You are not logged in. [Log In]


Forums » General Discussion » Technical Questions » Uverse Issues

Topic Options
Rate This Topic
#348364 - 05/17/11 08:54 AM Uverse Issues
cgolf Offline
devotee

Registered: 03/14/05
Posts: 340
Loc: Cypress, Texas
I'm really confused and wonder if anyone else has experienced this issue.

We have Uverse and everything works great on all our TVs except the one in the media room. Periodically, the picture freezes up, pixalates and the sound is intermittant. Mainly on HD but sometimes even on regular stations. It doesn't happen all the time but when it does happen, it can be on any channel. I have changed out the box, the wall plug and the cable.

Could it be the Samsung TV? But all our TVs are Samsung.....

Crazy.................... Help!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Top
#348411 - 05/17/11 12:20 PM Re: Uverse Issues [Re: cgolf]
Murph Offline
axiomite

Registered: 10/05/06
Posts: 6955
Loc: PEI, Canada
I have no idea of the root cause but an easy way to root out weather or not the TV is the problem would be to simply swap another TV to that spot for a while. Best guess on what you describe is that it's a signal problem vs a TV problem though.

I'm not familiar with Uverse but I see it is AT&T's Internet based bundle, phone, TV, I'net etc.
Therefore, I would ask, how does the signal get to this particular TV? Does it traverse your home LAN to get to this particular "Box" or does the one box feed all TVs via more traditional cabling after that? If the LAN, this opens up a whole long list of possible trouble areas to double check.

If you can paint a better picture of how it is all hokked up, I can maybe throw some suggestions, but likely nothing revolutionary.
_________________________
With great power comes Awesome irresponsibility.

Top
#348799 - 05/20/11 07:31 AM Re: Uverse Issues [Re: cgolf]
davidsch Offline
aficionado

Registered: 06/02/03
Posts: 678
Loc: Houston, Texas
Originally Posted By: cgolf
I'm really confused and wonder if anyone else has experienced this issue.

We have Uverse and everything works great on all our TVs except the one in the media room. Periodically, the picture freezes up, pixalates and the sound is intermittant. Mainly on HD but sometimes even on regular stations. It doesn't happen all the time but when it does happen, it can be on any channel. I have changed out the box, the wall plug and the cable.

Could it be the Samsung TV? But all our TVs are Samsung.....

Crazy.................... Help!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


I have U-Verse as well and I recently had to call their support number to have a tech sent out for the same problem. They replaced the line coming into the house. The first tech did not know what he was doing and we had to get a second one to fix the problem. All is well now. Good luck!

Top
#348806 - 05/20/11 09:13 AM Re: Uverse Issues [Re: davidsch]
cgolf Offline
devotee

Registered: 03/14/05
Posts: 340
Loc: Cypress, Texas
Originally Posted By: davidsch
Originally Posted By: cgolf
I'm really confused and wonder if anyone else has experienced this issue.

We have Uverse and everything works great on all our TVs except the one in the media room. Periodically, the picture freezes up, pixalates and the sound is intermittant. Mainly on HD but sometimes even on regular stations. It doesn't happen all the time but when it does happen, it can be on any channel. I have changed out the box, the wall plug and the cable.

Could it be the Samsung TV? But all our TVs are Samsung.....

Crazy.................... Help!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


I have U-Verse as well and I recently had to call their support number to have a tech sent out for the same problem. They replaced the line coming into the house. The first tech did not know what he was doing and we had to get a second one to fix the problem. All is well now. Good luck!


We had a tech out and he replaced the cable from the wall outlet to the TV. It took care of about 95% of the problem but there is still an occassional blip. I'll give it a few more days and then call them back to replace the house line if needed.

The problem is that this doesn't happen on any other TVs, just in the media room. However, that outlet and TV is the furthest from the main house box and the control panel.

Top
#348807 - 05/20/11 09:16 AM Re: Uverse Issues [Re: cgolf]
J. B. Offline
connoisseur

Registered: 01/19/11
Posts: 1291
Loc: Quebec, Canada
you still have a problem somewhere else on the line. it should never happen.
_________________________
See: http://www.blu-ray.com/community/gallery.php?member=Gelli
or: Axiom Gallery

Top
#349188 - 05/26/11 10:32 AM Re: Uverse Issues [Re: J. B.]
cgolf Offline
devotee

Registered: 03/14/05
Posts: 340
Loc: Cypress, Texas
I don't think it should happen either, especially on one TV only. Happened again this morning pretty bad. frown

Top

Moderator:  alan, Amie, Andrew, axiomadmin, Brent, Debbie, Ian, Jc 
Forum Stats

15,281 Registered Members
16 Forums
24,088 Topics
425,375 Posts

Most users ever online:
883 @ 03/04/17 05:06 PM

Top Posters
Ken.C 18044
pmbuko 16437
SirQuack 13579
CV 11709
MarkSJohnson 11444
0 registered ()
101 Guests and
3 Spiders online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Newsletter Signup