Get Free, Friendly, Expert Advice
Call 1-866-244-8796 or email

Designed and Manufactured in Canada Since 1980


AxiomAudio Blog

Outdoor Speaker Placement

Speaker Placement: Unusual Room Layouts and Elevating Speakers

Positioning Floorstanding Speakers

Wall'O'Fame
Greetings fellow Axiom owners...
HG Rosewoods Part 3
Who's Online
1 registered (bridgman), 147 Guests and 4 Spiders online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Financing
Forum Stats
13295 Members
11 Forums
22826 Topics
403267 Posts

Max Online: 378 @ 02/24/13 04:33 PM
Top Posters
Ken.C 17741
pmbuko 16259
SirQuack 13318
CV 11146
MarkSJohnson 10832
Meanwhile On Facebook

A very fond farewell party last night . . . we miss you Noreen!

Hope everyone's got their summer favourite playlists cued up for the weekend! W...

(y) Love this customer review of the M2s! "the first time listening to my new a...

These LFR1100 speakers in custom Eggshell White are on their way to Taiwan (yes,...

Topic Options
Rate This Topic
#405341 - 06/11/14 09:10 AM Can you guys help me...........
ToddE Offline
hobbyist

Registered: 12/13/05
Posts: 23
I must be having a brain cramp on set up. I wasn't sure where to post this. It's been a long time since I posted here. Quickly, my old Hitachi 46 inch went bad after 12 years. I purchased a 60 inch Sharp TV. My question is, I tried to hook up my red and whites from my NAD 542 Amp to my new TV's audio red and whites and I'm not getting any audio from my speakers. I have it plugged into the amp at AUX. I've never had a problem just hooking up and running audio through my speakers from my amp. What am I doing wrong? This obviously is just for 2 channel stereo because of my amp. Thanks in advance.......


Edited by ToddE (06/11/14 09:28 AM)

Top
#405345 - 06/11/14 09:41 AM Re: Can you guys help me........... [Re: ToddE]
CatBrat Offline
axiomite

Registered: 08/05/09
Posts: 5801
Loc: Some random location
Could be a setup issue in your menu on the TV.

Top
#405346 - 06/11/14 09:44 AM Re: Can you guys help me........... [Re: ToddE]
MarkSJohnson Offline
shareholder in the making

Registered: 09/27/04
Posts: 10832
Loc: Central NH
Todd, if I'm understanding correctly, you likely have to go into a TV menu setting that allows the audio out jacks to be "on".
_________________________
::::::: No disrespect to Axiom, but my favorite woofer is my yellow lab :::::::

Top
#405385 - 06/11/14 01:11 PM Re: Can you guys help me........... [Re: ToddE]
tomtuttle Offline
axiomite

Registered: 06/20/03
Posts: 8268
Loc: Tacoma
Hopefully, they ARE out jacks? I've seen some TVs that only have audio out via digital.
_________________________
bibere usque ad hilaritatem

Top
#405389 - 06/11/14 01:33 PM Re: Can you guys help me........... [Re: ToddE]
exlabdriver Offline
aficionado

Registered: 09/07/11
Posts: 983
Sony TVs have a 'TV Speaker On or Off' menu selection...

TAM

Top
#405404 - 06/11/14 02:39 PM Re: Can you guys help me........... [Re: MarkSJohnson]
ToddE Offline
hobbyist

Registered: 12/13/05
Posts: 23
Yes, to answer questions. There are out jacks but it is part of what is called video on the back of the TV and on the menu. The problem is, the manual is on screen and not in my hands and it has been the darndest to follow. The two video outs will not come up on the menu on the TV for some reason. The HDMI, Blue-Ray, Component will but not the video. It is x'd out. Thanks for you response. If you know why that is, I would appreciate it.


Edited by ToddE (06/11/14 02:41 PM)

Top
#405441 - 06/12/14 12:20 PM Re: Can you guys help me........... [Re: ToddE]
wilwom Offline
veteran

Registered: 11/08/04
Posts: 174
Loc: Denton, TX
You probably have another sound setting for stereo versus digital or multi channel. Set that selection to stereo and your composite selection s/b available. You can't get anything but stereo from the composite outputs.
Bill

Originally Posted By: ToddE
Yes, to answer questions. There are out jacks but it is part of what is called video on the back of the TV and on the menu. The problem is, the manual is on screen and not in my hands and it has been the darndest to follow. The two video outs will not come up on the menu on the TV for some reason. The HDMI, Blue-Ray, Component will but not the video. It is x'd out. Thanks for you response. If you know why that is, I would appreciate it.

Top
#405449 - 06/12/14 06:15 PM Re: Can you guys help me........... [Re: ToddE]
cohesion Offline
local

Registered: 03/27/12
Posts: 208
Loc: Maple, Ontario, Canada
They may only be video out jacks rather than audio. How many are there? What colour are they? Are there any labelled left or right or do they say component or composite?

Top
#405450 - 06/12/14 06:24 PM Re: Can you guys help me........... [Re: ToddE]
cohesion Offline
local

Registered: 03/27/12
Posts: 208
Loc: Maple, Ontario, Canada
I just found a Sharp TV manual online and it indicated that there are two audio outputs. One is an analogue output that appears to be using a stereo miniplug, and one is a digital audio output. Either way there was mention of a way to choose the output type. I suggest that you do an internet search to locate the manual for your particular TV model and follow the relevant instructions from there.

Top
#405527 - 06/15/14 08:02 PM Re: Can you guys help me........... [Re: ToddE]
ToddE Offline
hobbyist

Registered: 12/13/05
Posts: 23
Thanks for all the responses. I purchased a Dynex 3.5 MM mini to RCA Stereo Audio Cable. There was a digital output in the back of the TV.... duh!. Shows you how long I've looked at the back of a newer TV to hook up audio. Like I said, about 12 years. I just ran that to the back of my amp. Thanks for all you help guys.


Edited by ToddE (06/15/14 08:03 PM)

Top



Moderator:  alan, Amie, Andrew, axiomadmin, Brent, Debbie, Ian, Jc 

Home  |  Corporate Info  |  Products  |  Message Board  |  FAQs  |  Warranty  |  Site Map  |  Privacy Statement   |  Contact Us

©2014 Colquhoun Audio Laboratories Limited
All Rights Reserved.