You are not logged in. [Log In]


Forums » General Discussion » Technical Questions » EP350v3 problem

Page 1 of 3 1 2 3 >
Topic Options
Rate This Topic
#340851 - 03/04/11 06:42 PM EP350v3 problem
mariouzzi Offline
buff

Registered: 06/04/07
Posts: 47
Loc: Knoxville, TN
Last night I was awoken by a high pitched noise and some clicking. I walked over to the sub and the light by the auto on/active switch was flashing red. I switched it to active which made it stop so I could go back to sleep. However, upon watching a movie it still flashed red and the sub had a rhythmic thump (same timing as the clicking). I tried turning it off and on, same problem. There was no storm last night, no power outage, and the sub is connected to a surge protector/power center. Any thoughts as to what went wrong?
_________________________
M80v3s, VP150, QS4s, EP350v3, Denon 3808CI

Top
#340853 - 03/04/11 07:21 PM Re: EP350v3 problem [Re: mariouzzi]
BlueJays1 Offline
connoisseur

Registered: 09/19/08
Posts: 4116
Loc: Porch,enjoying Bombay Sapphire
The sub should not be making any sounds while it is in standby. When playing music or a movie the light on the back of the sub should be green as well.

You should make an inquiry to the support staff at Axiom regarding a possible problem with the amplifier on the sub. Almost always these types of problems are amp related.
_________________________
Iím armed and Iím drinking. You donít want to listen to advice from me, amigo.

-Max Payne

Top
#340854 - 03/04/11 07:29 PM Re: EP350v3 problem [Re: BlueJays1]
mariouzzi Offline
buff

Registered: 06/04/07
Posts: 47
Loc: Knoxville, TN
I sent an email regarding the problem as well.
_________________________
M80v3s, VP150, QS4s, EP350v3, Denon 3808CI

Top
#340855 - 03/04/11 07:33 PM Re: EP350v3 problem [Re: mariouzzi]
BlueJays1 Offline
connoisseur

Registered: 09/19/08
Posts: 4116
Loc: Porch,enjoying Bombay Sapphire
In the meantime while you wait, unplug the power cord on the EP350 from the power center/surge protector and leave it unplugged for a few hours. Plug it back in after that time and turn the switch back to auto/on and then try some music or a movie.

If it is still the same, leave the sub unplugged until you have this issue resolved with Axiom.
_________________________
Iím armed and Iím drinking. You donít want to listen to advice from me, amigo.

-Max Payne

Top
#340862 - 03/04/11 09:16 PM Re: EP350v3 problem [Re: BlueJays1]
Ya_basta Offline
connoisseur

Registered: 06/23/07
Posts: 4299
Loc: Sitting down somewhere
What type of power center are you using? It's generally not recommended to plug your subwoofer into one because of the possibility of an in-rush, which may have happened to your EP350.

I know Axiom recommends that you don't connect their subwoofers to power centers, because of this.
_________________________
The only reasonable argument for owning a gun is to protect yourself from the police.

Top
#340867 - 03/04/11 10:38 PM Re: EP350v3 problem [Re: Ya_basta]
SirQuack Offline
shareholder in the making

Registered: 01/29/04
Posts: 13579
Loc: Iowa
yup, my subs are plugged right into the wall outlet. I would also try unplugging it for 10-20 min and try again.
_________________________
M80s-VP180-4xM22ow-4xM3ic-EP600-2xEP350
AnthemAVM60 Outlaw7700 EmoA500 Epson5040UB SonyUBPX800



Top
#340899 - 03/06/11 12:28 AM Re: EP350v3 problem [Re: SirQuack]
mariouzzi Offline
buff

Registered: 06/04/07
Posts: 47
Loc: Knoxville, TN
I never heard of this "in rush " phenomenon... Gar. Anyways, I'm working with support to resolve this, thanks for the input.
_________________________
M80v3s, VP150, QS4s, EP350v3, Denon 3808CI

Top
#340926 - 03/06/11 09:58 AM Re: EP350v3 problem [Re: mariouzzi]
Wid Offline
axiomite

Registered: 06/22/03
Posts: 6789
Loc: The Peoples Republic of Il.

Don't worry about this "in rush". I've had various subs from 4 or 5 different makers plugged into a surge protector, none of them ever had a problem. Sounds like hog wash to me.
_________________________
Rick


"A fear of weapons is a sign of retarded sexual and emotional maturity." Sigmund Freud


Top
#340931 - 03/06/11 10:33 AM Re: EP350v3 problem [Re: Wid]
BlueJays1 Offline
connoisseur

Registered: 09/19/08
Posts: 4116
Loc: Porch,enjoying Bombay Sapphire
If the same things are still occurring (both plugged into a regular outlet and the power center), you need a new amp. It's that simple. You say it is a V3 so it should be covered under warranty.
_________________________
Iím armed and Iím drinking. You donít want to listen to advice from me, amigo.

-Max Payne

Top
#340932 - 03/06/11 10:33 AM Re: EP350v3 problem [Re: Wid]
SirQuack Offline
shareholder in the making

Registered: 01/29/04
Posts: 13579
Loc: Iowa

_________________________
M80s-VP180-4xM22ow-4xM3ic-EP600-2xEP350
AnthemAVM60 Outlaw7700 EmoA500 Epson5040UB SonyUBPX800



Top
Page 1 of 3 1 2 3 >

Moderator:  alan, Amie, Andrew, axiomadmin, Brent, Debbie, Ian, Jc 
Forum Stats

15,271 Registered Members
16 Forums
24,078 Topics
425,171 Posts

Most users ever online:
883 @ 03/04/17 05:06 PM

Top Posters
Ken.C 18044
pmbuko 16437
SirQuack 13579
CV 11701
MarkSJohnson 11444
2 registered (CV, Mojo)
187 Guests and
2 Spiders online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Newsletter Signup