Previous Thread
Next Thread
Print Thread
Rate Thread
Page 1 of 2 1 2
universal remote -need a new one-
#417083 02/16/16 01:16 PM
Joined: Feb 2004
Posts: 1,863
dakkon Offline OP
connoisseur
OP Offline
connoisseur
Joined: Feb 2004
Posts: 1,863
I've been using MX-350's for years... ever since 05... last night i tried to reprogram one of them and it appears that it isn't learning new codes (even though it says it is). i really like the mx-350 and would buy a replacement in a second. however, it appears thst is no longer a current product.. i really like the ease of programing and some of the advanced features like their punch through volume control; also the fact that i could get 6 months out of cheap batteries from this remote.


does anyone have something they could reccomend me looking at? i did a quick google search, and looked on amazon... but, wasn't really happy with what i found.


Thanks.

Re: universal remote -need a new one-
dakkon #417091 02/16/16 05:43 PM
Joined: Jul 2004
Posts: 4,398
Likes: 14
M
connoisseur
Offline
connoisseur
M
Joined: Jul 2004
Posts: 4,398
Likes: 14
It's expensive, but the MX1200 is by far the best remote I've bought. I've gone from the 350, to an 850, to the 980, and a Harmony One. The 1200 is a rock star. If you have the software already, you can get the remote for a lot less than a dealer, on Amazon or Ebay. If you don't already have the software, you're stuck getting one from a dealer at close to double the costs.

Re: universal remote -need a new one-
dakkon #417145 02/19/16 10:34 PM
Joined: Jun 2002
Posts: 485
J
JBG Offline
devotee
Offline
devotee
J
Joined: Jun 2002
Posts: 485
this is a little old but just love my harmony 1100

https://www.youtube.com/watch?v=RGnxvwTur98


7.1.4 * MRX1120 * M100s * 180HP * 4x M3-on walls * 4x M3-IC * dual XV15se * Shakers
Re: universal remote -need a new one-
dakkon #417162 02/20/16 05:48 PM
Joined: May 2014
Posts: 1,140
Likes: 5
S
connoisseur
Offline
connoisseur
S
Joined: May 2014
Posts: 1,140
Likes: 5
I really loved my Philips Pronto remote. I would consider getting another one but with the colour screen this time. They were rather expensive, but as it was all a graphic touch screen you could really customize them for just about anything. No buttons that didn't do anything, and you could define all the macro's in the world that you'd like.


Anthem: AVM60, Fosi DAC-Q5
Axiom: ADA1500, LFR1100 Actiive, QS8, EP500, M3, M3comp, M5
Re: universal remote -need a new one-
dakkon #417163 02/20/16 05:56 PM
Joined: May 2014
Posts: 1,140
Likes: 5
S
connoisseur
Offline
connoisseur
S
Joined: May 2014
Posts: 1,140
Likes: 5
I don't know if the newer TSU models allow for full graphic editing or if they went like the newer units that you have a library of pre-defined imaged and followed a grid pattern.

What made the first pronto's so great is that you could define the size and shape of the button. So you could make your menu really logical to pick things and make small buttons for some items and really big buttons for others

Last edited by oakvillematt; 02/20/16 05:58 PM.

Anthem: AVM60, Fosi DAC-Q5
Axiom: ADA1500, LFR1100 Actiive, QS8, EP500, M3, M3comp, M5
Re: universal remote -need a new one-
Slava_Ukraini #417168 02/20/16 10:30 PM
Joined: Feb 2004
Posts: 2,854
R
connoisseur
Offline
connoisseur
R
Joined: Feb 2004
Posts: 2,854
The trusty MX-900 is a nice sweet spot for capability, performance and value.

And Mike at surfremotecontrol.com usually has the best prices (plus, he will send you a link to the programming software).

Last edited by Ray3; 02/20/16 10:31 PM.
Re: universal remote -need a new one-
dakkon #417170 02/20/16 10:57 PM
Joined: Feb 2007
Posts: 602
H
aficionado
Offline
aficionado
H
Joined: Feb 2007
Posts: 602
+1 on the MX900. Love it! I've never been a fan of touch screens because (in my experience) they tend to go bad sooner than hard buttons.

Last edited by Hansang; 02/20/16 10:58 PM.

--
Denon 4520, EPIC80/500/VP180 Speakers
Re: universal remote -need a new one-
dakkon #417201 02/23/16 01:39 PM
Joined: Dec 2007
Posts: 257
local
Offline
local
Joined: Dec 2007
Posts: 257
I loved my Pronto. Had a couple hard buttons go bad after years of service. Got another one used recently and still need to fully program it. Downside is it requires XP. I have been told you can use a higher Win 7 with an XP virtual machine but I haven't been able to get that working.


Mark
Pio 94,SB3,BD30,A35,Pio 48AV.Pronto 7000 controlling all. Getting ready for 22s, 150 & QS8s.
Re: universal remote -need a new one-
dakkon #417210 02/23/16 11:08 PM
Joined: May 2014
Posts: 1,140
Likes: 5
S
connoisseur
Offline
connoisseur
S
Joined: May 2014
Posts: 1,140
Likes: 5
sadly the pronto i have uses a serial connector. none of my computers have one left so I am left to decide if i can't stand using 2-3 remotes or just live without a programmable one


Anthem: AVM60, Fosi DAC-Q5
Axiom: ADA1500, LFR1100 Actiive, QS8, EP500, M3, M3comp, M5
Re: universal remote -need a new one-
dakkon #417214 02/24/16 04:15 PM
Joined: Mar 2012
Posts: 286
local
Offline
local
Joined: Mar 2012
Posts: 286
You can get a USB to Serial adaptor at places like TigerDirect.

Page 1 of 2 1 2

Moderated by  alan, Amie, Andrew, axiomadmin, Brent, Debbie, Ian, Jc 

Link Copied to Clipboard

Need Help Graphic

Forum Statistics
Forums16
Topics24,775
Posts440,164
Members15,527
Most Online2,082
Jan 22nd, 2020
Top Posters
Ken.C 18,044
pmbuko 16,437
SirQuack 13,792
CV 12,053
MarkSJohnson 11,458
Who's Online Now
1 members (Rock_Head), 79 guests, and 2 robots.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Newsletter Signup
Powered by UBB.threads™ PHP Forum Software 7.7.4