You are not logged in. [Log In]


Forums » General Discussion » Technical Questions » My subwoofer connection

Page 1 of 2 1 2 >
Topic Options
Rate This Topic
#344441 - 04/07/11 09:35 AM My subwoofer connection
Philippe Offline
local

Registered: 07/01/09
Posts: 282
OK i am trying to make work my EP350 this morning but look like my receiver dont want take it. I have an Integra DTR70.1, i use a monoprice cable ( http://www.monoprice.com/products/produc...=1&format=2 ) Connected to my SW1 input connection.
My receiver is set to sw 1channel on, eveything seem ok but i can't hear my subwoofer. Even when i use the level calibration when i am on subwoofer, there is a weird noise comming from the center channel only ( like wind )
I am confure.

Help ! ( Btw i have use all subwoofer connection from my receiver )


Edited by Philippe (04/07/11 09:37 AM)
_________________________
Nad C356 DAC & C515
Axiom M3v3
Grant Fidelity RPF-120 MKII
Analysis Plus Black Oval 12&10
JRiver 19

Top
#344484 - 04/07/11 02:42 PM Re: My subwoofer connection [Re: Philippe]
Jc Offline

aficionado

Registered: 06/27/06
Posts: 528
Loc: Sherbrooke, QC, Canada
Hi Philippe,
Use the trouble shooting guide at Axiom EP350 Trouble shooting guide.

If you don't succeed at getting sound from it, please, dial Axiom's toll free number (1-866-244-8796) for assistance.
_________________________
jc

Top
#344495 - 04/07/11 03:34 PM Re: My subwoofer connection [Re: Jc]
SirQuack Offline
shareholder in the making

Registered: 01/29/04
Posts: 13576
Loc: Iowa
Looking at the back of the unit, there appears to be multiple "subwoofer" out connections SW1, SW2, as well as just subwoofer, maybe your using the wrong jack. But, it appears the SW1 is in the "preout" section, so that should be right.
_________________________
M80s-VP180-4xM22ow-4xM3ic-EP600-2xEP350
AnthemAVM60 Outlaw7700 EmoA500 Epson5040UB SonyUBPX800



Top
#344497 - 04/07/11 03:42 PM Re: My subwoofer connection [Re: SirQuack]
Philippe Offline
local

Registered: 07/01/09
Posts: 282
The problem isn't from the subwoofer ( i bet ) Because i still got this weird sound comming from the center channel even if i have the subwoofer cable unplug. I actually can use 1 or 2 channel for my subwoofer and like i said from my level calibration the sound comming from the center channel.
Big HT receivers can get pretty complicated. But right now, i am completly confuse.
_________________________
Nad C356 DAC & C515
Axiom M3v3
Grant Fidelity RPF-120 MKII
Analysis Plus Black Oval 12&10
JRiver 19

Top
#344532 - 04/07/11 08:48 PM Re: My subwoofer connection [Re: Philippe]
jakewash Offline
shareholder in the making

Registered: 12/26/03
Posts: 10415
Loc: Calgary, Alberta
From the manual:

Quote:
Using a suitable cable, connect the AV receiver’s PRE
OUT: SW1, SW2 to an input on your powered subwoofer,
as shown. If your subwoofer is unpowered and
you’re using an external amplifier, connect the PRE
OUT: SW1, SW2 to an input on the amp.
You can connect the powered subwoofer with each jacks
respectively. Level and distance can be set individually
for each output. If you use one subwoofer, connect it to
PRE OUT: SW1.


So using SW1 is correct.

Quote:
1ch: Audio signal is outputted from SW1 jack only.
2ch: Audio signal is outputted from SW1 and SW2 jacks (default).
No: Select if no subwoofer is connected


Check the speaker level/sub settings and ensure it is set to 1ch or 2 ch and not NO, preferrably set to ch1 as you only have one sub


Edited by jakewash (04/07/11 08:50 PM)
_________________________
Jason
-----------------
TTTHHHPPPPPTTTT!

My HT

Top
#344578 - 04/08/11 01:22 AM Re: My subwoofer connection [Re: jakewash]
Philippe Offline
local

Registered: 07/01/09
Posts: 282
Receiver is properly set... anyway i'll do some test tomorow to locate what is the problem. I will unplug everything and run a 2channel on with subwoofer to check if i can get sound.
_________________________
Nad C356 DAC & C515
Axiom M3v3
Grant Fidelity RPF-120 MKII
Analysis Plus Black Oval 12&10
JRiver 19

Top
#344596 - 04/08/11 11:45 AM Re: My subwoofer connection [Re: Philippe]
Philippe Offline
local

Registered: 07/01/09
Posts: 282
I have call Axiom this morning. A new amp for my subwoofer is on the way. Good service as usual. I hope it will fix the problem. I'll get back about it.
_________________________
Nad C356 DAC & C515
Axiom M3v3
Grant Fidelity RPF-120 MKII
Analysis Plus Black Oval 12&10
JRiver 19

Top
#344600 - 04/08/11 12:25 PM Re: My subwoofer connection [Re: Philippe]
SirQuack Offline
shareholder in the making

Registered: 01/29/04
Posts: 13576
Loc: Iowa
do you have another "older" sub you can try to rule out a problem with the receiver?
_________________________
M80s-VP180-4xM22ow-4xM3ic-EP600-2xEP350
AnthemAVM60 Outlaw7700 EmoA500 Epson5040UB SonyUBPX800



Top
#344720 - 04/09/11 06:29 PM Re: My subwoofer connection [Re: SirQuack]
Philippe Offline
local

Registered: 07/01/09
Posts: 282
Unfortunatly not...
_________________________
Nad C356 DAC & C515
Axiom M3v3
Grant Fidelity RPF-120 MKII
Analysis Plus Black Oval 12&10
JRiver 19

Top
#344726 - 04/09/11 07:43 PM Re: My subwoofer connection [Re: Philippe]
ClubNeon Offline
connoisseur

Registered: 02/06/09
Posts: 3466
Loc: Western Maryland, USA
Do you have any amp with an RCA in, and a speaker about 6" or larger? You won't get any real output from it, but you'll at least be able to tell that there is a signal.
_________________________
Pioneer PDP-5020FD, Marantz SR6011
Axiom M5HP, VP160HP, QS8
Sony PS4, surround backs
-Chris

Top
Page 1 of 2 1 2 >

Moderator:  alan, Amie, Andrew, axiomadmin, Brent, Debbie, Ian, Jc 
Forum Stats

15,260 Registered Members
16 Forums
24,053 Topics
424,773 Posts

Most users ever online:
883 @ 03/04/17 05:06 PM

Top Posters
Ken.C 18044
pmbuko 16437
SirQuack 13576
CV 11677
MarkSJohnson 11444
1 registered (brendo)
159 Guests and
3 Spiders online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Newsletter Signup