You are not logged in. [Log In]


Forums » AxiomAir Discussion » AxiomAir General Discussion » Can't use analog and other strange issues

Topic Options
Rate This Topic
#434573 - 11/30/19 10:15 PM Can't use analog and other strange issues
jje4th Offline
newbie

Registered: 11/30/19
Posts: 2
I have an N3 and have issues playing music via Airplay (doesn't connect, can only get a couple songs before it disconnects). Today, I decided to try using the phone connected directly via analog. The analog button in the app (clicking the gear) doesn't do anything. I've tried the iOS app, Safari, Chrome, and Firefox.

I know the analog port works because a few times when I started the device it plays the analog audio until it boots; then I hear the relay click and it stops.

I think there is some software issue with the device because I'm experiencing some other weird behavior as well:

- it is running 2.10.3. When I check for an update, it finds 2.10.4 and downloads/installs the update. It then says to reboot and after I do, it's still running 2.10.3. I've tried the update 4 times.

- I figured a factory reset might help fix weird issues, but when I click "Factory Reset" and then "Ok", it never resets. I've tried restarting the device after waiting an hour and all the settings are still there.

Any suggestions for what to do?

Top
#434574 - 11/30/19 11:04 PM Re: Can't use analog and other strange issues [Re: jje4th]
Ian Offline
President
connoisseur

Registered: 03/13/01
Posts: 1329
Hi jje4th,

I would try going to the gear then System then Delete User Data. This takes some time and your AxiomAir will reboot itself a few times in the process. After this is complete try the update to 2.10.4
_________________________
Ian Colquhoun
President & Chief Engineer

Top
#434578 - 12/01/19 03:12 PM Re: Can't use analog and other strange issues [Re: jje4th]
jje4th Offline
newbie

Registered: 11/30/19
Posts: 2
Thanks Ian. Deleting User Data fixed the analog problem. It also took 3 tries to update to 2.10.4, but finally did. Looking forward to the Airplay 2 beta in hopes that will fix the airplay dropouts as well.

Top
#434584 - 12/01/19 06:13 PM Re: Can't use analog and other strange issues [Re: jje4th]
Mojo Online   content
axiomite

Registered: 01/21/07
Posts: 6741
jje4th, this is known to Axiomoes as the "Delete User Data and 3 tries to update" trick.
_________________________
M2 coming
A-LFR/1000-8/500v4x2
1000-2,3,1500-3
100,160,QS10x2,800,M5x2,M3,M50 v4
had v2
N2,N3 maybe

Top
#434696 - 12/08/19 04:45 PM Re: Can't use analog and other strange issues [Re: jje4th]
Ian Offline
President
connoisseur

Registered: 03/13/01
Posts: 1329
Hi jje4th,

You should not be getting any dropouts on AirPlay. If you do not have any content going over AirPlay it will disconnect after some time lag though. What do you have plugged into your USB ports on your AxiomAir?
_________________________
Ian Colquhoun
President & Chief Engineer

Top

Moderator:  Andrew, Debbie, Ian, Jc 
Forum Stats

15,371 Registered Members
16 Forums
24,242 Topics
429,389 Posts

Most users ever online:
883 @ 03/04/17 05:06 PM

Top Posters
Ken.C 18044
pmbuko 16437
SirQuack 13635
CV 11738
MarkSJohnson 11445
0 registered ()
65 Guests and
3 Spiders online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Newsletter Signup