Get Free, Friendly, Expert Advice
Call 1-866-244-8796 or email

Designed and Manufactured in Canada Since 1980


AxiomAudio Blog

Positioning Floorstanding Speakers

Our Newest Flagship Model: The M100

Why We Make Our Own Drivers

Wall'O'Fame
"Serenity Cinema", now with 40% extra Serenity!
Updated as requested.
Who's Online
3 registered (wilwom, ClubNeon, exlabdriver), 103 Guests and 18 Spiders online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Financing
Forum Stats
12643 Members
11 Forums
22678 Topics
400305 Posts

Max Online: 378 @ 02/24/13 04:33 PM
Top Posters
Ken.C 17695
pmbuko 16220
SirQuack 13309
CV 11053
MarkSJohnson 10663
Meanwhile On Facebook

󾓲 The April Newsletter is out! Did you get your copy? http://www.axiomaudio.co...

Double-take! :O How well do you know our line? First one to spot the surprise...

<3 Love this quote from Jungle on our message boards! Just received my M3v4 and...

Page 2 of 2 < 1 2
Topic Options
Rate This Topic
#213551 - 06/29/08 12:22 AM Re: EP500 Has Red Light - How to Fix/Send for service? [Re: Khan Motorsport]
Khan Motorsport Offline
old hand

Registered: 11/10/07
Posts: 61
Loc: Toronto, Canada
FIXED!
after replacing the fuses..i switched the setting on the crossover knob and it went green and started working again. not sure why i didn't try pushing buttons at random in the first place...i think the sub might have just had a glitch or something that needed to be cleared out by changing the setting.
_________________________
-Omar
Team Mischief

Top
#213552 - 06/29/08 12:24 AM Re: EP500 Has Red Light - How to Fix/Send for service? [Re: Khan Motorsport]
CV Online   confused
Founder, Axiom Upgrade Club
shareholder in the making

Registered: 07/20/06
Posts: 11053
Loc: Richland, WA, USA
Congratulations on the Fonzie fix. Working subs rule.
_________________________
SuperGrand UltraDeluxe (Plus Extra More)

Top
#213554 - 06/29/08 12:27 AM Re: EP500 Has Red Light - How to Fix/Send for service? [Re: CV]
fredk Offline
axiomite

Registered: 12/06/07
Posts: 6951
Loc: Canada
That Fonzie line carries so much more weight when Gonzo is staring out at you as you read. \:D
_________________________
Fred

-------
Blujays1: Spending Fred's money one bottle at a time, no two... Oh crap!

Top
#213711 - 06/30/08 06:09 PM Re: EP500 Has Red Light - How to Fix/Send for service? [Re: fredk]
dllewel Offline
connoisseur

Registered: 06/20/05
Posts: 1189
Loc: Utah, USA
Glad you got it working. It sounds strange that you had to mess with the crossover knob to jumpstart it. I do know from personal experience with my EP500 that setting the Trim knob to the Remote setting caused it to quit working, but the light was yellow instead of red if I remember right. It had me very close to calling Axiom for support until I figured it out.
_________________________
-Dave

M80s VP150 QS8s EP500s
ravenmanor.com/cinema/

Top
#213721 - 06/30/08 06:48 PM Re: EP500 Has Red Light - How to Fix/Send for serv [Re: anthony11]
chesseroo Offline
connoisseur

Registered: 05/13/02
Posts: 4729
Loc: western canada
 Originally Posted By: anthony11
One needs a metric telephone to call Canada, though, right? ;\)


If not, your signal will bounce off of Mars and be lost forever.
;\)
_________________________
"Those who preach the myths of audio are ignorant of truth."

Top
#213723 - 06/30/08 06:49 PM Re: EP500 Has Red Light - How to Fix/Send for serv [Re: Khan Motorsport]
chesseroo Offline
connoisseur

Registered: 05/13/02
Posts: 4729
Loc: western canada
 Originally Posted By: Khan Motorsport
FIXED!
after replacing the fuses..i switched the setting on the crossover knob and it went green and started working again. not sure why i didn't try pushing buttons at random in the first place...i think the sub might have just had a glitch or something that needed to be cleared out by changing the setting.

Actually another possibility is that the sub crossover was very low.
The sub may never have been getting a signal.

Not knowing your settings or material for playback, it is just a thought.



Edited by chesseroo (06/30/08 06:50 PM)
_________________________
"Those who preach the myths of audio are ignorant of truth."

Top
Page 2 of 2 < 1 2



Moderator:  alan, Amie, Andrew, axiomadmin, Brent, Debbie, Ian, Jc 

Home  |  Corporate Info  |  Products  |  Message Board  |  FAQs  |  Warranty  |  Site Map  |  Privacy Statement   |  Contact Us

©2014 Colquhoun Audio Laboratories Limited
All Rights Reserved.