Get Free, Friendly, Expert Advice
Call 1-866-244-8796 or email

Designed and Manufactured in Canada Since 1980


AxiomAudio Blog

Axiom’s Newest Speaker: The In-Ceiling M3

Outdoor Speaker Placement

Speaker Placement: Unusual Room Layouts and Elevating Speakers

Wall'O'Fame
Greetings fellow Axiom owners...
HG Rosewoods Part 3
Who's Online
2 registered (cybrsage, richeydog), 43 Guests and 7 Spiders online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Financing
Forum Stats
13312 Members
11 Forums
22855 Topics
403808 Posts

Max Online: 378 @ 02/24/13 04:33 PM
Top Posters
Ken.C 17754
pmbuko 16268
SirQuack 13325
CV 11170
MarkSJohnson 10856
Meanwhile On Facebook

Hurry - sale ends Sunday!

Get a Gift Card Worth 20% of Your Purchase! Save hundreds!

Got your new In-Ceiling speakers yet? #atmosready http://axiomaudio.com/m3-in-c...

(y) Can't wait for the next evolution of surround sound to go mainstream!

Page 1 of 3 1 2 3 >
Topic Options
Rate This Topic
#399158 - 12/08/13 08:06 PM Harmony Ultimate remote, anyone have one?
michael_d Offline
connoisseur

Registered: 07/23/04
Posts: 3889
Loc: Up yonder
I've been using the URC programmable remotes for years. I have now killed my second MX980 by drowning. Seems as if the damn things are always in the path of a drink I happen to knock over.... Looking for a less expensive option to replace one now.

I need IR/RF as both my systems have the equipment racks behind the seating. I also like remotes with a charging cradle. This Harmony Ultimate has both.

I also use macro's to turn on and turn off all the equipment with one button push. I also use macros to switch from one source to another and with the MX remotes, I can punch through to any device for any command I want. This is handy for use of a video processor when I want to change aspect ratios.

If anyone has one of these remotes, can you comment on their functionality in comparison to the MX remotes?
_________________________


Top
#399159 - 12/08/13 08:37 PM Re: Harmony Ultimate remote, anyone have one? [Re: michael_d]
Socketman Offline
connoisseur

Registered: 07/12/09
Posts: 1183
Loc: Whitehorse YT
I almost bought the ultimate but the most used buttons are above the touch screen and that doesn't work for me. I want the most used buttons to be hard buttons close to my thumb. I was using a harmony 520 which has the best layout imho but I have worn out 2 or them and the dog ate one lol and they are no longer available. I bought a harmony one off ebay and a extra battery with charger for when I forget to put it in the cradle. The one is pretty good , but its taking some time to figure out the buttons without looking.

I have never had a URC remote , the harmony's ive had don't use macro's but they have activities and can be somewhat modified with delays and such. You can switch between activities and devices easily with a single button touch as well as map different device operations to different buttons on the touch screen.
_________________________
DOG is GOD spelled backwards.
I blame my terseness on my keyboard. smile

Top
#399161 - 12/09/13 08:51 AM Re: Harmony Ultimate remote, anyone have one? [Re: michael_d]
EFalardeau Offline
connoisseur

Registered: 08/27/07
Posts: 3270
Loc: Laval, Quebec, Canada
I use both the 900 and the 1100. The 1100 is an acquired taste, but mostly useful if you have a complex system requiring lots of extra buttons. The 900 is really good. Prices on all those remotes seem to have come down quite a bit!
_________________________
E = MC2 = ((2M80 + VP180 + 4QS8)/(EP800 + EP500))^(ADA1500 x D2v)
Audiobytes! 2M22! 2VP150!

Top
#399163 - 12/09/13 10:45 AM Re: Harmony Ultimate remote, anyone have one? [Re: michael_d]
michael_d Offline
connoisseur

Registered: 07/23/04
Posts: 3889
Loc: Up yonder
URC wants $368 to replace mine. The first time I did that, I chalked it up to an expensive learning adventure. Now I'm just stupid... Not going to spend that kind of money on a remote again.

URC has also gone completely bonkers with regards to their "professional" remotes. They are stupid expensive, and URC has made it very difficult for end users. They want professional installers to sell, program and support them.
_________________________


Top
#399164 - 12/09/13 11:05 AM Re: Harmony Ultimate remote, anyone have one? [Re: michael_d]
wilwom Offline
veteran

Registered: 11/08/04
Posts: 174
Loc: Denton, TX
I bought a spare URC MX-500 back in the day. Of course I am now using the spare and wishing I had bought another spare.

I installed several of them for friends and relatives and think it a great remote (IR only).

Top
#399165 - 12/09/13 12:09 PM Re: Harmony Ultimate remote, anyone have one? [Re: michael_d]
exlabdriver Offline
connoisseur

Registered: 09/07/11
Posts: 1007
Hmmmm, the OEM remotes that I use are free & never seem to fail.

For normal TV watching, my Shaw PVR remote runs it & my Sony TV.

For HT, I take my remotes out of a slick holder (that my wife found) on an end table & line them up on my coffee table - 1 remote each for Velo Subs, Denon AVR, Sony BDP or PS3 & Sony TV. No macros or trying to figure out what button does what. When we're done, back they go into their holder completely out of the way.

Works for me & cost effective....

TAM

Top
#399166 - 12/09/13 12:14 PM Re: Harmony Ultimate remote, anyone have one? [Re: michael_d]
tomtuttle Offline
axiomite

Registered: 06/20/03
Posts: 8280
Loc: Tacoma
Mike, the guys at Surf Remote have always been very helpful to me.

I bought a MX-850 off EBay (to go with my 2 MX-700's) and love it. I'm thinking of looking for more of the same. Like Socketman, I'm particular about hard buttons and their placement.

However, since I almost always have my iPad with me at home, I'm thinking about going to the Harmony Smart Control "next time".
_________________________
bibere usque ad hilaritatem

Top
#399168 - 12/09/13 01:23 PM Re: Harmony Ultimate remote, anyone have one? [Re: michael_d]
michael_d Offline
connoisseur

Registered: 07/23/04
Posts: 3889
Loc: Up yonder
This Harmony has a hub of sorts that works with smart phones. I have not looked at that feature in detail. TAM, are your devices in front or behind you? Is your room light controlled?
_________________________


Top
#399169 - 12/09/13 01:42 PM Re: Harmony Ultimate remote, anyone have one? [Re: michael_d]
exlabdriver Offline
connoisseur

Registered: 09/07/11
Posts: 1007
When in use, my devices are in front of me lined up on the coffee table. My HT is completely dark except for the string of ambiance LED lights attached to the back of the TV that shine onto the wall behind it.

I use a cheap, little LED flashlight to view the buttons on my unlit remotes in the dark if required; however, once it is all up & running properly, my remotes aren't used much except occasionally for the BDP/PS3. The Denon AVR remote is the only one that is lighted...

TAM

Top
#399176 - 12/09/13 10:12 PM Re: Harmony Ultimate remote, anyone have one? [Re: michael_d]
michael_d Offline
connoisseur

Registered: 07/23/04
Posts: 3889
Loc: Up yonder
Maybe I should have rephrased that... Do you have the equipment your remotes are controlling in front of, or behind you?
_________________________


Top
Page 1 of 3 1 2 3 >



Moderator:  alan, Amie, Andrew, axiomadmin, Brent, Debbie, Ian, Jc 

Home  |  Corporate Info  |  Products  |  Message Board  |  FAQs  |  Warranty  |  Site Map  |  Privacy Statement   |  Contact Us

©2014 Colquhoun Audio Laboratories Limited
All Rights Reserved.