You are not logged in. [Log In]


Forums » General Discussion » Technical Questions » Upgrade for M60v2

Topic Options
Rate This Topic
#336238 - 01/29/11 04:13 PM Upgrade for M60v2
edmondwolfman Offline
veteran

Registered: 06/17/08
Posts: 135
Loc: Edmond, OK
Hello everyone. It seems I read about an upgrade for the M60v2s a few months ago that was going to be available. I think it may have been a new tweeter and crossover and maybe a new mid, I can't remember for sure.

Am I remembering correctly and if so where would one find information on this?

Thanks in advance.
_________________________
"Real Gun Control Is Hitting What You Aim At" - can't remember

Top
#336243 - 01/29/11 04:32 PM Re: Upgrade for M60v2 [Re: edmondwolfman]
Ken.C Offline
shareholder in the making

Registered: 05/03/03
Posts: 18044
Loc: NoVA
You should contact Axiom on this. They will sell you the parts for upgrading an M60 to a v3, but it may not actually be cost effective. It will also require soldering.
_________________________
I am the Doctor, and THIS... is my SPOON!

Top
#336287 - 01/29/11 08:01 PM Re: Upgrade for M60v2 [Re: Ken.C]
jakewash Offline
shareholder in the making

Registered: 12/26/03
Posts: 10415
Loc: Calgary, Alberta
Will it require soldering? The M22 crossovers have the wiring attached to them and the speaker connections are just spade connections. I would think the M60 XO's would have the wiring already soldered on as well. The hardest part might be seperating the XO from the speaker wire mounting plate or maybe the Xo comes attached to the plate as well.....or maybe.....

I would call Axiom as Ken suggested crazy
_________________________
Jason
-----------------
TTTHHHPPPPPTTTT!

My HT

Top
#336288 - 01/29/11 08:10 PM Re: Upgrade for M60v2 [Re: jakewash]
Ken.C Offline
shareholder in the making

Registered: 05/03/03
Posts: 18044
Loc: NoVA
At least, that's what we were told when we first talked about upgrades.
_________________________
I am the Doctor, and THIS... is my SPOON!

Top
#336293 - 01/29/11 09:33 PM Re: Upgrade for M60v2 [Re: Ken.C]
jakewash Offline
shareholder in the making

Registered: 12/26/03
Posts: 10415
Loc: Calgary, Alberta
Hopefully someone will order a set and let us know.
_________________________
Jason
-----------------
TTTHHHPPPPPTTTT!

My HT

Top
#336303 - 01/29/11 10:05 PM Re: Upgrade for M60v2 [Re: jakewash]
Adrian Offline
axiomite

Registered: 12/27/08
Posts: 6893
Loc: It's all about the location.
As Ken mentioned, I wouldn't think the change-over would be cost effective. Also, what was the conclusion on the drivers themselves? were the new ones just changed cosmetically(dust caps) or were there other changes?
_________________________
Half of communication is listening. You can't listen with your mouth.

Top
#336321 - 01/30/11 12:00 AM Re: Upgrade for M60v2 [Re: Adrian]
SirQuack Offline
shareholder in the making

Registered: 01/29/04
Posts: 13579
Loc: Iowa
I believe it depends on when your V2's were manufactured, in some cases you will need new drivers as well. A call to Axiom or email Noreen will clear it all up.
_________________________
M80s-VP180-4xM22ow-4xM3ic-EP600-2xEP350
AnthemAVM60 Outlaw7700 EmoA500 Epson5040UB SonyUBPX800



Top

Moderator:  alan, Amie, Andrew, axiomadmin, Brent, Debbie, Ian, Jc 
Forum Stats

15,271 Registered Members
16 Forums
24,079 Topics
425,173 Posts

Most users ever online:
883 @ 03/04/17 05:06 PM

Top Posters
Ken.C 18044
pmbuko 16437
SirQuack 13579
CV 11702
MarkSJohnson 11444
0 registered ()
181 Guests and
3 Spiders online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Newsletter Signup