You are not logged in. [Log In]


Forums » General Discussion » Home Theater » Any XBMC users?

Page 1 of 2 1 2 >
Topic Options
Rate This Topic
#403995 - 05/08/14 09:58 AM Any XBMC users?
Murph Offline
axiomite

Registered: 10/05/06
Posts: 6955
Loc: PEI, Canada
Anyone else using XBMC for thier HTPC who has upgraded to Gotham.

Since the upgrade I'm experiencing stuttering in the sound if I pause video for too long. Nothing similar noted on the Interwebs so it is likely specific to my PC, drivers, etc. but since there are a lot of home theater folks on here, I thought I'd throw out a longshot. Never hurts.
_________________________
With great power comes Awesome irresponsibility.

Top
#404000 - 05/08/14 12:01 PM Re: Any XBMC users? [Re: Murph]
nickbuol Offline
axiomite

Registered: 09/16/04
Posts: 5319
Loc: Marion, IA
I am using Media Browser 3, sorry.
_________________________
http://ht.buol.us
2-M60s, VP180, 8-M3s, SVS 20-39PCi, DIY Sub, 8-Shakers, JVC RS45, Anthem MRX-1120

Top
#404005 - 05/08/14 01:38 PM Re: Any XBMC users? [Re: Murph]
MatManhasgone Offline
aficionado

Registered: 05/06/14
Posts: 974
Loc: Lost in the great wide yonder
I uped my OpenELEC to the new 4.0 version that XBMC13. I found that it works much better for me. I have an Zoltac Nano AD10 AMD E350 processor. I use to get screen corruption every so often, but that has now gone away. The sound is perfect on all my H.264 .mkv TV shows that I re-encode from the HD PVR that I have. Also, playing any of the movies on it converted from BluRay work without issue too.

Have you tried pulling up the info status on the screen to see in real time what the frame rate, CPU, memory, frame rate and throughput is? I can't tell you what button it is on your remote, but mine is the one beside the '0' on the keypad.

When you upgraded, did you do a clean install as they completely re-configured the back end database and I think I remember them saying that you may run into trouble is you did a standard upgrade.

What device are you running on?
_________________________
Anthem: AVM60
Axiom: ADA1000, LFR1100, VP180, QS8, EP500, M3, M3comp
AudioSource: Amp One/A

Top
#404006 - 05/08/14 01:58 PM Re: Any XBMC users? [Re: MatManhasgone]
wilwom Online   content
veteran

Registered: 11/08/04
Posts: 183
Loc: Denton, TX
What language are these guys using? laugh

Top
#404009 - 05/08/14 02:26 PM Re: Any XBMC users? [Re: wilwom]
MatManhasgone Offline
aficionado

Registered: 05/06/14
Posts: 974
Loc: Lost in the great wide yonder
Originally Posted By: wilwom
What language are these guys using? laugh


It's called Geek-aneese
_________________________
Anthem: AVM60
Axiom: ADA1000, LFR1100, VP180, QS8, EP500, M3, M3comp
AudioSource: Amp One/A

Top
#404012 - 05/08/14 03:19 PM Re: Any XBMC users? [Re: Murph]
Murph Offline
axiomite

Registered: 10/05/06
Posts: 6955
Loc: PEI, Canada
Thanks for taking the time Matt.

I'm using Win7. I could never get a Linux distro to handshake HDMI on boot up without an extra monitor plugged in and set to mirror. I'm no linux guru though. After a while it was just easier to leave it going to Win7.

I never tried OpenElec though. It may play nicer with HDMI since it's specifically put together to be a media center. Thanks for the idea.

I did do a clean install. They were pretty clear in the install notes that this was a necessity. Who knows if Win7 didn't leave some registry item intact though.

I never thought to check the stats screen. Thanks for that as well.

It's actually sunny tonight but now I have more things to try on a rainy evening. Thanks!!
_________________________
With great power comes Awesome irresponsibility.

Top
#404013 - 05/08/14 03:31 PM Re: Any XBMC users? [Re: Murph]
Murph Offline
axiomite

Registered: 10/05/06
Posts: 6955
Loc: PEI, Canada
P.S. regarding language.

XBMC is !!free!! and super popular software that puts all your music, TV, Movies, pictures, etc into an awesome full screen menu on your TV for searching and playing. It plays pretty much any audio or video format without any fuss and it's actually a breeze to install. My issue seems to be a rare thing.

If you have an old beater PC or laptop to spare, it's an awesome way to select and play all your AV stuff from your big screen. If you run it on Linux, you can truly use an old beater of a PC and just add drive space if you have a lot of movies to store. For simplicity, the Win7 version is identical.

It's normally super, super easy to install and use. Don't let the 'language' above scare ya.
_________________________
With great power comes Awesome irresponsibility.

Top
#404015 - 05/08/14 03:53 PM Re: Any XBMC users? [Re: Murph]
tomtuttle Offline
axiomite

Registered: 06/20/03
Posts: 8488
Loc: Tacoma
What do you use for a remote?
_________________________
bibere usque ad hilaritatem

Top
#404016 - 05/08/14 03:57 PM Re: Any XBMC users? [Re: Murph]
MatManhasgone Offline
aficionado

Registered: 05/06/14
Posts: 974
Loc: Lost in the great wide yonder
XBMC stands for X-Box Media Center. It was developed originally for the old original Microsoft XBox that ran linux. After someone figured out how to crack boot for the XBox, then it became a very useful and in-expensive at the time PC with a great graphics card that was essentially subsidised by Microsoft as the hardware inside was more expensive than they were selling it for.

But over time, they compiled for other O/S and now they have it running on Andriod, Apple TV, ARM, intel linux, Windows.... Its a really good media center.
_________________________
Anthem: AVM60
Axiom: ADA1000, LFR1100, VP180, QS8, EP500, M3, M3comp
AudioSource: Amp One/A

Top
#404017 - 05/08/14 04:09 PM Re: Any XBMC users? [Re: tomtuttle]
MatManhasgone Offline
aficionado

Registered: 05/06/14
Posts: 974
Loc: Lost in the great wide yonder
My Zotac comes with a windows Media Center remote. It's nice and small but runs on a pair of CR2032 batteries.

I picked up an AD10 bare system for $109 + $35 for memory, and $15 for a 8gb USB stick. The OpenELEC can run off the USB and it grabs all my media off my NAS via the 1000BaseT ethernet

I also have a couple of the ID80's with the intel Atom D2700 2.13gh 2 core 4 thead. GeForce GT520M video.

I use one of these for my JRiver and link via optical to my receiver for music. Also run my PVR off this with a HDHomerun.
_________________________
Anthem: AVM60
Axiom: ADA1000, LFR1100, VP180, QS8, EP500, M3, M3comp
AudioSource: Amp One/A

Top
Page 1 of 2 1 2 >

Moderator:  alan, Amie, Andrew, axiomadmin, Brent, Debbie, Ian, Jc 
Forum Stats

15,224 Registered Members
15 Forums
23,991 Topics
424,046 Posts

Most users ever online:
883 @ 03/04/17 05:06 PM

Top Posters
Ken.C 18044
pmbuko 16437
SirQuack 13567
CV 11677
MarkSJohnson 11437
1 registered (Gr8_White_North)
60 Guests and
3 Spiders online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Newsletter Signup