You are not logged in. [Log In]


Forums » General Discussion » The Water Cooler » Finally tracked down a buzzing sound... sadly...

Page 1 of 3 1 2 3 >
Topic Options
Rate This Topic
#326917 - 10/29/10 02:05 PM Finally tracked down a buzzing sound... sadly...
EFalardeau Offline
connoisseur

Registered: 08/27/07
Posts: 3400
Loc: Laval, Quebec, Canada
For quite a while, and it was only audible on certain recordings, there was a light buzzing sound coming one side. I blamed almost everything and tighted loosened stuff all over the place. Then I thought it might be the QS-8... so I flipped side and then problem went away! Therefore, I thought it was the bracket that somehow was in a bad position and caused light vibration.

Until two weeks ago where it started to do it again... from the other side! Now the problem is that, at the time, I was not certain at all I had swapped the QS-8 (i was actually under the impression that I had just "re-set" the bracket). Well... after quite a few more tests, which included bringing the QS-8 in front of me... I am very sad to announced I have a bad driver... (the top one!).

I guess I'll soon renew with Axiom's customer service!
_________________________
E = MC2 = ((2M80 + VP180 + 4QS8)/(EP800 + EP500))^(ADA1500 x D2v)
AxiomAir/6xM2/4xM22/2xVP150/2xM3

Top
#326930 - 10/29/10 03:03 PM Re: Finally tracked down a buzzing sound... sadly... [Re: EFalardeau]
EFalardeau Offline
connoisseur

Registered: 08/27/07
Posts: 3400
Loc: Laval, Quebec, Canada
I have 2 VP-150s and 1 M2ss from the same era. I think the drivers are interchangeable between those models and the QS-8 so I can have my system back before long?
_________________________
E = MC2 = ((2M80 + VP180 + 4QS8)/(EP800 + EP500))^(ADA1500 x D2v)
AxiomAir/6xM2/4xM22/2xVP150/2xM3

Top
#326943 - 10/29/10 04:22 PM Re: Finally tracked down a buzzing sound... sadly... [Re: EFalardeau]
jakewash Offline
shareholder in the making

Registered: 12/26/03
Posts: 10415
Loc: Calgary, Alberta
Yup. and then you can buy new drivers and crossovers for the M22's and have v3's
_________________________
Jason
-----------------
TTTHHHPPPPPTTTT!

My HT

Top
#327445 - 11/03/10 08:33 AM Re: Finally tracked down a buzzing sound... sadly... [Re: jakewash]
EFalardeau Offline
connoisseur

Registered: 08/27/07
Posts: 3400
Loc: Laval, Quebec, Canada
After a few days with the M22 driver, everything sounds good! But I have to admit i'm getting impatient to stop listening for the buzzing. Anything there is a strange "human moving" sound in a recording, my head lifts up and I try to locate the "problem"... Sound I'll to go back to just enjoying music!

The replacement driver is "on vehicule for delivery"... but i'm not home. I guess tomorrow AM I'll have to pass by Purolator depot to pick it up!
_________________________
E = MC2 = ((2M80 + VP180 + 4QS8)/(EP800 + EP500))^(ADA1500 x D2v)
AxiomAir/6xM2/4xM22/2xVP150/2xM3

Top
#327463 - 11/03/10 02:19 PM Re: Finally tracked down a buzzing sound... sadly... [Re: EFalardeau]
EFalardeau Offline
connoisseur

Registered: 08/27/07
Posts: 3400
Loc: Laval, Quebec, Canada
Actually was here when Purolator passed. All done and all sounding great!
_________________________
E = MC2 = ((2M80 + VP180 + 4QS8)/(EP800 + EP500))^(ADA1500 x D2v)
AxiomAir/6xM2/4xM22/2xVP150/2xM3

Top
#327471 - 11/03/10 03:11 PM Re: Finally tracked down a buzzing sound... sadly... [Re: EFalardeau]
jakewash Offline
shareholder in the making

Registered: 12/26/03
Posts: 10415
Loc: Calgary, Alberta
Great news! smile
_________________________
Jason
-----------------
TTTHHHPPPPPTTTT!

My HT

Top
#327472 - 11/03/10 03:12 PM Re: Finally tracked down a buzzing sound... sadly... [Re: jakewash]
CatBrat Offline
axiomite

Registered: 08/05/09
Posts: 6015
Loc: Milky Way Galaxy
jakewash, your tied with JohnK at 8196.

Top
#327695 - 11/06/10 08:02 AM Re: Finally tracked down a buzzing sound... sadly... [Re: CatBrat]
EFalardeau Offline
connoisseur

Registered: 08/27/07
Posts: 3400
Loc: Laval, Quebec, Canada
Guess what? The matching QS-8 has developped the same issue (hyper vibrating top driver).

I swapped with the drvier from my spare M22 and it stopped.
BUT, I could feel the whole speaker was strained (whole QS-8 cabinet shaking too much for a speaker).

I was using a xover of 80z. I uploaded a new one at 115hz (the recommended xover by Anthem's ARC measurements) and the speaker is no longer strained.

Should receive an answer from Axiom soon. In the meantime I'll if I can notice the xover shift. Maybe I'll it better!
_________________________
E = MC2 = ((2M80 + VP180 + 4QS8)/(EP800 + EP500))^(ADA1500 x D2v)
AxiomAir/6xM2/4xM22/2xVP150/2xM3

Top
#327699 - 11/06/10 10:53 AM Re: Finally tracked down a buzzing sound... sadly... [Re: EFalardeau]
terzaghi Offline
connoisseur

Registered: 04/04/07
Posts: 4870
Loc: Tulsa, Oklahoma
Just tapped into my denon through the web interface to check my surround crossover setting....

My Q's are crossed over at 90hz and I haven't had any problems in 3 years.
_________________________
-David

Top
#327701 - 11/06/10 11:02 AM Re: Finally tracked down a buzzing sound... sadly... [Re: terzaghi]
BlueJays1 Offline
connoisseur

Registered: 09/19/08
Posts: 4116
Loc: Porch,enjoying Bombay Sapphire
Sounds like there is an issue other than the woofer. Could be a defective crossover. You should send the whole QS8 back to Axiom for diagnostics and replacement. There is no way in hell a surround speaker should be shaking like that especially with a crossover point of 80hz. What kind of source material is going through the surrounds?
_________________________
I’m armed and I’m drinking. You don’t want to listen to advice from me, amigo.

-Max Payne

Top
Page 1 of 3 1 2 3 >

Moderator:  alan, Amie, Andrew, axiomadmin, Brent, Debbie, Ian, Jc 
Forum Stats

15,244 Registered Members
15 Forums
24,028 Topics
424,374 Posts

Most users ever online:
883 @ 03/04/17 05:06 PM

Top Posters
Ken.C 18044
pmbuko 16437
SirQuack 13571
CV 11677
MarkSJohnson 11437
1 registered (MatManhasgone)
191 Guests and
3 Spiders online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Newsletter Signup