Previous Thread
Next Thread
Print Thread
Rate Thread
Page 1 of 11 1 2 3 10 11
Just got the QSC and here's what happened!
#347757 05/10/11 10:53 PM
Joined: Feb 2011
Posts: 134
B
bobt Offline OP
veteran
OP Offline
veteran
B
Joined: Feb 2011
Posts: 134
Now this is no reflection On Axiom or anything else..just what i went thru.
I got the QSC..pluged it in, fired it up. In a few mins, one set of tweeters stoped working. Shut it down, pulled the tweeters on that speaker......NOW BOTH speakers had there Blue wire disconected. I pluged them back in...the wires basically feel off. I had to crimp them to stay on.

Ok...fired it back up....ran it for 30 min..then i saw the QSC clip on the left channel. Shut it down. The other speaker..the tweeters,were dead. Again, i pulled the tweeters...this time the top one was disconnected, the bottom was still there. Again the blue connection was off. I crimped both connections.
I told Axiom about the problem, but in any case..very strange.
I have never seen any thing like this, on any speakers before.
Bottom line is just really bad connections. They just feel off.

Re: Just got the QSC and here's what happened!
bobt #347759 05/10/11 10:58 PM
Joined: Jan 2004
Posts: 13,696
Likes: 1
shareholder in the making
Offline
shareholder in the making
Joined: Jan 2004
Posts: 13,696
Likes: 1
that is an interesting venture.


M80s VP180 4xM22ow 4xM3ic EP600 2xEP350
AnthemAVM60 Outlaw7700 EmoA500 Epson5040UB SonyUBPX800


Re: Just got the QSC and here's what happened!
SirQuack #347761 05/10/11 11:16 PM
Joined: Feb 2011
Posts: 134
B
bobt Offline OP
veteran
OP Offline
veteran
B
Joined: Feb 2011
Posts: 134
Now let me say..once i fixed them the speakers work fine. In fact great. The bass is a tad lacking...it's there, and more correct if you will, but just not..heavy. Not in your gut, maybe.
It's just hard pressed to be below a certain DB.... but not like it's not there. The mid's and treble are right on, and you do have a massive soundstage. They are not bright speakers..not sure why any body would say that.
Just for my taste, I feel like it needs a sub...nothing massive...just need a little more bottom end. So just a small sub..just too add to the bottom.

Re: Just got the QSC and here's what happened!
SirQuack #347762 05/10/11 11:16 PM
Joined: Feb 2005
Posts: 5,210
axiomite
Offline
axiomite
Joined: Feb 2005
Posts: 5,210
That's a dose of bad luck is what that is.


Rick
Our Room

smile
Re: Just got the QSC and here's what happened!
RickF #347764 05/10/11 11:20 PM
Joined: Sep 2008
Posts: 4,116
connoisseur
Offline
connoisseur
Joined: Sep 2008
Posts: 4,116
Fire up the onkyo now that you know there was a problem with the speakers. See if it will still shut down on you.



I’m armed and I’m drinking. You don’t want to listen to advice from me, amigo.

-Max Payne
Re: Just got the QSC and here's what happened!
BlueJays1 #347765 05/10/11 11:22 PM
Joined: Sep 2004
Posts: 11,451
shareholder in the making
Offline
shareholder in the making
Joined: Sep 2004
Posts: 11,451
Yeah, my first thought was the less-than-perfect connections just might have been the problem with the previous amp shutting down...


::::::: No disrespect to Axiom, but my favorite woofer is my yellow lab :::::::
Re: Just got the QSC and here's what happened!
MarkSJohnson #347766 05/10/11 11:28 PM
Joined: Jan 2004
Posts: 13,696
Likes: 1
shareholder in the making
Offline
shareholder in the making
Joined: Jan 2004
Posts: 13,696
Likes: 1
yup, but I didn't want to bring that up again. smile My m60's and m80's have killer bass, how do you have your receiver or pre setup? In fact, in some auditions people asked me if I still had my subs on. Probably your room.


M80s VP180 4xM22ow 4xM3ic EP600 2xEP350
AnthemAVM60 Outlaw7700 EmoA500 Epson5040UB SonyUBPX800


Re: Just got the QSC and here's what happened!
BlueJays1 #347767 05/10/11 11:43 PM
Joined: Feb 2011
Posts: 134
B
bobt Offline OP
veteran
OP Offline
veteran
B
Joined: Feb 2011
Posts: 134
I would Blue...but i was pushing way more then the Onkyo could put out with out cliping...If it could do it it at all.
The M80's will get isanely loud....but there is just that little bottom end thats missing....or the gut feel sort of speak.
It's there, but it's not...you hear it but don't feel it, type thing....It just needs at little boost.

Re: Just got the QSC and here's what happened!
bobt #347769 05/10/11 11:49 PM
Joined: Sep 2008
Posts: 4,116
connoisseur
Offline
connoisseur
Joined: Sep 2008
Posts: 4,116
Ah. I thought the reason you got the QSC was because the Onkyo was shutting down. There is also a good possibility the problem was the speakers and not the amp that was the issue. Even more so now than what myself and others have speculated prior. At least everything is working now.

This venture has been a really strange one.




I’m armed and I’m drinking. You don’t want to listen to advice from me, amigo.

-Max Payne
Re: Just got the QSC and here's what happened!
BlueJays1 #347772 05/11/11 12:14 AM
Joined: Feb 2011
Posts: 134
B
bobt Offline OP
veteran
OP Offline
veteran
B
Joined: Feb 2011
Posts: 134
No, Blue, you could be right. But when the speaker connections fell off..I have no clue since, they worked for a while, at least on 1 speaker, then fell off after 30 min of playing them on another. I have no clue.
I can't say if the Onkyo was BAD.(at least with 4 ohms)or not. But the speakers once fixed..take way more power then the Onkyo could put out.

The QSC did not shut down...the Onkyo did...can't say thats good or bad...but. Thats what happened.

Page 1 of 11 1 2 3 10 11

Moderated by  alan, Amie, Andrew, axiomadmin, Brent, Debbie, Ian, Jc 

Link Copied to Clipboard

Need Help Graphic

Forum Statistics
Forums16
Topics24,437
Posts433,086
Members15,428
Most Online2,082
Jan 22nd, 2020
Top Posters
Ken.C 18,044
pmbuko 16,437
SirQuack 13,696
CV 11,829
MarkSJohnson 11,451
Who's Online Now
1 members (norap), 269 guests, and 3 robots.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Newsletter Signup
Powered by UBB.threads™ PHP Forum Software 7.7.4