Get Free, Friendly, Expert Advice
Call 1-866-244-8796 or email

Designed and Manufactured in Canada Since 1980


AxiomAudio Blog

Blind Listening Tests

Sneak Peek into Axiom’s Current Research and Development

Axiom’s Newest Speaker: The In-Ceiling M3

Wall'O'Fame
A promise is A promise... Axiom's second home
Greg's pseudo-HT room
Who's Online
3 registered (Ajax, Ken.C, jmone), 24 Guests and 14 Spiders online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Financing
Forum Stats
13355 Members
11 Forums
23042 Topics
407465 Posts

Max Online: 378 @ 02/24/13 04:33 PM
Top Posters
Ken.C 17828
pmbuko 16308
SirQuack 13354
CV 11366
MarkSJohnson 11032
Meanwhile On Facebook

Love this review by Brad C! "Very impressed with my purchase: 2 High Powered M6...

(y) Great review from Tom H of his new surround speakers! "I love the surroun...

22 year-old Axiom System, still in showroom condition! Welcome home, old friends!

The end of a truly unique voice. RIP Joe Cocker - you were part of the soundtr...

Topic Options
Rate This Topic
#394955 - 07/08/13 03:43 PM EP 600 Popping
mastaplaya Offline
old hand

Registered: 11/20/07
Posts: 89
Loc: Cold Lake AB
Hi guys wondering what input you might have on my problem?

I have two EP 600's daisy chained together. the first sub in the daisy chain has recently started popping randomly even when there is no signal input to it. I'm thinking it's an amp issue. I am using axiom cables to connect it to the Denon 4308 receiver. the downstream sub has no issues and works flawlessly.

I have had this setup for over 5 yrs and it has been nothing short of amazing until now. I was hoping you guys/gals would have some simple suggestions for me before I contact Axiom. anyone have similar problems?

Top
#394956 - 07/08/13 03:53 PM Re: EP 600 Popping [Re: mastaplaya]
dakkon Offline
connoisseur

Registered: 02/08/04
Posts: 1846
i dont have a similar problem. but, if i were in your aituation i would check the cabling. use the cables that go to the second aub with the first sub...


i so have 2 EP-600's. i am using a Y RCA connector out of my processor, then each sub recieves it's own RCA input.


Good luck.

Top
#394957 - 07/08/13 05:02 PM Re: EP 600 Popping [Re: mastaplaya]
MarkSJohnson Online   content
shareholder in the making

Registered: 09/27/04
Posts: 11032
Loc: Central NH
Try unplugging each of them for 5 minutes to reset them.
_________________________
::::::: No disrespect to Axiom, but my favorite woofer is my yellow lab :::::::

Top
#394963 - 07/08/13 09:53 PM Re: EP 600 Popping [Re: mastaplaya]
BlueJays1 Offline
connoisseur

Registered: 09/19/08
Posts: 4089
Loc: Porch,enjoying Bombay Sapphire
Originally Posted By: mastaplaya
Hi guys wondering what input you might have on my problem?

I have two EP 600's daisy chained together. the first sub in the daisy chain has recently started popping randomly even when there is no signal input to it. I'm thinking it's an amp issue. I am using axiom cables to connect it to the Denon 4308 receiver. the downstream sub has no issues and works flawlessly.

I have had this setup for over 5 yrs and it has been nothing short of amazing until now. I was hoping you guys/gals would have some simple suggestions for me before I contact Axiom. anyone have similar problems?


Personally I would just leave it unplugged until you get a response from customer service.

The popping sounds could very well be due to a capacitor or some other part that might need to get serviced in the amplifier section.
_________________________
I’m armed and I’m drinking. You don’t want to listen to advice from me, amigo.

-Max Payne

Top



Moderator:  alan, Amie, Andrew, axiomadmin, Brent, Debbie, Ian, Jc 

Home  |  Corporate Info  |  Products  |  Message Board  |  FAQs  |  Warranty  |  Site Map  |  Privacy Statement   |  Contact Us

©2014 Colquhoun Audio Laboratories Limited
All Rights Reserved.