You are not logged in. [Log In]


Forums » General Discussion » Home Theater » universal remote -need a new one-

Page 1 of 2 1 2 >
Topic Options
Rate This Topic
#417083 - 02/16/16 08:16 AM universal remote -need a new one-
dakkon Offline
connoisseur

Registered: 02/08/04
Posts: 1863
I've been using MX-350's for years... ever since 05... last night i tried to reprogram one of them and it appears that it isn't learning new codes (even though it says it is). i really like the mx-350 and would buy a replacement in a second. however, it appears thst is no longer a current product.. i really like the ease of programing and some of the advanced features like their punch through volume control; also the fact that i could get 6 months out of cheap batteries from this remote.


does anyone have something they could reccomend me looking at? i did a quick google search, and looked on amazon... but, wasn't really happy with what i found.


Thanks.

Top
#417091 - 02/16/16 12:43 PM Re: universal remote -need a new one- [Re: dakkon]
michael_d Offline
connoisseur

Registered: 07/23/04
Posts: 4195
Loc: Up yonder
It's expensive, but the MX1200 is by far the best remote I've bought. I've gone from the 350, to an 850, to the 980, and a Harmony One. The 1200 is a rock star. If you have the software already, you can get the remote for a lot less than a dealer, on Amazon or Ebay. If you don't already have the software, you're stuck getting one from a dealer at close to double the costs.
_________________________


Top
#417145 - 02/19/16 05:34 PM Re: universal remote -need a new one- [Re: dakkon]
JBG Offline
devotee

Registered: 06/14/02
Posts: 485
this is a little old but just love my harmony 1100

https://www.youtube.com/watch?v=RGnxvwTur98
_________________________
7.1.4 * MRX1120 * M100s * 180HP * 4x M3-on walls * 4x M3-IC * dual XV15se * Shakers

Top
#417162 - 02/20/16 12:48 PM Re: universal remote -need a new one- [Re: dakkon]
MatManhasgone Offline
connoisseur

Registered: 05/06/14
Posts: 1030
Loc: Lost in the great wide yonder
I really loved my Philips Pronto remote. I would consider getting another one but with the colour screen this time. They were rather expensive, but as it was all a graphic touch screen you could really customize them for just about anything. No buttons that didn't do anything, and you could define all the macro's in the world that you'd like.
_________________________
Anthem: AVM60
Axiom: ADA1000, LFR1100, VP180, QS8, EP500, M3, M3comp
AudioSource: Amp One/A

Top
#417163 - 02/20/16 12:56 PM Re: universal remote -need a new one- [Re: dakkon]
MatManhasgone Offline
connoisseur

Registered: 05/06/14
Posts: 1030
Loc: Lost in the great wide yonder
I don't know if the newer TSU models allow for full graphic editing or if they went like the newer units that you have a library of pre-defined imaged and followed a grid pattern.

What made the first pronto's so great is that you could define the size and shape of the button. So you could make your menu really logical to pick things and make small buttons for some items and really big buttons for others


Edited by oakvillematt (02/20/16 12:58 PM)
_________________________
Anthem: AVM60
Axiom: ADA1000, LFR1100, VP180, QS8, EP500, M3, M3comp
AudioSource: Amp One/A

Top
#417168 - 02/20/16 05:30 PM Re: universal remote -need a new one- [Re: MatManhasgone]
Ray3 Offline
connoisseur

Registered: 02/02/04
Posts: 2854
Loc: Rochester, NY
The trusty MX-900 is a nice sweet spot for capability, performance and value.

And Mike at surfremotecontrol.com usually has the best prices (plus, he will send you a link to the programming software).


Edited by Ray3 (02/20/16 05:31 PM)

Top
#417170 - 02/20/16 05:57 PM Re: universal remote -need a new one- [Re: dakkon]
Hansang Offline
aficionado

Registered: 02/07/07
Posts: 602
Loc: New York
+1 on the MX900. Love it! I've never been a fan of touch screens because (in my experience) they tend to go bad sooner than hard buttons.


Edited by Hansang (02/20/16 05:58 PM)
_________________________
--
Denon 4520, EPIC80/500/VP180 Speakers

Top
#417201 - 02/23/16 08:39 AM Re: universal remote -need a new one- [Re: dakkon]
mapatton Offline
local

Registered: 12/16/07
Posts: 257
Loc: Orlando, FL
I loved my Pronto. Had a couple hard buttons go bad after years of service. Got another one used recently and still need to fully program it. Downside is it requires XP. I have been told you can use a higher Win 7 with an XP virtual machine but I haven't been able to get that working.
_________________________
Mark
Pio 94,SB3,BD30,A35,Pio 48AV.Pronto 7000 controlling all. Getting ready for 22s, 150 & QS8s.

Top
#417210 - 02/23/16 06:08 PM Re: universal remote -need a new one- [Re: dakkon]
MatManhasgone Offline
connoisseur

Registered: 05/06/14
Posts: 1030
Loc: Lost in the great wide yonder
sadly the pronto i have uses a serial connector. none of my computers have one left so I am left to decide if i can't stand using 2-3 remotes or just live without a programmable one
_________________________
Anthem: AVM60
Axiom: ADA1000, LFR1100, VP180, QS8, EP500, M3, M3comp
AudioSource: Amp One/A

Top
#417214 - 02/24/16 11:15 AM Re: universal remote -need a new one- [Re: dakkon]
Cohesion Offline
local

Registered: 03/27/12
Posts: 284
Loc: Maple, Ontario, Canada
You can get a USB to Serial adaptor at places like TigerDirect.

Top
Page 1 of 2 1 2 >

Moderator:  alan, Amie, Andrew, axiomadmin, Brent, Debbie, Ian, Jc 
Forum Stats

15,281 Registered Members
16 Forums
24,089 Topics
425,393 Posts

Most users ever online:
883 @ 03/04/17 05:06 PM

Top Posters
Ken.C 18044
pmbuko 16437
SirQuack 13579
CV 11709
MarkSJohnson 11444
3 registered (Ian, bridgman, exlabdriver)
186 Guests and
3 Spiders online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Newsletter Signup