You are not logged in. [Log In]


Forums » General Discussion » Technical Questions » problems with the EP800... AGAIN!!!

Page 5 of 7 < 1 2 3 4 5 6 7 >
Topic Options
Rate This Topic
#262889 - 06/07/09 11:01 PM Re: problems with the EP800... AGAIN!!! [Re: Ken.C]
BlueJays1 Offline
connoisseur

Registered: 09/19/08
Posts: 4116
Loc: Porch,enjoying Bombay Sapphire
It is looking like that, a real stumper.
_________________________
Iím armed and Iím drinking. You donít want to listen to advice from me, amigo.

-Max Payne

Top
#262926 - 06/08/09 12:05 PM Re: problems with the EP800... AGAIN!!! [Re: fredk]
Zimm Offline
connoisseur

Registered: 12/08/08
Posts: 1361
Loc: New Orleans
My guesses in no particular order: (1) plugged in to wrong output (but not likely), (2) bad RCA cord (not rare in my experience), (3) problem with the Denon's sub output (so try plugging into another output and see if you get anything - just set sub x-over to ON), (4) another fried EP800 amp, and (5) haunted sub (rare but I'm sure it must happen).


_________________________
Panny 3000 PJ, 118" Carada, Denon 3300, PS3, Axiom QS8, PSB 5T, B&W sub, levitating speaker wire

Top
#262957 - 06/08/09 04:24 PM Re: problems with the EP800... AGAIN!!! [Re: Zimm]
SirQuack Offline
shareholder in the making

Registered: 01/29/04
Posts: 13567
Loc: Iowa
Zimm, haunted subs are very common around these parts..


_________________________
M80s-VP180-4xM22ow-4xM3ic-EP600-2xEP350
Anthem AVM60 Outlaw 7700 Emotiva A500 Epson 5040UB



Top
#262968 - 06/08/09 06:58 PM Re: problems with the EP800... AGAIN!!! [Re: BlueJays1]
SRoode Offline
connoisseur

Registered: 03/20/08
Posts: 1277
Loc: Fishers, Indiana, USA
Majik,

Just for kicks, try moving the sub away from your main speakers and see if you get the "helicopter effect". I seem to remember a problem with the EP600 doing that sometimes if it was too close to the main speakers... I forgot what the affect was called, and why it happens.
_________________________
2 M80s, 1 VP180, 4 QS8s, 2 EP800s, 4 Algonquins, 2 M3 VaSSallos, 1 AxiomAir N3

Top
#262974 - 06/08/09 09:05 PM Re: problems with the EP800... AGAIN!!! [Re: SRoode]
Jc Offline

aficionado

Registered: 06/27/06
Posts: 524
Loc: Sherbrooke, QC, Canada
Hi SRoode,

That phenomenon is possible only when a subwoofer is connected using the high level inputs.
_________________________
jc

Top
#263001 - 06/09/09 08:58 AM Re: problems with the EP800... AGAIN!!! [Re: majik]
alan Offline

connoisseur

Registered: 01/29/02
Posts: 3258
Loc: Toronto/New York/parry Sound
Majik,

Try taking out the ground screw on the back panel of the EP800. It may or may not help.

Regards,

Alan
_________________________
Alan Lofft,
Axiom Resident Expert (Retired)

Top
#263644 - 06/13/09 11:11 PM Re: problems with the EP800... AGAIN!!! [Re: alan]
BlueJays1 Offline
connoisseur

Registered: 09/19/08
Posts: 4116
Loc: Porch,enjoying Bombay Sapphire
Any update on this Majik?
_________________________
Iím armed and Iím drinking. You donít want to listen to advice from me, amigo.

-Max Payne

Top
#263681 - 06/14/09 01:38 PM Re: problems with the EP800... AGAIN!!! [Re: BlueJays1]
majik Offline
local

Registered: 09/28/08
Posts: 289
Sorry about the delay in getting back to the post work has been really hectic.

Zimm you suggested I: "try plugging into another output and see if you get anything - just set sub x-over to ON".

Can you tell me exactly what I need to do for this?

I ordered another rca cord, we'll see what happens and I'll post results.

@ Alan: Ground screw??
_________________________
- Majik

Epic 80 system
Ep 800
Denon 3808
Optoma HD20
PS3
vp180
extra QS8s (to come soon)

Top
#263682 - 06/14/09 01:44 PM Re: problems with the EP800... AGAIN!!! [Re: majik]
majik Offline
local

Registered: 09/28/08
Posts: 289
Spoke with JC today when the sub was in continuous vibration/humming mode, but he couldn't hear it (frequency too low to pass through the phone line). I'm going to try all the suggestions here this week and if nothing then I'm going to take the 800 back. And just do without (can anyone tell me what the return policy is?)... I really want the sub, but I don't have the time to be spending hours trying to figure it out... the way I see it, with the money I've spent on it, it should work straight out the box, no?

I'm just frustrated... sorry.
_________________________
- Majik

Epic 80 system
Ep 800
Denon 3808
Optoma HD20
PS3
vp180
extra QS8s (to come soon)

Top
#263683 - 06/14/09 01:52 PM Re: problems with the EP800... AGAIN!!! [Re: majik]
BlueJays1 Offline
connoisseur

Registered: 09/19/08
Posts: 4116
Loc: Porch,enjoying Bombay Sapphire
http://www.axiomaudio.com/troubleshooting_ep500.html#

click on the link and then click on the link that says View Chassis Ground Screw. I know this is the amp for the EP500 but the ground screw should be similar on your EP800.

I would also unplug the sub from the outlet when doing this.
_________________________
Iím armed and Iím drinking. You donít want to listen to advice from me, amigo.

-Max Payne

Top
Page 5 of 7 < 1 2 3 4 5 6 7 >

Moderator:  alan, Amie, Andrew, axiomadmin, Brent, Debbie, Ian, Jc 
Forum Stats

15,224 Registered Members
15 Forums
23,992 Topics
424,052 Posts

Most users ever online:
883 @ 03/04/17 05:06 PM

Top Posters
Ken.C 18044
pmbuko 16437
SirQuack 13567
CV 11677
MarkSJohnson 11437
0 registered ()
59 Guests and
3 Spiders online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Newsletter Signup