You are not logged in. [Log In]


Forums » General Discussion » Advice from Axiom Owners » No sound from sub

Page 1 of 2 1 2 >
Topic Options
Rate This Topic
#303601 - 04/28/10 12:17 AM No sound from sub
spiffnme Offline
axiomite

Registered: 04/01/03
Posts: 5233
Loc: Los Angeles
Over the last few months I've been getting some new gear, and trying to finally get my setup in our living room as optimal as possible. To be honest since moving into the new house (nearly a year and a half now!) I just plopped the gear down and haven't really tweaked anything.

Well, I recently purchased an Onkyo TX-SR876, and a Panasonic TC-P65V10 tv. Just got the tv setup yesterday (temp till I get it wall mounted) and thought I'd get everything tweaked up tonight and watch a blu-ray movie. I put in Quantum of Solace...WOW did the picture look AMAZING! But I noticed a lack up umpf from the sub. I walked over to the sub to check and low & behold it wasn't a lack of umpf, it was not doing anything at all!

I'd run through all the channel leveling, and the sub was clearly working while setting the channel levels. But during playback, nothing. ??? I tried stereo music, again no sound from the sub. The only time I seem to get any signal to the sub is when I check the levels with pink noise. If I'm playing anything back I get nothing.

I've turned on/off the Audessey EQ feature, I've turned on/off THX settings, everything I can think of.

Any ideas?

oh...it's an EP500 sub.

Thanks!

-Craig
_________________________
"A nation cannot prosper long, when it favors only the prosperous." -President Barack Obama

Top
#303603 - 04/28/10 12:51 AM Re: No sound from sub [Re: spiffnme]
St_PatGuy Offline
axiomite

Registered: 03/07/05
Posts: 7463
Loc: Glendale, Arizona
Craig, I'm thinking it's got to be a setting within the Onkyo. I'm not familiar with them, unfortunately.

Is the sub level set too high in the Onkyo? And normal playback is not enough to wake up the sub?
_________________________
***********
"Nothin' up my sleeve. . ." --Bullwinkle J. Moose

Top
#303604 - 04/28/10 12:55 AM Re: No sound from sub [Re: St_PatGuy]
spiffnme Offline
axiomite

Registered: 04/01/03
Posts: 5233
Loc: Los Angeles
hrrmm...lemme try that.
_________________________
"A nation cannot prosper long, when it favors only the prosperous." -President Barack Obama

Top
#303606 - 04/28/10 01:02 AM Re: No sound from sub [Re: spiffnme]
BobKay Offline
connoisseur

Registered: 03/23/10
Posts: 3596
Loc: Massachusetts Badlands
There's a function in the Onkyo settings that has an on/off toggle for Double Bass. It should work on one setting or the other. I couldn't get a signal to my sub either when I first set it all up. It's in with the LFE choices. Good luck.
_________________________
Always call the place you live a house. When you're old, everyone else will call it a home.

Top
#303609 - 04/28/10 01:11 AM Re: No sound from sub [Re: spiffnme]
spiffnme Offline
axiomite

Registered: 04/01/03
Posts: 5233
Loc: Los Angeles
ah..that wasn't it, but I just figured it out. It was my output setting on my PS3. Yeah! I've got boom! (er...I mean that in a good way. \:\)
_________________________
"A nation cannot prosper long, when it favors only the prosperous." -President Barack Obama

Top
#303610 - 04/28/10 01:14 AM Re: No sound from sub [Re: spiffnme]
BobKay Offline
connoisseur

Registered: 03/23/10
Posts: 3596
Loc: Massachusetts Badlands
Great, Craig! I love my 500, too! Thrash on!
_________________________
Always call the place you live a house. When you're old, everyone else will call it a home.

Top
#303611 - 04/28/10 01:24 AM Re: No sound from sub [Re: BobKay]
St_PatGuy Offline
axiomite

Registered: 03/07/05
Posts: 7463
Loc: Glendale, Arizona
Glad you got it figured out, Craig!
_________________________
***********
"Nothin' up my sleeve. . ." --Bullwinkle J. Moose

Top
#303648 - 04/28/10 11:48 AM Re: No sound from sub [Re: St_PatGuy]
tomtuttle Offline
axiomite

Registered: 06/20/03
Posts: 8488
Loc: Tacoma
Whew.

I couldn't think of anything to suggest last night. So, I used my tried-and-true method - sometimes, if you ignore a problem long enough, it goes away.

With some help from somebody besides me \:\)
_________________________
bibere usque ad hilaritatem

Top
#303655 - 04/28/10 12:01 PM Re: No sound from sub [Re: tomtuttle]
EFalardeau Offline
connoisseur

Registered: 08/27/07
Posts: 3400
Loc: Laval, Quebec, Canada
It's always the PS-3! \:\)
_________________________
E = MC2 = ((2M80 + VP180 + 4QS8)/(EP800 + EP500))^(ADA1500 x D2v)
AxiomAir/6xM2/4xM22/2xVP150/2xM3

Top
#303657 - 04/28/10 12:02 PM Re: No sound from sub [Re: EFalardeau]
Ken.C Offline
shareholder in the making

Registered: 05/03/03
Posts: 18044
Loc: NoVA
I've always said you can't trust Sony.
_________________________
I am the Doctor, and THIS... is my SPOON!

Top
Page 1 of 2 1 2 >

Moderator:  alan, Amie, Andrew, axiomadmin, Brent, Debbie, Ian, Jc 
Forum Stats

15,270 Registered Members
16 Forums
24,072 Topics
425,100 Posts

Most users ever online:
883 @ 03/04/17 05:06 PM

Top Posters
Ken.C 18044
pmbuko 16437
SirQuack 13579
CV 11694
MarkSJohnson 11444
0 registered ()
192 Guests and
2 Spiders online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Newsletter Signup