Get Free, Friendly, Expert Advice
Call 1-866-244-8796 or email

Designed and Manufactured in Canada Since 1980


AxiomAudio Blog

Outdoor Speaker Placement

Speaker Placement: Unusual Room Layouts and Elevating Speakers

Positioning Floorstanding Speakers

Wall'O'Fame
Greetings fellow Axiom owners...
HG Rosewoods Part 3
Who's Online
0 registered (), 142 Guests and 4 Spiders online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Financing
Forum Stats
13295 Members
11 Forums
22826 Topics
403267 Posts

Max Online: 378 @ 02/24/13 04:33 PM
Top Posters
Ken.C 17741
pmbuko 16259
SirQuack 13318
CV 11146
MarkSJohnson 10832
Meanwhile On Facebook

A very fond farewell party last night . . . we miss you Noreen!

Hope everyone's got their summer favourite playlists cued up for the weekend! W...

(y) Love this customer review of the M2s! "the first time listening to my new a...

These LFR1100 speakers in custom Eggshell White are on their way to Taiwan (yes,...

Page 1 of 2 1 2 >
Topic Options
Rate This Topic
#314373 - 07/12/10 09:59 PM 1.5 terabyte HD format!
Ichigo_Kurosaki Offline
devotee

Registered: 06/18/10
Posts: 463
Loc: Japan
I have been formating my 1.5 terabyte external HD on Fat32 so I can use with my PS3. Can you believe it is taking more than 20 hours already? So long time....
_________________________
Believe those who are seeking the truth. Doubt those who find it.

Top
#314380 - 07/12/10 10:22 PM Re: 1.5 terabyte HD format! [Re: Ichigo_Kurosaki]
Ken.C Offline
shareholder in the making

Registered: 05/03/03
Posts: 17741
Loc: NoVA
Does Fat32 even support drives that big?
_________________________
I didn't do it, no one saw me, you can't prove anything.

Top
#314383 - 07/12/10 10:25 PM Re: 1.5 terabyte HD format! [Re: Ken.C]
dakkon Offline
connoisseur

Registered: 02/08/04
Posts: 1844
i guess he will find out in 20 hrs laugh

Top
#314392 - 07/12/10 11:12 PM Re: 1.5 terabyte HD format! [Re: dakkon]
Ichigo_Kurosaki Offline
devotee

Registered: 06/18/10
Posts: 463
Loc: Japan
Not that big, i forgot that windows does not accept hd bigger than 1 gb if I am not mistaken. You can partition using CMD prompt command. If you use windows the you cannot format hd bigger than 32 GB. There are other options using other programs though.
_________________________
Believe those who are seeking the truth. Doubt those who find it.

Top
#314396 - 07/12/10 11:18 PM Re: 1.5 terabyte HD format! [Re: Ichigo_Kurosaki]
Ken.C Offline
shareholder in the making

Registered: 05/03/03
Posts: 17741
Loc: NoVA
Windows will do just fine with >1TB hard drives--as long as they're formatted NTFS and using a reasonably modern version of Windows.

EDIT: Ah, I see that FAT32 will also go up to 2 TB. Go fig.


Edited by kcarlile (07/12/10 11:19 PM)
_________________________
I didn't do it, no one saw me, you can't prove anything.

Top
#314398 - 07/12/10 11:22 PM Re: 1.5 terabyte HD format! [Re: Ken.C]
Ichigo_Kurosaki Offline
devotee

Registered: 06/18/10
Posts: 463
Loc: Japan
I am using swissknife what accepts bigger drives. The thing is that PS3 only reads Fat32 hard drives. If I am not mistaken.
_________________________
Believe those who are seeking the truth. Doubt those who find it.

Top
#314410 - 07/12/10 11:54 PM Re: 1.5 terabyte HD format! [Re: Ichigo_Kurosaki]
ClubNeon Offline
connoisseur

Registered: 02/06/09
Posts: 3448
Loc: Western Maryland, USA
OK, good you're using Swissknife. The cmd format command will also fail at the 32 GB mark. But if you're not doing a quick format it'll take hours before it stops with an error.

My biggest FAT32 drive is 500 GB. You've got a new record. smile
_________________________
Pioneer VSX-1018AH-K, PDP-5020FD, DV-79AVi
Axiom M22s, VP150, QS8s
Sony PS3, surround backs
-Chris

Top
#314416 - 07/13/10 12:18 AM Re: 1.5 terabyte HD format! [Re: ClubNeon]
Ken.C Offline
shareholder in the making

Registered: 05/03/03
Posts: 17741
Loc: NoVA
Assuming it ever finishes. wink
_________________________
I didn't do it, no one saw me, you can't prove anything.

Top
#314418 - 07/13/10 12:28 AM Re: 1.5 terabyte HD format! [Re: Ken.C]
Ichigo_Kurosaki Offline
devotee

Registered: 06/18/10
Posts: 463
Loc: Japan
I just found out a better program. People usually complaint about the swissknife coz it crashes sometimes, I just used EASEUS partition manager and finished formating in 1 minute the 1.5 terabyte and the external HD is already in use on my ps3. smile
_________________________
Believe those who are seeking the truth. Doubt those who find it.

Top
#314447 - 07/13/10 06:33 AM Re: 1.5 terabyte HD format! [Re: Ichigo_Kurosaki]
Murph Offline
axiomite

Registered: 10/05/06
Posts: 6740
Loc: PEI, Canada
Nice!
I think the only limitation for FAT32 is that any 1 particular file can not be greater than 4GB. You just have to be careful when encoding movies.
_________________________
With great power comes Awesome irresponsibility.

Top
Page 1 of 2 1 2 >



Moderator:  alan, Amie, Andrew, axiomadmin, Brent, Debbie, Ian, Jc 

Home  |  Corporate Info  |  Products  |  Message Board  |  FAQs  |  Warranty  |  Site Map  |  Privacy Statement   |  Contact Us

©2014 Colquhoun Audio Laboratories Limited
All Rights Reserved.