You are not logged in. [Log In]


Forums » General Discussion » Technical Questions » I am having an Aud problem

Page 1 of 2 1 2 >
Topic Options
Rate This Topic
#249648 - 03/01/09 11:49 AM I am having an Aud problem
peenerhead Offline
buff

Registered: 10/19/08
Posts: 44
Last week I bought the Rotel RMB-1575. I am using a Denon 4308 as my preamp. Everything was just terrific until I installed and setup Audyssey on the Denon yesterday. Since running the setup the 1575 shuts itself down after a minute or 2. I did a hard reset on the Denon and disabled Audyssey which helped a little. When I go back to the Channel Level Adj on the Denon the 1575 shuts down the left (Front & Surround) and center channel immediately (right front and right surround channels still play) before the test tone is ever heard. Could Audyssey have damaged the Rotel or the Axioms?

My current setup is as follows:

Denon 4308CI as Pre-Amp
Rotel RMB-1575 running 2 M80s, 1 VS150, 2 QS8s
I have 2 other M80s and 2 QS8s but was apprehensive about swapping them out.

-Peener
_________________________


One day your life may flash before your eyes,
try to make it worth watching

Top
#249651 - 03/01/09 12:52 PM Re: I am having an Aud problem [Re: peenerhead]
peenerhead Offline
buff

Registered: 10/19/08
Posts: 44
Well I guess I figured out that the left front speaker has a problem. After disconnecting it the problem went away. I hooked up one of the other M80s and it plays fine. Maybe it is just coincidence, but it seems that Audyssey may have caused this problem. I am assumming that the woofer is blown on the faulty M80 since the amp only seemed to shut off during the lows. Has anyone else heard of problems with Audyssey and M80s?

-Peener
_________________________


One day your life may flash before your eyes,
try to make it worth watching

Top
#249662 - 03/01/09 02:44 PM Re: I am having an Aud problem [Re: peenerhead]
SirQuack Offline
shareholder in the making

Registered: 01/29/04
Posts: 13565
Loc: Iowa
Hope Rotel as not merged with Emotiva. ;\) sorry....

Have you tried switching the speaker cables from the left/right 80 to see if the problem follows the speaker?
_________________________
M80s-VP180-4xM22ow-4xM3ic-EP600-2xEP350
Anthem AVM60 Outlaw 7700 Emotiva A500 Epson 5040UB



Top
#249668 - 03/01/09 04:09 PM Re: I am having an Aud problem [Re: SirQuack]
terzaghi Offline
connoisseur

Registered: 04/04/07
Posts: 4870
Loc: Tulsa, Oklahoma
wasn't there a problem with using audyssey with the a1400-8 amplifier... I think there was a risk of damaging your speakers or something. could this same problem apply to the amp peenerhead is using?
_________________________
-David

Top
#249669 - 03/01/09 04:11 PM Re: I am having an Aud problem [Re: terzaghi]
CV Offline
Founder, Axiom Upgrade Club
shareholder in the making

Registered: 07/20/06
Posts: 11675
Loc: Richland, WA, USA
The official line from Ian was that there is no problem using Audyssey with the A1400-8, and I thought people were thinking Audyssey was killing the amp, not the speakers.

Top
#249672 - 03/01/09 04:19 PM Re: I am having an Aud problem [Re: CV]
RickF Offline
axiomite

Registered: 02/26/05
Posts: 5210
Loc: Vero Beach, Florida
Audyssey killed the audio amp ... oops, wrong song.

Carry on.
_________________________
Rick
Our Room

smile

Top
#249688 - 03/01/09 05:42 PM Re: I am having an Aud problem [Re: SirQuack]
peenerhead Offline
buff

Registered: 10/19/08
Posts: 44
I actually switched the suspect speaker to the Denon and it popped the Denon right away. I am sure that I have a blow speaker(woofer at least) but I would like to know the root cause. Is it possible that Audyssey caused this problem? I know that Audyssey adjusted the crossover and I am wondering if this made the internal crossover of the M80 fail?

-Peener
_________________________


One day your life may flash before your eyes,
try to make it worth watching

Top
#249690 - 03/01/09 05:47 PM Re: I am having an Aud problem [Re: SirQuack]
Wid Offline
axiomite

Registered: 06/22/03
Posts: 6789
Loc: The Peoples Republic of Il.
 Quote:
Hope Rotel as not merged with Emotiva.


Do ya suppose Denon joined them too
_________________________
Rick


"A fear of weapons is a sign of retarded sexual and emotional maturity." Sigmund Freud


Top
#249691 - 03/01/09 05:48 PM Re: I am having an Aud problem [Re: Wid]
Wid Offline
axiomite

Registered: 06/22/03
Posts: 6789
Loc: The Peoples Republic of Il.

Definitely something to ask Axiom about. I wouldn't begin to know.
_________________________
Rick


"A fear of weapons is a sign of retarded sexual and emotional maturity." Sigmund Freud


Top
#249692 - 03/01/09 05:55 PM Re: I am having an Aud problem [Re: Wid]
BlueJays1 Offline
connoisseur

Registered: 09/19/08
Posts: 4116
Loc: Porch,enjoying Bombay Sapphire
Have you tried just the "good" speaker with the Denon and the Rotel and did they shut down?
_________________________
I’m armed and I’m drinking. You don’t want to listen to advice from me, amigo.

-Max Payne

Top
Page 1 of 2 1 2 >

Moderator:  alan, Amie, Andrew, axiomadmin, Brent, Debbie, Ian, Jc 
Forum Stats

15,206 Registered Members
15 Forums
23,962 Topics
423,593 Posts

Most users ever online:
883 @ 03/04/17 05:06 PM

Top Posters
Ken.C 18044
pmbuko 16437
SirQuack 13565
CV 11675
MarkSJohnson 11437
0 registered ()
219 Guests and
8 Spiders online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Newsletter Signup