Get Free, Friendly, Expert Advice
Call 1-888-352-9466 or email

Designed and Manufactured in Canada Since 1980


AxiomAudio Blog
Wall'O'Fame
Solarrdadd's 7.1 Apartment HT!
A promise is A promise... Axiom's second home
Who's Online
0 registered (), 48 Guests and 7 Spiders online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Financing
Forum Stats
13,368 Registered Members
11 Forums
23,137 Topics
409,180 Posts

Most users ever online: 378 @ 02/24/13 04:33 PM
Top Posters
Ken.C 17881
pmbuko 16335
SirQuack 13356
CV 11437
MarkSJohnson 11106
Meanwhile On Facebook
Topic Options
Rate This Topic
#394955 - 07/08/13 03:43 PM EP 600 Popping
mastaplaya Offline
old hand

Registered: 11/20/07
Posts: 89
Loc: Cold Lake AB
Hi guys wondering what input you might have on my problem?

I have two EP 600's daisy chained together. the first sub in the daisy chain has recently started popping randomly even when there is no signal input to it. I'm thinking it's an amp issue. I am using axiom cables to connect it to the Denon 4308 receiver. the downstream sub has no issues and works flawlessly.

I have had this setup for over 5 yrs and it has been nothing short of amazing until now. I was hoping you guys/gals would have some simple suggestions for me before I contact Axiom. anyone have similar problems?

Top
#394956 - 07/08/13 03:53 PM Re: EP 600 Popping [Re: mastaplaya]
dakkon Offline
connoisseur

Registered: 02/08/04
Posts: 1847
i dont have a similar problem. but, if i were in your aituation i would check the cabling. use the cables that go to the second aub with the first sub...


i so have 2 EP-600's. i am using a Y RCA connector out of my processor, then each sub recieves it's own RCA input.


Good luck.

Top
#394957 - 07/08/13 05:02 PM Re: EP 600 Popping [Re: mastaplaya]
MarkSJohnson Offline
shareholder in the making

Registered: 09/27/04
Posts: 11106
Loc: Central NH
Try unplugging each of them for 5 minutes to reset them.
_________________________
::::::: No disrespect to Axiom, but my favorite woofer is my yellow lab :::::::

Top
#394963 - 07/08/13 09:53 PM Re: EP 600 Popping [Re: mastaplaya]
BlueJays1 Offline
connoisseur

Registered: 09/19/08
Posts: 4092
Loc: Porch,enjoying Bombay Sapphire
Originally Posted By: mastaplaya
Hi guys wondering what input you might have on my problem?

I have two EP 600's daisy chained together. the first sub in the daisy chain has recently started popping randomly even when there is no signal input to it. I'm thinking it's an amp issue. I am using axiom cables to connect it to the Denon 4308 receiver. the downstream sub has no issues and works flawlessly.

I have had this setup for over 5 yrs and it has been nothing short of amazing until now. I was hoping you guys/gals would have some simple suggestions for me before I contact Axiom. anyone have similar problems?


Personally I would just leave it unplugged until you get a response from customer service.

The popping sounds could very well be due to a capacitor or some other part that might need to get serviced in the amplifier section.
_________________________
I’m armed and I’m drinking. You don’t want to listen to advice from me, amigo.

-Max Payne

Top

Moderator:  alan, Amie, Andrew, axiomadmin, Brent, Debbie, Ian, Jc 

Home  |  Corporate Info  |  Products  |  Message Board  |  FAQs  |  Warranty  |  Site Map  |  Privacy Statement   |  Contact Us

©2015 Colquhoun Audio Laboratories Limited
All Rights Reserved.