Get Free, Friendly, Expert Advice
Call 1-866-244-8796 or email

Designed and Manufactured in Canada Since 1980


AxiomAudio Blog

Blind Listening Tests

Sneak Peek into Axiom’s Current Research and Development

Axiom’s Newest Speaker: The In-Ceiling M3

Wall'O'Fame
EP175v4 with M3v4
Jungle's HT
Who's Online
3 registered (storm266, chesseroo, fredk), 39 Guests and 5 Spiders online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Financing
Forum Stats
13336 Members
11 Forums
22944 Topics
405807 Posts

Max Online: 378 @ 02/24/13 04:33 PM
Top Posters
Ken.C 17809
pmbuko 16298
SirQuack 13344
CV 11270
MarkSJohnson 10965
Meanwhile On Facebook

Shopping made easy! Need it by the 24th? Upgrade to air shipping for just $20!...

Just two more days! Better tell your gift-givers! http://axiomaudio.com/holida...

So many people took advantage of the weekend sales! Lots of auditioning about t...

Only a few hours left to get a gift card worth up to 25% of your purchase! http:...

Page 9 of 14 < 1 2 ... 7 8 9 10 11 13 14 >
Topic Options
Rate This Topic
#331773 - 12/16/10 04:34 PM Re: EP500 Not working [Re: Robert_W]
Da_Gimp_Pimp Offline
connoisseur

Registered: 06/23/07
Posts: 4044
Loc: Sitting down somewhere
You might be able to get a kill-a-watt from your local utilities company as a lender for free; that's what I did anyway.
_________________________
Does a dyslexic atheist not believe in dog?

Top
#331774 - 12/16/10 04:34 PM Re: EP500 Not working [Re: ClubNeon]
bdpf Offline
aficionado

Registered: 06/28/08
Posts: 769
Loc: Toronto, Canada
Originally Posted By: ClubNeon
I hooked a Kill-A-Watt up to my system and checked the standby power. I figured 28 Watts was a little high, but for a TV, receiver, PS3, and DVD player, plus two subs it didn't seem that bad.

Was the 28W with the subs in standby mode?
_________________________
Bruno
M80s/VP180/QS8s/EP600/AVR-890
------------------------------------
"The problem is choice..."

Top
#331775 - 12/16/10 04:40 PM Re: EP500 Not working [Re: bdpf]
ClubNeon Offline
connoisseur

Registered: 02/06/09
Posts: 3452
Loc: Western Maryland, USA
Yep, the subs with their orange lights on instead of the green. With the greens glowing, yet no sound it was another 20 Watts on top of that.
_________________________
Pioneer VSX-1018AH-K, PDP-5020FD, DV-79AVi
Axiom M22s, VP150, QS8s
Sony PS3, surround backs
-Chris

Top
#331776 - 12/16/10 04:44 PM Re: EP500 Not working [Re: Argon]
Da_Gimp_Pimp Offline
connoisseur

Registered: 06/23/07
Posts: 4044
Loc: Sitting down somewhere
Originally Posted By: Argon
I believe that I remember reading somewhere in Axiom's literature that the amps are designed that way - they go into sleep mode in absence of a signal then wake up when a signal is received.


They go into sleep/standby mode, yes, but they still drain power.

I've never read anything stating that there are detrimental effects to turning the sub on and off when needed. My sub goes for long lengths of time without being used, so I'm going to pick up a remote on/off switch for it, rather than wasting power.
_________________________
Does a dyslexic atheist not believe in dog?

Top
#331778 - 12/16/10 05:06 PM Re: EP500 Not working [Re: Da_Gimp_Pimp]
ClubNeon Offline
connoisseur

Registered: 02/06/09
Posts: 3452
Loc: Western Maryland, USA
It's funny, people see my compact florescent lights, turning off my subs, and even my computer these days. They think I'm environmentally conscientious. Not really, I just don't like large electric bill. smile
_________________________
Pioneer VSX-1018AH-K, PDP-5020FD, DV-79AVi
Axiom M22s, VP150, QS8s
Sony PS3, surround backs
-Chris

Top
#331802 - 12/16/10 09:43 PM Re: EP500 Not working [Re: ClubNeon]
Robert_W Offline
old hand

Registered: 05/26/06
Posts: 88
Loc: NW Montana
Well I just got off the phone and exchanged emails with JC. Very nice to deal with. New amp is on the way with one caveat. Apparently when I bought my EP600 it only had a 3 year warranty not 5 as now. However they are exchanging the amp with the newest version for $175 plus $30 shipping. Which I think is fair. So for $205 I have a new amp on the way.

I sure hope it fixes things cause I just plugged the thing back in and it's rumbling and crackling like crazy! I'm always second guessing things like maybe it could be the voice coil on the speaker too but it's doing the same thing that it did last time and the last revision and new amp had it working fine for the last 2 years or so. Lets hope i get more than 2 more years out of this next amp.

Anyway, kudos again to their customer service. They seem to be willing to do what ever it takes to make it right.

I'll let you know.

Top
#331809 - 12/17/10 01:57 AM Re: EP500 Not working [Re: Robert_W]
jakewash Offline
shareholder in the making

Registered: 12/26/03
Posts: 10400
Loc: Calgary, Alberta
Does that new amp come with the 5 year warranty since you are paying for it?
_________________________
Jason
-----------------
TTTHHHPPPPPTTTT!

My HT

Top
#331813 - 12/17/10 07:18 AM Re: EP500 Not working [Re: jakewash]
davidsch Offline
aficionado

Registered: 06/02/03
Posts: 678
Loc: Houston, Texas
Originally Posted By: jakewash
Does that new amp come with the 5 year warranty since you are paying for it?


Good question to ask!

Top
#331814 - 12/17/10 07:38 AM Re: EP500 Not working [Re: davidsch]
Dduval Offline
devotee

Registered: 01/14/09
Posts: 349
Just an update,

Having listened to the newer upgraded version of my EP500 replacement amp for a few days now, I'm very pleased.

Could be placebo effect, but the replacement amp definitely seems to be controlling the woofer better. Low end seems tighter, smoother and more solid. I kept thinking it sounded different when listening to music, so I ran MultiXT32 again. Excellent so far...

I also notice that the green light stays on all the time, how do I know if, when it goes into standby mode? I thought the light changes when in standby mode?

Dana
_________________________
M80's, QS8's, M22's, CHT SHO-10, Dual CHT SS-18.1's, Onkyo NR3008, Mitsubishi WD-73740

Top
#331815 - 12/17/10 07:50 AM Re: EP500 Not working [Re: Dduval]
MarkSJohnson Offline
shareholder in the making

Registered: 09/27/04
Posts: 10965
Loc: Central NH
Dana, it may not be a placebo effect at all, considering the DSP programming might have been further tweaked from your original amp....
_________________________
::::::: No disrespect to Axiom, but my favorite woofer is my yellow lab :::::::

Top
Page 9 of 14 < 1 2 ... 7 8 9 10 11 13 14 >



Moderator:  alan, Amie, Andrew, axiomadmin, Brent, Debbie, Ian, Jc 

Home  |  Corporate Info  |  Products  |  Message Board  |  FAQs  |  Warranty  |  Site Map  |  Privacy Statement   |  Contact Us

©2014 Colquhoun Audio Laboratories Limited
All Rights Reserved.