Previous Thread
Next Thread
Print Thread
Rate Thread
One surround speaker 'popping'
#336187 01/29/11 06:26 AM
Joined: Aug 2007
Posts: 37
U
enthusiast
OP Offline
enthusiast
U
Joined: Aug 2007
Posts: 37
Hi gang
Proud owner of an Epic 80-500 system. 3 years old. Driven by an Onkyo 805.
Recently, I've noticed a popping sound from the right rear surround. It only happens when I turn the system on, and sometimes when I'm changing channels. Sometimes its pretty loud, sometimes I can bearly hear it. Doesn't occur during play back, only when system comes on, and changing settings (inputs, channels, etc).
Is my 805 going bad? So soon???
What do you think?
Thanks for the help

Re: One surround speaker 'popping'
us3webbs #336188 01/29/11 06:34 AM
Joined: May 2003
Posts: 18,044
shareholder in the making
Offline
shareholder in the making
Joined: May 2003
Posts: 18,044
Try switching your two surrounds and see if the popping follows the surround or stays with the location.


I am the Doctor, and THIS... is my SPOON!
Re: One surround speaker 'popping'
Ken.C #336209 01/29/11 06:34 PM
Joined: Dec 2003
Posts: 10,420
J
shareholder in the making
Offline
shareholder in the making
J
Joined: Dec 2003
Posts: 10,420
It does sound like an issue with the 805 but I would try as Ken suggestsd first, just in case the speaker for some reason is reacting with the changes in the avr. I would also turn off all multichannel processing in the 805 and run it stereo only to see if that stops the problem as well.


Jason
M80 v2
VP160 v3
QS8 v2
PB13 Ultra
Denon 3808
Samsung 85" Q70

Moderated by  alan, Amie, Andrew, axiomadmin, Brent, Debbie, Ian, Jc 

Link Copied to Clipboard

Need Help Graphic

Forum Statistics
Forums16
Topics24,398
Posts432,333
Members15,419
Most Online2,082
Jan 22nd, 2020
Top Posters
Ken.C 18,044
pmbuko 16,437
SirQuack 13,690
CV 11,815
MarkSJohnson 11,451
Who's Online Now
0 members (), 248 guests, and 0 robots.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Newsletter Signup
Powered by UBB.threads™ PHP Forum Software 7.7.4