Get Free, Friendly, Expert Advice
Call 1-866-244-8796 or email

Designed and Manufactured in Canada Since 1980


AxiomAudio Blog

Outdoor Speaker Placement

Speaker Placement: Unusual Room Layouts and Elevating Speakers

Positioning Floorstanding Speakers

Wall'O'Fame
Greetings fellow Axiom owners...
HG Rosewoods Part 3
Who's Online
1 registered (CV), 55 Guests and 4 Spiders online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Financing
Forum Stats
13296 Members
11 Forums
22827 Topics
403291 Posts

Max Online: 378 @ 02/24/13 04:33 PM
Top Posters
Ken.C 17742
pmbuko 16259
SirQuack 13318
CV 11146
MarkSJohnson 10833
Meanwhile On Facebook

A very fond farewell party last night . . . we miss you Noreen!

Hope everyone's got their summer favourite playlists cued up for the weekend! W...

(y) Love this customer review of the M2s! "the first time listening to my new a...

These LFR1100 speakers in custom Eggshell White are on their way to Taiwan (yes,...

Page 1 of 2 1 2 >
Topic Options
Rate This Topic
#160090 - 02/27/07 05:36 PM Anyone have issues w/ Axiom Sub Auto-on/standby?
ZZen Offline
hobbyist

Registered: 02/20/07
Posts: 23
I read a post elsewhere that said his Axiom sub auto-on feature did not work well. It would not come on without cranking the receiver levels up very high. I replacement Axiom sub had the same behaviour. He suspected Axiom subs may have issues with their auto-on circuit because he replaced the Sub again with another brand whose auto-on feature worked as it should. Is this something I should be concered about for movies and/or music? Thanks.

Top
#160091 - 02/27/07 05:38 PM Re: Anyone have issues w/ Axiom Sub Auto-on/standb [Re: ZZen]
Hutzal Offline
connoisseur

Registered: 07/26/06
Posts: 2102
Loc: Hollywood. (Canadian @ <3)
my EP500 works fine, I think I am running it a little hot tho

I like it when my butt-o-meter can actually feel gun shots in the matrix...
_________________________
Producer | Composer
www.robbhutzal.com

Top
#160092 - 02/27/07 05:49 PM Re: Anyone have issues w/ Axiom Sub Auto-on/standby? [Re: ZZen]
SirQuack Offline
shareholder in the making

Registered: 01/29/04
Posts: 13318
Loc: Iowa
I have had no issues when I owned a 350, 500, or now 600. Many times people have their receiver dB level set to low, so the voltage is not telling the sub to stay awake. I would call Axiom if you want an accurate answer.
_________________________
M80s-VP180-QS8s-EP600-2xEP350 Denon3808 Outlaw7700
M22-OWM22-VP100-Denon2805
Audio Nirvana

Top
#160093 - 02/27/07 06:57 PM Re: Anyone have issues w/ Axiom Sub Auto-on/standb [Re: ZZen]
Robert_W Offline
old hand

Registered: 05/26/06
Posts: 88
Loc: NW Montana
Don't think it's a sub issue. Must have been something with his system. EP350, EP600 work just fine. Very happy with them both.

Top
#160094 - 02/27/07 07:17 PM Re: Anyone have issues w/ Axiom Sub Auto-on/standby? [Re: ZZen]
jakeman Offline
aficionado

Registered: 10/03/05
Posts: 852
Loc: Toronto
What model receiver or processer/amp are you using?
_________________________
John

Top
#160095 - 02/27/07 11:47 PM Re: Anyone have issues w/ Axiom Sub Auto-on/standb [Re: ZZen]
LightninJoe Offline
aficionado

Registered: 10/28/05
Posts: 558
Loc: Portland, OR
My sub has fired up faithfully from the beginning. Except when the cat has managed to step on the surge protectors 1/0 switch.
_________________________
"That's some catch, that Catch-22." "It's the best there is." M22ti VP150 EP350 QS8 M3Ti

Top
#160096 - 02/28/07 02:08 AM Re: Anyone have issues w/ Axiom Sub Auto-on/standb [Re: LightninJoe]
ZZen Offline
hobbyist

Registered: 02/20/07
Posts: 23
Thanks for the input.

I'm not sure what receiver the guy w/ the sub issues was using. As for me, I'll be using (for the time being) an older Pioneer VSX-D509S receiver (100W channel x 5).


Edited by ZZen (02/28/07 02:09 AM)

Top
#160097 - 02/28/07 02:40 PM Re: Anyone have issues w/ Axiom Sub Auto-on/standb [Re: ZZen]
jakewash Offline
shareholder in the making

Registered: 12/26/03
Posts: 10398
Loc: Calgary, Alberta
I think this the thread you are talking about
_________________________
Jason
-----------------
TTTHHHPPPPPTTTT!

My HT

Top
#160098 - 02/28/07 04:28 PM Re: Anyone have issues w/ Axiom Sub Auto-on/standb [Re: LightninJoe]
pmbuko Offline
shareholder in the making

Registered: 04/02/03
Posts: 16259
Loc: Leesburg, Virginia
I hate it when that happens. As a matter of fact, the last cat to do that is now living with someone else. She's also the one who knocked over one of my M22s a couple years ago.

Her "rehoming" and these incidents are actually unrelated.
_________________________
"I wish I had documented more…" said nobody on their death bed, ever.

Top
#160099 - 02/28/07 05:47 PM Re: Anyone have issues w/ Axiom Sub Auto-on/standb [Re: jakewash]
ZZen Offline
hobbyist

Registered: 02/20/07
Posts: 23
Quote:

I think this the thread you are talking about




No it was a thread on another forum. The one you link is a different one. So it seems the other guy wasn't alone. I'm a bit concerned as I will listen at lower levels often (small living room) when just watching tv, etc. Not good if the sub cuts out (ep125).

Top
#160100 - 02/28/07 07:04 PM Re: Anyone have issues w/ Axiom Sub Auto-on/standb [Re: ZZen]
jakeman Offline
aficionado

Registered: 10/03/05
Posts: 852
Loc: Toronto
Its hard to toubleshoot the problem but its either the receiver or the sub. Not too many folks have reported a problem with the Axiom subs and of the five EP subs I have owned they all worked flawlessly.
_________________________
John

Top
Page 1 of 2 1 2 >



Moderator:  alan, Amie, Andrew, axiomadmin, Brent, Debbie, Ian, Jc 

Home  |  Corporate Info  |  Products  |  Message Board  |  FAQs  |  Warranty  |  Site Map  |  Privacy Statement   |  Contact Us

©2014 Colquhoun Audio Laboratories Limited
All Rights Reserved.