Get Free, Friendly, Expert Advice
Call 1-866-244-8796 or email

Designed and Manufactured in Canada Since 1980


AxiomAudio Blog

Positioning Floorstanding Speakers

Our Newest Flagship Model: The M100

Why We Make Our Own Drivers

Wall'O'Fame
"Serenity Cinema", now with 40% extra Serenity!
Updated as requested.
Who's Online
3 registered (Ajax, stoudtlr, J. B.), 114 Guests and 13 Spiders online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Financing
Forum Stats
12646 Members
11 Forums
22678 Topics
400305 Posts

Max Online: 378 @ 02/24/13 04:33 PM
Top Posters
Ken.C 17695
pmbuko 16220
SirQuack 13309
CV 11053
MarkSJohnson 10663
Meanwhile On Facebook

󾓲 The April Newsletter is out! Did you get your copy? http://www.axiomaudio.co...

Double-take! :O How well do you know our line? First one to spot the surprise...

<3 Love this quote from Jungle on our message boards! Just received my M3v4 and...

Topic Options
Rate This Topic
#145948 - 08/22/06 06:12 AM Stereo Amplifier Problem
wes Offline
newbie

Registered: 08/22/06
Posts: 3
I have been given a faulty Mitsubihi DA-U680 Stereo Amplifier for free. Before I consider the possibility of paying for a repair perhaps someone of a technical nature would offer an opinion for the following fault condition.

1. The unit powers up OK
2. There is no smell or outwood damage.
3. If I turn up the volume both channels increase in sound and the leds increase in range.
4. There is a very small content of the source recording being played but very small indeed.
5 But there is a white noise coming from both channels which is controled by the volume but is very much a fault condition.

Any ideas please.

Top
#145949 - 08/22/06 08:00 AM Re: Stereo Amplifier Problem [Re: wes]
bridgman Offline
axiomite

Registered: 08/25/04
Posts: 5256
Loc: Bowmanville, Ontario, Canada
>>and the leds increase in range

I didn't have time to look up your amplifier model on the internet, but are you saying that the LEDs which indicate output power/signal level are flashing higher as if more sound was coming out ?

If so, that has to be a helpful piece of info...

Top
#145950 - 08/22/06 10:57 AM Re: Stereo Amplifier Problem [Re: wes]
HomeDad Offline
connoisseur

Registered: 12/29/05
Posts: 3301
Loc: Central,California
Have you tried all outputs, phono,aux, ect., I had the same problem with one of my old pioneer receivers so I switched my devices output and tha cleared up the problem.
_________________________
A computer once beat me at chess, but it was no match for me at kick boxing.

Top
#145951 - 08/23/06 03:11 AM Re: Stereo Amplifier Problem [Re: bridgman]
wes Offline
newbie

Registered: 08/22/06
Posts: 3
Thank you for your input...The LEDs do indeed light the more I increase the volume..but then so does the motor boat white noise.


Edited by wes (08/23/06 03:15 AM)

Top
#145952 - 08/23/06 03:13 AM Re: Stereo Amplifier Problem [Re: HomeDad]
wes Offline
newbie

Registered: 08/22/06
Posts: 3
Yes I did try the other input sockets without any change in the fault....many thanks for the reply though.


Edited by wes (08/23/06 03:14 AM)

Top
#145953 - 08/23/06 08:44 AM Re: Stereo Amplifier Problem [Re: wes]
bridgman Offline
axiomite

Registered: 08/25/04
Posts: 5256
Loc: Bowmanville, Ontario, Canada
If the amplifier has pre-out and power-amp-in connections and you can borrow a second amplifier or receiver which also has those connections you should be able to localize the problem to either the preamp or power amp section by pairing one portion of your amp with the other portion of the borrowed amp/receiver.

Having said that it sure sounds as if the problem is in the pre-amp section.

Top
#145954 - 09/01/06 05:05 PM Re: Stereo Amplifier Problem [Re: wes]
BruceH Offline
devotee

Registered: 07/12/05
Posts: 353
Loc: Western Canada (just)
Last time I had a Mitsubishi amplifier that exhibited those symptoms it turned out to be a cracked circuit board near the power transformer. Bridging the cracks on the board solved the problem.

Bruce

Top



Moderator:  alan, Amie, Andrew, axiomadmin, Brent, Debbie, Ian, Jc 

Home  |  Corporate Info  |  Products  |  Message Board  |  FAQs  |  Warranty  |  Site Map  |  Privacy Statement   |  Contact Us

©2014 Colquhoun Audio Laboratories Limited
All Rights Reserved.