!

My HT

Top
#170605 - 06/19/07 05:07 PM Re: My EP500 just died. Arggh! [Re: jakewash]
Bayne Offline
local

Registered: 10/19/06
Posts: 272
Loc: Calgary, Alberta, Canada
Quote:

Any possibility of a power surge, considering all the lightning we have had the past few days? I know at my work we had a couple of surges and had a few light bulbs pop and sparks flying out, just like the movies.




It's a possibility, but nothing else in the house was affected. Our old VCR's clock wasn't even flashing--and that usually resets if you look at it wrong.
_________________________
"Not throwing my hands up or my dress above my ears don't mean I ain't awestruck." Al Swearengen

Top
#170606 - 06/20/07 03:13 AM Re: My EP500 just died. Arggh! [Re: Bayne]
a401classic Offline
connoisseur

Registered: 11/29/06
Posts: 1328
Loc: Alpharetta, GA
Quote:


It's a possibility, but nothing else in the house was affected. Our old VCR's clock wasn't even flashing--and that usually resets if you look at it wrong.




I just went thru this. After a lightning storm my EP500 was the only thing not working. Double check all 4, yes FOURfuses on the back panel with a test meter. In my case, the main fuse was OK, but 2 of the 3 small fuses had popped. I had a green power light but no output. Tough fuses to find, too. Axiom sent me a set and I was also able to get them from McMaster.

Scott
_________________________
Scott

My HT

Top
#170607 - 06/20/07 04:42 AM Re: My EP500 just died. Arggh! [Re: Bayne]
jakewash Offline
shareholder in the making

Registered: 12/26/03
Posts: 10415
Loc: Calgary, Alberta
Quote:

Quote:

Any possibility of a power surge, considering all the lightning we have had the past few days? I know at my work we had a couple of surges and had a few light bulbs pop and sparks flying out, just like the movies.




It's a possibility, but nothing else in the house was affected. Our old VCR's clock wasn't even flashing--and that usually resets if you look at it wrong.




Same as the lights, nothing else flickered or went out, till a few minutes later anyway, another strike. Or are you just omiting the fact that your sub was in fact being a sub for a little while. Our warehouse had geysers coming up through the floor cracks as the pipes couldn't handle the deluge. Haven't we had fun the last few weeks?
_________________________
Jason
-----------------
TTTHHHPPPPPTTTT!

My HT

Top
Page 1 of 3 1 2 3 >

Moderator:  alan, Amie, Andrew, axiomadmin, Brent, Debbie, Ian, Jc 
Forum Stats

15,207 Registered Members
15 Forums
23,963 Topics
423,616 Posts

Most users ever online:
883 @ 03/04/17 05:06 PM

Top Posters
Ken.C 18044
pmbuko 16437
SirQuack 13565
CV 11675
MarkSJohnson 11437
1 registered (Mojo)
218 Guests and
3 Spiders online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Newsletter Signup