Get Free, Friendly, Expert Advice
Call 1-866-244-8796 or email

Designed and Manufactured in Canada Since 1980


AxiomAudio Blog

Positioning Floorstanding Speakers

Our Newest Flagship Model: The M100

Why We Make Our Own Drivers

Wall'O'Fame
"Serenity Cinema", now with 40% extra Serenity!
Updated as requested.
Who's Online
3 registered (CV, Mad_Chesser, Ken.C), 98 Guests and 17 Spiders online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Financing
Forum Stats
12709 Members
11 Forums
22685 Topics
400508 Posts

Max Online: 378 @ 02/24/13 04:33 PM
Top Posters
Ken.C 17696
pmbuko 16225
SirQuack 13311
CV 11062
MarkSJohnson 10678
Meanwhile On Facebook

8| Don't miss Andrew Welker's post on our message boards about the new subwoofer...

󾓲 The April Newsletter is out! Did you get your copy? http://www.axiomaudio.co...

Double-take! :O How well do you know our line? First one to spot the surprise...

Page 1 of 4 1 2 3 4 >
Topic Options
Rate This Topic
#194409 - 01/30/08 03:53 AM NOOOOOOO
CV Online   confused
Founder, Axiom Upgrade Club
shareholder in the making

Registered: 07/20/06
Posts: 11062
Loc: Richland, WA, USA
It looks like I'll have to endure my TV's speakers for now. For the last week or two I've had to deal with my Integra DTC-9.8 surround sound processor becoming flakier and flakier. It started not engaging the speakers. The subwoofer output has been working fine the whole time, but the rest of the speakers wouldn't kick in at times, but I would turn it off and turn it back on, and usually that would get it going again. It kept getting worse, however, and it would take more and more turning off and on to get it to finally send a signal. Last night I spent probably half an hour trying to get it to work. It finally did, but tonight, after well over an hour of trying, no such luck. It looks like I'll be calling Onkyo/Integra tomorrow to see which service center I need to send it to.

Though now that I'm typing this, I'm wondering if it's potentially the amplifier. I've been working from the assumption it's the processor, but it's weird that the subwoofer would still work, but not the other speakers. I'll have to see if my dad still has an extra receiver with pre outs and test it out. I'll be sad either way, but it would probably actually be better if it was an amp problem, as I know Axiom will take care of me quickly, whereas who knows how long Onkyo will need to fix the processor.

Anyway, my luck with electronics continues. The cutting edge always leaves me bleeding.
_________________________
SuperGrand UltraDeluxe (Plus Extra More)

Top
#194414 - 01/30/08 06:59 AM Re: NOOOOOOO [Re: CV]
EFalardeau Offline
connoisseur

Registered: 08/27/07
Posts: 3269
Loc: Laval, Quebec, Canada
The five stages of electronic problems: \:\( \:o

Sorry to hear that. Silly thing to try: did you unplug it and then replug it a little later. My sub pte-out on my Onkyo 805 had stopped working a while back and it started working by magic again when I unplugged it to move the power bar and then replugged it. Some relays near the output could be desynchronized.
_________________________
E = MC2 = ((2M80 + VP180 + 4QS8)/(EP800 + EP500))^(ADA1500 x D2v)
Audiobytes! 2M22! 2VP150!

Top
#194415 - 01/30/08 07:51 AM Re: NOOOOOOO [Re: CV]
jakeman Offline
aficionado

Registered: 10/03/05
Posts: 851
Loc: Toronto
That's too bad. I had a similar problem with an Arcam avp700 when I first got it 2.5 years ago. It ended up being a defective circuit board which eventually was repaired under warranty after 3 weeks.

But now you have me concerned about a new Integra I have ordered. \:\(
_________________________
John

Top
#194442 - 01/30/08 11:44 AM Re: NOOOOOOO [Re: jakeman]
DaveG Offline
aficionado

Registered: 11/26/07
Posts: 868
Loc: WI
Hope you get your problem resolved quickly, TV speakers suck.
_________________________
Dave

Top
#194444 - 01/30/08 11:48 AM Re: NOOOOOOO [Re: DaveG]
michael_d Offline
connoisseur

Registered: 07/23/04
Posts: 3822
Loc: Up yonder
Do you have a receiver with pre outs that you could try to detirmine which unit is giving you troubles. You'd really be pissed if you send the Pre/Pro in to only have to send the amp in later.......
_________________________


Top
#194446 - 01/30/08 11:53 AM Re: NOOOOOOO [Re: michael_d]
CV Online   confused
Founder, Axiom Upgrade Club
shareholder in the making

Registered: 07/20/06
Posts: 11062
Loc: Richland, WA, USA
My dad might still have one, so I will talk to him today. I just tried the stereo audio out from the TV to the amp and got nothing. This should work, shouldn't it?
_________________________
SuperGrand UltraDeluxe (Plus Extra More)

Top
#194449 - 01/30/08 12:08 PM Re: NOOOOOOO [Re: CV]
CV Online   confused
Founder, Axiom Upgrade Club
shareholder in the making

Registered: 07/20/06
Posts: 11062
Loc: Richland, WA, USA
Rats. I thought I'd figured out why I couldn't get sound from the TV to the amp, but it didn't work. I had been watching a digital station, and it won't send that information through the analog stereo out. I switched to an analog station, but still no sound. Hmmm.
_________________________
SuperGrand UltraDeluxe (Plus Extra More)

Top
#194452 - 01/30/08 12:50 PM Re: NOOOOOOO [Re: CV]
real80sman Offline
connoisseur

Registered: 05/16/02
Posts: 1115
Loc: Ontario, Canada
Do you have an MP3 player or iPod you could try? Or how about the analogue output from your computer?
_________________________
Shawn

Epic 80/600 + M3's + Custom Finish Algonquin V3's

Top
#194519 - 01/30/08 11:35 PM Re: NOOOOOOO [Re: real80sman]
CV Online   confused
Founder, Axiom Upgrade Club
shareholder in the making

Registered: 07/20/06
Posts: 11062
Loc: Richland, WA, USA
No luck on a receiver with pre outs, but I did just try my mom's portable CD player hooked up to the amp, again with no luck. I plugged it into the TV just to make sure it was outputting sound, and it was, so it's looking like the amplifier's the culprit. At least I know I'll be taken care of quickly.

That is a very good thing, since my sister will be visiting next month, and I want to show off my system to her and my brother-in-law. They've seen various incarnations, but I'm not sure if they've felt the subwoofer, and I know the amplifier wasn't present on their last visit.
_________________________
SuperGrand UltraDeluxe (Plus Extra More)

Top
#194521 - 01/30/08 11:49 PM Re: NOOOOOOO [Re: CV]
danmagicman7 Offline
connoisseur

Registered: 12/16/05
Posts: 1467
How well does the subwoofer blend with the TV speakers? You might need to experiment with some crossover settings before you give up all hope.
_________________________

M22s|VP100|QS4s|HSU STF2

Top
Page 1 of 4 1 2 3 4 >



Moderator:  alan, Amie, Andrew, axiomadmin, Brent, Debbie, Ian, Jc 

Home  |  Corporate Info  |  Products  |  Message Board  |  FAQs  |  Warranty  |  Site Map  |  Privacy Statement   |  Contact Us

©2014 Colquhoun Audio Laboratories Limited
All Rights Reserved.