Get Free, Friendly, Expert Advice
Call 1-866-244-8796 or email

Designed and Manufactured in Canada Since 1980


AxiomAudio Blog

Positioning Floorstanding Speakers

Our Newest Flagship Model: The M100

Why We Make Our Own Drivers

Wall'O'Fame
"Serenity Cinema", now with 40% extra Serenity!
Updated as requested.
Who's Online
4 registered (a401classic, Kevin1, wschwartz, Boltron), 126 Guests and 5 Spiders online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Financing
Forum Stats
12685 Members
11 Forums
22680 Topics
400419 Posts

Max Online: 378 @ 02/24/13 04:33 PM
Top Posters
Ken.C 17695
pmbuko 16222
SirQuack 13311
CV 11056
MarkSJohnson 10670
Meanwhile On Facebook

8| Don't miss Andrew Welker's post on our message boards about the new subwoofer...

󾓲 The April Newsletter is out! Did you get your copy? http://www.axiomaudio.co...

Double-take! :O How well do you know our line? First one to spot the surprise...

Page 1 of 2 1 2 >
Topic Options
Rate This Topic
#314373 - 07/12/10 09:59 PM 1.5 terabyte HD format!
Ichigo_Kurosaki Offline
devotee

Registered: 06/18/10
Posts: 463
Loc: Japan
I have been formating my 1.5 terabyte external HD on Fat32 so I can use with my PS3. Can you believe it is taking more than 20 hours already? So long time....
_________________________
Believe those who are seeking the truth. Doubt those who find it.

Top
#314380 - 07/12/10 10:22 PM Re: 1.5 terabyte HD format! [Re: Ichigo_Kurosaki]
Ken.C Offline
shareholder in the making

Registered: 05/03/03
Posts: 17695
Loc: NoVA
Does Fat32 even support drives that big?
_________________________
I didn't do it, no one saw me, you can't prove anything.

Top
#314383 - 07/12/10 10:25 PM Re: 1.5 terabyte HD format! [Re: Ken.C]
dakkon Offline
connoisseur

Registered: 02/08/04
Posts: 1806
i guess he will find out in 20 hrs laugh

Top
#314392 - 07/12/10 11:12 PM Re: 1.5 terabyte HD format! [Re: dakkon]
Ichigo_Kurosaki Offline
devotee

Registered: 06/18/10
Posts: 463
Loc: Japan
Not that big, i forgot that windows does not accept hd bigger than 1 gb if I am not mistaken. You can partition using CMD prompt command. If you use windows the you cannot format hd bigger than 32 GB. There are other options using other programs though.
_________________________
Believe those who are seeking the truth. Doubt those who find it.

Top
#314396 - 07/12/10 11:18 PM Re: 1.5 terabyte HD format! [Re: Ichigo_Kurosaki]
Ken.C Offline
shareholder in the making

Registered: 05/03/03
Posts: 17695
Loc: NoVA
Windows will do just fine with >1TB hard drives--as long as they're formatted NTFS and using a reasonably modern version of Windows.

EDIT: Ah, I see that FAT32 will also go up to 2 TB. Go fig.


Edited by kcarlile (07/12/10 11:19 PM)
_________________________
I didn't do it, no one saw me, you can't prove anything.

Top
#314398 - 07/12/10 11:22 PM Re: 1.5 terabyte HD format! [Re: Ken.C]
Ichigo_Kurosaki Offline
devotee

Registered: 06/18/10
Posts: 463
Loc: Japan
I am using swissknife what accepts bigger drives. The thing is that PS3 only reads Fat32 hard drives. If I am not mistaken.
_________________________
Believe those who are seeking the truth. Doubt those who find it.

Top
#314410 - 07/12/10 11:54 PM Re: 1.5 terabyte HD format! [Re: Ichigo_Kurosaki]
ClubNeon Offline
connoisseur

Registered: 02/06/09
Posts: 3442
Loc: Western Maryland, USA
OK, good you're using Swissknife. The cmd format command will also fail at the 32 GB mark. But if you're not doing a quick format it'll take hours before it stops with an error.

My biggest FAT32 drive is 500 GB. You've got a new record. smile
_________________________
Pioneer VSX-1018AH-K, PDP-5020FD, DV-79AVi
Axiom M22s, VP150, QS8s
Sony PS3, surround backs
-Chris

Top
#314416 - 07/13/10 12:18 AM Re: 1.5 terabyte HD format! [Re: ClubNeon]
Ken.C Offline
shareholder in the making

Registered: 05/03/03
Posts: 17695
Loc: NoVA
Assuming it ever finishes. wink
_________________________
I didn't do it, no one saw me, you can't prove anything.

Top
#314418 - 07/13/10 12:28 AM Re: 1.5 terabyte HD format! [Re: Ken.C]
Ichigo_Kurosaki Offline
devotee

Registered: 06/18/10
Posts: 463
Loc: Japan
I just found out a better program. People usually complaint about the swissknife coz it crashes sometimes, I just used EASEUS partition manager and finished formating in 1 minute the 1.5 terabyte and the external HD is already in use on my ps3. smile
_________________________
Believe those who are seeking the truth. Doubt those who find it.

Top
#314447 - 07/13/10 06:33 AM Re: 1.5 terabyte HD format! [Re: Ichigo_Kurosaki]
Murph Offline
axiomite

Registered: 10/05/06
Posts: 6614
Loc: PEI, Canada
Nice!
I think the only limitation for FAT32 is that any 1 particular file can not be greater than 4GB. You just have to be careful when encoding movies.
_________________________
With great power comes Awesome irresponsibility.

Top
Page 1 of 2 1 2 >



Moderator:  alan, Amie, Andrew, axiomadmin, Brent, Debbie, Ian, Jc 

Home  |  Corporate Info  |  Products  |  Message Board  |  FAQs  |  Warranty  |  Site Map  |  Privacy Statement   |  Contact Us

©2014 Colquhoun Audio Laboratories Limited
All Rights Reserved.