Get Free, Friendly, Expert Advice
Call 1-866-244-8796 or email

Designed and Manufactured in Canada Since 1980


AxiomAudio Blog

Blind Listening Tests

Sneak Peek into Axiom’s Current Research and Development

Axiom’s Newest Speaker: The In-Ceiling M3

Wall'O'Fame
Greg's pseudo-HT room
EP175v4 with M3v4
Who's Online
3 registered (brwsaw, CV, exlabdriver), 39 Guests and 5 Spiders online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Financing
Forum Stats
13336 Members
11 Forums
22945 Topics
405831 Posts

Max Online: 378 @ 02/24/13 04:33 PM
Top Posters
Ken.C 17809
pmbuko 16298
SirQuack 13344
CV 11272
MarkSJohnson 10966
Meanwhile On Facebook

Shopping made easy! Need it by the 24th? Upgrade to air shipping for just $20!...

Just two more days! Better tell your gift-givers! http://axiomaudio.com/holida...

So many people took advantage of the weekend sales! Lots of auditioning about t...

Only a few hours left to get a gift card worth up to 25% of your purchase! http:...

Page 7 of 8 < 1 2 3 4 5 6 7 8 >
Topic Options
Rate This Topic
#131590 - 03/30/06 06:25 AM Re: ep500 no power
mikec Offline
old hand

Registered: 01/16/06
Posts: 72
yes, brand new from axiom (specifically, brent)

here's the detailed story:
I had my Aunt in Canada order the unit for me, so SHE can facilitate shipping to me (but this is wholly my money, this is NOT a gift, nor am I the 2nd owner)

I ordered the unit mid january, 2006 and arrived in its destination in canada within 1-2 days.. it was delivered to its philippine destination march 6, 2006 (one day after I was confined in the hospital - but that is another story) ... after 6 days in the hospital and 2 more days waiting for the tools required to cut the metal belts used to support the box (btw, box was in perfect condition) I looked over the back of the unit ... saw the label 120v / 230v, plugged it in, saw the led light up then off. I figured, oh crap, took a flashlight and just then saw the fusebox with the teeny tiny instructions on it. (granted it was stupid of me to have missed that in the manual) but c'mon, I was excited to listen to it (also the reason I was only in the hospital for 6 days, I forced the doctors to clear me for discharge).



Top
#131591 - 04/13/06 08:54 PM Re: ep500 no power
mikec Offline
old hand

Registered: 01/16/06
Posts: 72
forgot to update you guys ... I THINK the unit is fine now, had my engineer friend fix it the other day. I had just about given up on the unit (dilly dallying sending it to my engineer friend - because I thought, if we didn't have slow-blow fuses, what are the chances we'd have the other parts inside the amp) but amie gave me the encouragement to have it fixed.

thanks amie.

Top
#131592 - 04/13/06 09:37 PM Re: ep500 no power
HomeDad Offline
connoisseur

Registered: 12/29/05
Posts: 3301
Loc: Central,California
Great news, looking forward to your thoughts of the 500.
_________________________
A computer once beat me at chess, but it was no match for me at kick boxing.

Top
#131593 - 04/13/06 09:40 PM Re: ep500 no power
Spoiler Offline
aficionado

Registered: 01/03/06
Posts: 680
Loc: South Florida
So what exactly was the problem with the sub? Also, do you still have the Velodyne to compare it to??

_________________________
Epic 80 / SVS PB13 Ultra
Denon 3805 / M2200 Outlaw Monos /
Sammy 55" LED

Top
#131594 - 04/13/06 10:35 PM Re: ep500 no power
mikec Offline
old hand

Registered: 01/16/06
Posts: 72
my engineer friend mentioned two things he fixed/replaced ...
a resistor and some technical term I didn't remember.

yes, I have compared the 500 to the DLS-5000R but just for the DTS demo U-571. the 500 is less boomy but also has less kick in the chest. the 500 has more pant flapping powers though. also, my ceiling joists now rattle when the ep500 is at the 8 oclock setting.

Top
#131595 - 07/05/06 01:30 AM Re: ep500 no power [Re: mikec]
mikec Offline
old hand

Registered: 01/16/06
Posts: 72
here's how I have my HT setup right now ... it is about to change, I ordered a new sub and one of these is getting moved to a 2 channel setup.



aside from speaker wires to the high level connectors, is there some other way of connecting the ep500 to a pre-amp without an LFE out? i wish the ep500 had left and right rca ins.

Top
#131596 - 07/05/06 01:35 AM Re: ep500 no power [Re: mikec]
Ken.C Offline
shareholder in the making

Registered: 05/03/03
Posts: 17809
Loc: NoVA
A y-connector ought to work just fine.
_________________________
I am the Doctor, and THIS... is my SPOON!

Top
#131597 - 07/05/06 01:42 AM Re: ep500 no power [Re: Ken.C]
mikec Offline
old hand

Registered: 01/16/06
Posts: 72
you mean the left and right rca outs of the pre-amp Y-connects into a single rca (to be input into the LFE in)?

Top
#131598 - 07/05/06 01:48 AM Re: ep500 no power [Re: mikec]
Ken.C Offline
shareholder in the making

Registered: 05/03/03
Posts: 17809
Loc: NoVA
As far as I know, that should be fine.

You should probably wait for a second opinion, though.


Edited by kcarlile (07/05/06 01:49 AM)
_________________________
I am the Doctor, and THIS... is my SPOON!

Top
#131599 - 07/05/06 05:22 AM Re: ep500 no power [Re: mikec]
JohnK Offline
shareholder in the making

Registered: 05/11/02
Posts: 10412
Mike, a somewhat similar question was discussed about a year ago and Rick Widner(wid)brought to my attention this Rane note pointing out a possible problem with the Y. Since the two pre-amp outputs could drive each other because they're connected by the Y, distortion, loss of signal and possible damage could result.
_________________________
-----------------------------------

Enjoy the music, not the equipment.



Top
Page 7 of 8 < 1 2 3 4 5 6 7 8 >



Moderator:  alan, Amie, Andrew, axiomadmin, Brent, Debbie, Ian, Jc 

Home  |  Corporate Info  |  Products  |  Message Board  |  FAQs  |  Warranty  |  Site Map  |  Privacy Statement   |  Contact Us

©2014 Colquhoun Audio Laboratories Limited
All Rights Reserved.