Get Free, Friendly, Expert Advice
Call 1-888-352-9466 or email

Designed and Manufactured in Canada Since 1980


Wall'O'Fame
Solarrdadd's 7.1 Apartment HT!
A promise is A promise... Axiom's second home
AxiomAudio Blog

Insider’s Sneak Peek: AxiomAeris

Axiom’s New Computer Speakers

Blind Listening Tests

Who's Online
1 registered (MarkSJohnson), 31 Guests and 6 Spiders online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Financing
Forum Stats
13,380 Registered Members
11 Forums
23,218 Topics
411,205 Posts

Most users ever online: 378 @ 02/24/13 04:33 PM
Top Posters
Ken.C 17932
pmbuko 16357
SirQuack 13357
CV 11473
MarkSJohnson 11200
Meanwhile On Facebook
Page 6 of 8 < 1 2 3 4 5 6 7 8 >
Topic Options
Rate This Topic
#131580 - 03/29/06 12:47 AM Re: ep500 no power
HomeDad Offline
connoisseur

Registered: 12/29/05
Posts: 3301
Loc: Central,California
Where is the trim switch set can't see from pictures.
Amber Light / No Audio Turn trim switch out of "Load" position.

_________________________
A computer once beat me at chess, but it was no match for me at kick boxing.

Top
#131581 - 03/29/06 02:15 AM Re: ep500 no power
mikec Offline
old hand

Registered: 01/16/06
Posts: 72
I've tested the trim at all the settings: flat, half, full ... even at load (but the light did not turn amber)

I also tried all the crossover settings.

the only time I see amber is upon power up, it lights up 1-2 seconds then turns into this color. is it the same with yours?


Edited by mikec (03/29/06 02:28 AM)

Top
#131582 - 03/29/06 02:26 AM Re: ep500 no power
HomeDad Offline
connoisseur

Registered: 12/29/05
Posts: 3301
Loc: Central,California
When powering up mine goes from amber to green within 1 second.
_________________________
A computer once beat me at chess, but it was no match for me at kick boxing.

Top
#131583 - 03/29/06 04:27 AM Re: ep500 no power
mikec Offline
old hand

Registered: 01/16/06
Posts: 72
thanks Homedad, at least now I'm sure that's the order of things ... and that amber is NOT yellow - I have trouble distinguishing color

Top
#131584 - 03/29/06 10:10 AM Re: ep500 no power
Billy_hk Offline
frequent flier

Registered: 03/08/06
Posts: 10
Mike:
your pics showed green color.
My EP-500 when power-up the led turn amber->green in 1 second.
In trim settings, no color changes in whatever postion.
I also can't feel the difference when I changed the trim settings.
I don't know if mine one is working normally but mine has sound. Hope this can help you.

Top
#131585 - 03/29/06 11:13 AM Re: ep500 no power
dllewel Offline
connoisseur

Registered: 06/20/05
Posts: 1189
Loc: Utah, USA
My vote on your LED color is green in just about every pic, especially the one in the dark. Definitely looks green to me. You should be getting sound however if it is green. Are you using the same input cable from your Velo sub that works? That would eliminate the source as a problem.
_________________________
-Dave

M80s VP150 QS8s EP500s
ravenmanor.com/cinema/

Top
#131586 - 03/29/06 05:41 PM Re: ep500 no power
mikec Offline
old hand

Registered: 01/16/06
Posts: 72
yes I am,

well I emailed brent right when I posted those pics, that was 18 hours ago. the office hours in Canada has winded down (by my calculations). in short, its either my email was missed or he's asking the technical guys, I just wish I was sent an email confirming receipt.


Edited by mikec (03/29/06 05:48 PM)

Top
#131587 - 03/29/06 11:48 PM Re: ep500 no power
mikec Offline
old hand

Registered: 01/16/06
Posts: 72
somebody suggested I use NO flash and sunlight white balance to show the led's true color ...






Top
#131588 - 03/30/06 02:08 AM Re: ep500 no power
Ajax Offline
axiomite

Registered: 12/30/03
Posts: 6286
Loc: Cleveland, Ohio
In my opinion,

green
green
green, and
green


_________________________
Jack

"People generally quarrel because they cannot argue." - G. K. Chesterton

Top
#131589 - 03/30/06 05:58 AM Re: ep500 no power
Tharkun Offline
connoisseur

Registered: 01/05/05
Posts: 1039
Loc: Tracy, California
Yes you do have a green LED and just courious as to your purchase of the 500, did you order it from Axiom, as in this was a new sub and not used ?
_________________________
ROCK 'N' HAXIOM Theater

Top
Page 6 of 8 < 1 2 3 4 5 6 7 8 >

Moderator:  alan, Amie, Andrew, axiomadmin, Brent, Debbie, Ian, Jc 

Home  |  Corporate Info  |  Products  |  Message Board  |  FAQs  |  Warranty  |  Site Map  |  Privacy Statement   |  Contact Us

©2015 Colquhoun Audio Laboratories Limited
All Rights Reserved.