You are not logged in. [Log In]


Forums » General Discussion » Technical Questions » EP600 Subwoofer problem

Page 1 of 3 1 2 3 >
Topic Options
Rate This Topic
#293019 - 02/19/10 12:42 PM EP600 Subwoofer problem
Richie Offline
veteran

Registered: 01/06/06
Posts: 139
Loc: IL, USA
Hi!

My EP600 Subwoofer has suddenly stopped working. When I turn it on, the red light at the back turns on, but does not turn green. And of course the LFE signals are not being processed. I have owned this EP600 for about 3 years. Any suggestions?
_________________________
4 M80s/VP150/EP600/Denon AVR-5308 & DVD-2910/
2 QSC SRA3622(1100wattsX2)/Carvin 1800HD(600wattsX2)

Top
#293020 - 02/19/10 12:45 PM Re: EP600 Subwoofer problem [Re: Richie]
Ken.C Offline
shareholder in the making

Registered: 05/03/03
Posts: 18044
Loc: NoVA
Call Axiom.
_________________________
I am the Doctor, and THIS... is my SPOON!

Top
#293022 - 02/19/10 12:51 PM Re: EP600 Subwoofer problem [Re: Ken.C]
Richie Offline
veteran

Registered: 01/06/06
Posts: 139
Loc: IL, USA
Already emailed Axiom. Waiting for response. Thanks.
_________________________
4 M80s/VP150/EP600/Denon AVR-5308 & DVD-2910/
2 QSC SRA3622(1100wattsX2)/Carvin 1800HD(600wattsX2)

Top
#293072 - 02/19/10 06:16 PM Re: EP600 Subwoofer problem [Re: Richie]
SirQuack Offline
shareholder in the making

Registered: 01/29/04
Posts: 13571
Loc: Iowa
You would be better calling them, the techs Alan, Brent, JC, etc. man the phones into the evening. Email will be slower.
_________________________
M80s-VP180-4xM22ow-4xM3ic-EP600-2xEP350
Anthem AVM60 Outlaw 7700 Emotiva A500 Epson 5040UB



Top
#293083 - 02/19/10 07:55 PM Re: EP600 Subwoofer problem [Re: SirQuack]
rvrrat Offline
buff

Registered: 08/22/09
Posts: 57
Loc: Iowa, USA
Ritchie,

Just to make sure that you don't have anything plugged into the trigger jack. If you have a cable plugged into the trigger jack and it is not giving voltage the light will be red and the sub won't work. Once 12v or there abouts is applied to the trigger cable then light will go green and sub will work.

This only applies if you have a cable plugged into the trigger jack. If you don't then red probably indicates a problem.

Top
#293128 - 02/20/10 12:55 AM Re: EP600 Subwoofer problem [Re: rvrrat]
Richie Offline
veteran

Registered: 01/06/06
Posts: 139
Loc: IL, USA
I spoke with Axiom tech support. They recommended changing the fuse. I bought new fuses from Radio Shack. No joy! The EP600 is still dead.

rvrrat: I unplugged the trigger cable, in case that was an issue. But the subwoofer is still dead. :-(
_________________________
4 M80s/VP150/EP600/Denon AVR-5308 & DVD-2910/
2 QSC SRA3622(1100wattsX2)/Carvin 1800HD(600wattsX2)

Top
#293129 - 02/20/10 12:57 AM Re: EP600 Subwoofer problem [Re: Richie]
Richie Offline
veteran

Registered: 01/06/06
Posts: 139
Loc: IL, USA
I bought the EP600 four years ago. So it is still under warranty. I will talk to tech support again tomorrow.
_________________________
4 M80s/VP150/EP600/Denon AVR-5308 & DVD-2910/
2 QSC SRA3622(1100wattsX2)/Carvin 1800HD(600wattsX2)

Top
#293147 - 02/20/10 08:42 AM Re: EP600 Subwoofer problem [Re: Richie]
terzaghi Offline
connoisseur

Registered: 04/04/07
Posts: 4870
Loc: Tulsa, Oklahoma
let us know what you find out.

Sounds like you need a new amp?
_________________________
-David

Top
#293159 - 02/20/10 10:24 AM Re: EP600 Subwoofer problem [Re: Richie]
alan Offline

connoisseur

Registered: 01/29/02
Posts: 3259
Loc: Toronto/New York/parry Sound
Hi Richie,

Does your EP600 amp have a switch with "Flat" and other bass-boost settings (Half, Full) as well settings called "Load" and "Remote?."

If so, check it and make sure the switch is NOT at the Load or "Remote" settings. The subwoofer will not work if the switch is at "Load". Make sure the switch is at Flat and hasn't been accidentally moved to a different setting.

Regards,
_________________________
Alan Lofft,
Axiom Resident Expert (Retired)

Top
#293162 - 02/20/10 11:11 AM Re: EP600 Subwoofer problem [Re: alan]
SirQuack Offline
shareholder in the making

Registered: 01/29/04
Posts: 13571
Loc: Iowa
good point Alan, Flat (large rooms), full, or half are the active options.
_________________________
M80s-VP180-4xM22ow-4xM3ic-EP600-2xEP350
Anthem AVM60 Outlaw 7700 Emotiva A500 Epson 5040UB



Top
Page 1 of 3 1 2 3 >

Moderator:  alan, Amie, Andrew, axiomadmin, Brent, Debbie, Ian, Jc 
Forum Stats

15,231 Registered Members
15 Forums
24,006 Topics
424,184 Posts

Most users ever online:
883 @ 03/04/17 05:06 PM

Top Posters
Ken.C 18044
pmbuko 16437
SirQuack 13571
CV 11677
MarkSJohnson 11437
1 registered (exlabdriver)
191 Guests and
2 Spiders online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Newsletter Signup