Get Free, Friendly, Expert Advice
Call 1-866-244-8796 or email

Designed and Manufactured in Canada Since 1980


AxiomAudio Blog

Positioning Floorstanding Speakers

Our Newest Flagship Model: The M100

Why We Make Our Own Drivers

Wall'O'Fame
"Serenity Cinema", now with 40% extra Serenity!
Updated as requested.
Who's Online
2 registered (brwsaw, 1sweetspot), 104 Guests and 24 Spiders online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Financing
Forum Stats
12709 Members
11 Forums
22685 Topics
400508 Posts

Max Online: 378 @ 02/24/13 04:33 PM
Top Posters
Ken.C 17696
pmbuko 16225
SirQuack 13311
CV 11062
MarkSJohnson 10678
Meanwhile On Facebook

8| Don't miss Andrew Welker's post on our message boards about the new subwoofer...

󾓲 The April Newsletter is out! Did you get your copy? http://www.axiomaudio.co...

Double-take! :O How well do you know our line? First one to spot the surprise...

Page 1 of 2 1 2 >
Topic Options
Rate This Topic
#45816 - 05/13/04 11:34 AM YPAO to calibrate my Axioms-
CooLJ92 Offline
old hand

Registered: 05/12/04
Posts: 65
Loc: California
Do you guys recommend using the YPAO (Yamaha Parametric Room Acoustic Optimizer)to calibrate my Axiom speakers? I thought I read somewhere not to initialize the YPAO because it will make the speakers sound horrible. Is this true? Should I just have my EQ set at the flat level? Any recommendation would be appreciated.

I currently have the Yamaha RXV 2400.

Thanks


Edited by CooLJ92 (05/13/04 11:35 AM)
_________________________
Onkyo TX-SR805
M60T
EP500
VP150
QS4
Outdoor Algonquins

Top
#45817 - 05/13/04 11:41 AM Re: YPAO to calibrate my Axioms-
kapone Offline
frequent flier

Registered: 05/09/04
Posts: 19
Loc: Rockville, MD
Absolutely!, where di you hear that YPAO will screw up your sound? Yamaha obviously invested big moolah into designing YPAO, why would it not work? Whether it's as good as Pioneer's MCACC, Denon's Auto-EQ or others is pf cpurse subjective, and you results will vary.


Top
#45818 - 05/13/04 12:15 PM Re: YPAO to calibrate my Axioms-
ringmir Offline
aficionado

Registered: 02/03/04
Posts: 619
Loc: boston
People have had good and bad luck with YPAO from what has been discussed on here. I would say use it, and if you don't like it, then just reset everything. Certainly won't hurt to try it.
_________________________
[black]-"The further we go and older we grow, the more we know, the less we show."[/black]

Top
#45819 - 05/13/04 12:23 PM Re: YPAO to calibrate my Axioms-
real80sman Offline
connoisseur

Registered: 05/16/02
Posts: 1115
Loc: Ontario, Canada
_________________________
Shawn

Epic 80/600 + M3's + Custom Finish Algonquin V3's

Top
#45820 - 05/13/04 12:36 PM Re: YPAO to calibrate my Axioms-
kapone Offline
frequent flier

Registered: 05/09/04
Posts: 19
Loc: Rockville, MD
"Absolutely!, where di you hear that YPAO will screw up your sound? Yamaha obviously invested big moolah into designing YPAO, why would it not work? Whether it's as good as Pioneer's MCACC, Denon's Auto-EQ or others is pf cpurse subjective, and you results will vary. "

Dammit, I promise I can shpell!

Top
#45821 - 05/13/04 12:40 PM Re: YPAO to calibrate my Axioms-
bigjohn Offline
connoisseur

Registered: 01/21/04
Posts: 3016
Loc: San Angelo, TX
arw yoi shure??

and just for official thread reference, i have no experince with YPAO. i have seen YAO MING play basketball.. maybe he can calibrate for you??

bigjohn
_________________________
EXCUSE ME, ARE YOU THE SINGING BUSH??

Top
#45822 - 05/13/04 12:46 PM Re: YPAO to calibrate my Axioms-
mwc Offline
aficionado

Registered: 07/21/02
Posts: 958
Loc: Texas(DFW)..that country to th...
In reply to:

I thought I read somewhere not to initialize the YPAO because it will make the speakers sound horrible.



What sounds "horrible" to one person may sound great to another. One has to wonder if those who are saying such thing have actually listened for themselves. I would suggest that you try it both ways and then decide for yourself what sounds good to you. I personally found the auto EQ features (found on the Denon, Yamaha and Pioneer) to be very useful and I actually have expeirence with all three.
_________________________
*Does your train of thought have a caboose?*

Top
#45823 - 05/13/04 02:45 PM Re: YPAO to calibrate my Axioms-
mwc Offline
aficionado

Registered: 07/21/02
Posts: 958
Loc: Texas(DFW)..that country to th...
In reply to:

where di you hear that YPAO will screw up your sound?



You can see that procalimation right here on the Axiom web site in one of thier newsletters and in some posts on these forums.
_________________________
*Does your train of thought have a caboose?*

Top
#45824 - 05/13/04 02:50 PM Re: YPAO to calibrate my Axioms-
kapone Offline
frequent flier

Registered: 05/09/04
Posts: 19
Loc: Rockville, MD
Hmm..I stand corrected..

Top
#45825 - 05/13/04 03:01 PM Re: YPAO to calibrate my Axioms-
mwc Offline
aficionado

Registered: 07/21/02
Posts: 958
Loc: Texas(DFW)..that country to th...
In reply to:

I stand corrected



But does it change your mind about the YPAO feature? Just curious.
_________________________
*Does your train of thought have a caboose?*

Top
Page 1 of 2 1 2 >



Moderator:  alan, Amie, Andrew, axiomadmin, Brent, Debbie, Ian, Jc 

Home  |  Corporate Info  |  Products  |  Message Board  |  FAQs  |  Warranty  |  Site Map  |  Privacy Statement   |  Contact Us

©2014 Colquhoun Audio Laboratories Limited
All Rights Reserved.