Previous Thread
Next Thread
Print Thread
Rate Thread
Page 1 of 2 1 2
Router questions...
#289415 01/30/10 10:35 PM
Joined: May 2009
Posts: 670
P
aficionado
OP Offline
aficionado
P
Joined: May 2009
Posts: 670
I know this has nothing to do with Axiom, but I also know I'll get an answer here .

Currently have a wi-fi setup throughout the house, but it doesn't work in my thearte room, I guess because with four layers of drywall and insulation etc it can't get through very well. I ran a 100' cable from my router to that room and have been using my computer/360 with that.

Is it possible to run another wireless router off of this cable? If so, can I use the same network or would it have to be a different one?

Also, is it possible to put a new end on a Cat5/6 ethernet cable? It works fine, but the clip is dodgy and it sometimes pulls out.

Thanks!

Re: Router questions...
Potatohead #289416 01/30/10 10:53 PM
Joined: May 2003
Posts: 18,044
shareholder in the making
Offline
shareholder in the making
Joined: May 2003
Posts: 18,044
Yes, yes/maybe, yes.

To amplify,

Yes, you can run another wireless access point (you don't want to use it as a router) off of this cable. You can use the same network name, and I believe most systems will accept it as the same network; I'm a little dodgy on this one, since the last time I did it was years ago with a couple of Airport Base Stations.

You can definitely put a new end on ethernet cables; all you need is a crimping tool. You can find these at Home Depot, actually.


I am the Doctor, and THIS... is my SPOON!
Re: Router questions...
Ken.C #289426 01/31/10 12:30 AM
Joined: Feb 2009
Posts: 3,466
connoisseur
Offline
connoisseur
Joined: Feb 2009
Posts: 3,466
I agree with all of that, and to clear up the dodgyness: If you want to be able to "roam" from the wireless router, to the access point in the theater, both networks will need to have the same SSID, and encryption key. Might help if the products are of the same brand, and perhaps series of production, but neither matter so much.


Pioneer PDP-5020FD, Marantz SR6011
Axiom M5HP, VP160HP, QS8
Sony PS4, surround backs
-Chris
Re: Router questions...
ClubNeon #289490 01/31/10 06:42 AM
Joined: May 2009
Posts: 670
P
aficionado
OP Offline
aficionado
P
Joined: May 2009
Posts: 670
I can get the same brand, no problem. I should add I do not want to use this second router to do anything other than provide wi-fi for my laptop in my theatre room, and it would be hard-wired to my 360.

I have all the wiring tools I'll ever need, crimper is no problem although my wife likes to use them as pliers . Is the ethernet cable just a single wire inside? I thought it may be like an HDMI cable with several wires, the connector has about 7 or 8 pins, so I am not sure.



Last edited by Potatohead; 01/31/10 06:43 AM.
Re: Router questions...
Potatohead #289492 01/31/10 06:43 AM
Joined: May 2003
Posts: 18,044
shareholder in the making
Offline
shareholder in the making
Joined: May 2003
Posts: 18,044
Oh, I mean a specialized crimping too. To do it with a regular crimping tool is to invite insanity, I suspect.


I am the Doctor, and THIS... is my SPOON!
Re: Router questions...
Ken.C #289493 01/31/10 06:44 AM
Joined: May 2009
Posts: 670
P
aficionado
OP Offline
aficionado
P
Joined: May 2009
Posts: 670
 Originally Posted By: kcarlile
Oh, I mean a specialized crimping too. To do it with a regular crimping tool is to invite insanity, I suspect.


haha, alright, I guess any place that sells the connectors would have the tool (computer store I assume).

Edit: Looks like there are 8 wires inside... Should be fun!

Last edited by Potatohead; 01/31/10 06:46 AM.
Re: Router questions...
Potatohead #289494 01/31/10 06:45 AM
Joined: May 2003
Posts: 18,044
shareholder in the making
Offline
shareholder in the making
Joined: May 2003
Posts: 18,044
Or Amazon. I assume they have the same thing on the northern side of the border.

Last edited by kcarlile; 01/31/10 06:46 AM.

I am the Doctor, and THIS... is my SPOON!
Re: Router questions...
Ken.C #289496 01/31/10 06:53 AM
Joined: May 2009
Posts: 670
P
aficionado
OP Offline
aficionado
P
Joined: May 2009
Posts: 670
Cool, I buy from Amazon USA all the time so that works for me. I don't think I'll need a 100 pack of connectors though (lol) 10 should be plenty.

Re: Router questions...
Potatohead #289499 01/31/10 07:32 AM
Joined: Feb 2009
Posts: 3,466
connoisseur
Offline
connoisseur
Joined: Feb 2009
Posts: 3,466
You can find plenty of tutorials online for "terminating cat 5 cable". It's not hard. I used to do it all the time, but then I got a promotion. \:\)


Pioneer PDP-5020FD, Marantz SR6011
Axiom M5HP, VP160HP, QS8
Sony PS4, surround backs
-Chris
Re: Router questions...
ClubNeon #289500 01/31/10 07:39 AM
Joined: Jul 2006
Posts: 11,816
Likes: 1
C
CV Offline
Founder, Axiom Upgrade Club
shareholder in the making
Offline
Founder, Axiom Upgrade Club
shareholder in the making
C
Joined: Jul 2006
Posts: 11,816
Likes: 1
From terminator to savior of mankind?

Page 1 of 2 1 2

Moderated by  alan, Amie, Andrew, axiomadmin, Brent, Debbie, Ian, Jc 

Link Copied to Clipboard

Need Help Graphic

Forum Statistics
Forums16
Topics24,401
Posts432,376
Members15,421
Most Online2,082
Jan 22nd, 2020
Top Posters
Ken.C 18,044
pmbuko 16,437
SirQuack 13,690
CV 11,816
MarkSJohnson 11,451
Who's Online Now
0 members (), 246 guests, and 3 robots.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Newsletter Signup
Powered by UBB.threads™ PHP Forum Software 7.7.4