You are not logged in. [Log In]


Forums » General Discussion » Technical Questions » Windows Vista HTPC

Page 1 of 2 1 2 >
Topic Options
Rate This Topic
#202074 - 03/26/08 08:56 PM Windows Vista HTPC
mrbiggyworth Offline
hobbyist

Registered: 11/07/07
Posts: 22
Loc: Toronto
Does anyone here use Vista as a Home Theater PC O/S?

My wife just got a message saying that the broadcaster does not allow recording of a specific show??? Has anyone heard of this?

Top
#202075 - 03/26/08 08:58 PM Re: Windows Vista HTPC [Re: mrbiggyworth]
jakewash Offline
shareholder in the making

Registered: 12/26/03
Posts: 10415
Loc: Calgary, Alberta
Which show and broadcaster?
_________________________
Jason
-----------------
TTTHHHPPPPPTTTT!

My HT

Top
#202076 - 03/26/08 08:59 PM Re: Windows Vista HTPC [Re: jakewash]
mrbiggyworth Offline
hobbyist

Registered: 11/07/07
Posts: 22
Loc: Toronto
Americas Next Top Model & the broadcaster I believe is ABC

Its weird...

Top
#202078 - 03/26/08 09:04 PM Re: Windows Vista HTPC [Re: mrbiggyworth]
jakewash Offline
shareholder in the making

Registered: 12/26/03
Posts: 10415
Loc: Calgary, Alberta
I can't remember if you run a digital/satelite box as well or you have the tuner in the PC. I have heard of some issues with the digital boxes not allowing recording from them to anything.
_________________________
Jason
-----------------
TTTHHHPPPPPTTTT!

My HT

Top
#202115 - 03/27/08 04:24 AM Re: Windows Vista HTPC [Re: mrbiggyworth]
fredk Offline
axiomite

Registered: 12/06/07
Posts: 7786
Loc: Canada
Hmm. I just finished reading a 2005 MS whitepaper. DRM has policy capabilities built in such that the content owner can decide what you can and can't do. This was all to do with the DRM chain between player and the display. Depending on the policy, certain outputs on your display card may actually be turned off.

Don't know if or how this applies to recording stuff, but it sure sounds like it does.

Fred


Edited by fredk (03/27/08 04:25 AM)
_________________________
Fred

-------
Blujays1: Spending Fred's money one bottle at a time, no two... Oh crap!

Top
#202141 - 03/27/08 10:12 AM Re: Windows Vista HTPC [Re: mrbiggyworth]
Murph Offline
axiomite

Registered: 10/05/06
Posts: 6955
Loc: PEI, Canada
 Originally Posted By: mrbiggyworth
Americas Next Top Model & the broadcaster I believe is ABC


It's your Wife recording that show????
Ya right.......

Seriously though, I'm not sure how DRM works on TV we are not using it for our broadcasts but you can be sure that if there is any form of DRM code known to man, it has been built into Vista.
_________________________
With great power comes Awesome irresponsibility.

Top
#202947 - 04/02/08 12:22 PM Re: Windows Vista HTPC [Re: Murph]
PeterChenoweth Offline
connoisseur

Registered: 10/23/03
Posts: 1349
Loc: Jacksonville, IL
It's called a broadcast flag.

http://en.wikipedia.org/wiki/Broadcast_flag

TV companies started tinkering with this a few years ago, but I didn't think that it was actually operational yet due to the controversy surrounding it.

The point is exactly as you've discovered, to limit the recording of certain material. The last I've read about is that it's sort of in limbo, and that neither Tivo nor other DVR's pay attention to the flag yet, or that cable/satellite companies weren't broadcasting it.

However, it seems that you've discovered that your cable company and/or Vista might just be using it. You're the first person I've ever run into that's actually experienced content being locked down by this flag.

It's possible that it's a bug too. Is the first time recording the show? I know I remember reading about a similar incident on a Tivo forum once, and the cause was traced to be a mistake by a broadcaster. Or perhaps it was a Tivo software bug. Either way, the problem was just an error on someone's part and was quickly corrected.

My only advice would be to ask the great Google and see if you can find others complaining about it. If it's a legit block, I'd bet you can find a forum where it's being discussed.
_________________________
M80v2 | VP150v2 | QS8v2
SVS Pci+ 20-39
Emotiva UMC-1 & LPA-1
M22ti + T-Amp, in the Office

Top
#202948 - 04/02/08 12:22 PM Re: Windows Vista HTPC [Re: PeterChenoweth]
Ken.C Offline
shareholder in the making

Registered: 05/03/03
Posts: 18044
Loc: NoVA
I thought it wasn't allowed yet. How odd.
_________________________
I am the Doctor, and THIS... is my SPOON!

Top
#202989 - 04/02/08 05:10 PM Re: Windows Vista HTPC [Re: Ken.C]
fredk Offline
axiomite

Registered: 12/06/07
Posts: 7786
Loc: Canada
 Quote:
It's called a broadcast flag.

Or alternatively, its called: "another reason to cancel cable and wait for a reasonable way to recieve content that fits into your schedule and your lifestyle".
_________________________
Fred

-------
Blujays1: Spending Fred's money one bottle at a time, no two... Oh crap!

Top
#203010 - 04/02/08 08:58 PM Re: Windows Vista HTPC [Re: fredk]
jakewash Offline
shareholder in the making

Registered: 12/26/03
Posts: 10415
Loc: Calgary, Alberta
That would be known as waiting for the DVD to come out or downloadable content, but then you are not seeing it on or near the original release date, which for me is not a big deal.
_________________________
Jason
-----------------
TTTHHHPPPPPTTTT!

My HT

Top
Page 1 of 2 1 2 >

Moderator:  alan, Amie, Andrew, axiomadmin, Brent, Debbie, Ian, Jc 
Forum Stats

15,208 Registered Members
15 Forums
23,964 Topics
423,627 Posts

Most users ever online:
883 @ 03/04/17 05:06 PM

Top Posters
Ken.C 18044
pmbuko 16437
SirQuack 13565
CV 11675
MarkSJohnson 11437
1 registered (brendo)
198 Guests and
3 Spiders online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Newsletter Signup