You are not logged in. [Log In]


Forums » General Discussion » Home Theater » ep500 stopped working...

Page 1 of 4 1 2 3 4 >
Topic Options
Rate This Topic
#318251 - 08/10/10 11:42 PM ep500 stopped working...
terzaghi Offline
connoisseur

Registered: 04/04/07
Posts: 4870
Loc: Tulsa, Oklahoma
Looks like a call into axiom is in order for the morning. I Noticed my sub was not working tonight.

Checked receiver settings, cable connection, outlets, etc. Opened up the sub and all connections are tight. Light on back is green. When running test tones from receiver there is no sound coming from the subwoofer at all.

Any thoughts? Could it be a bad amp or would the light still be green if that was the case?

thanks.
_________________________
-David

Top
#318252 - 08/10/10 11:45 PM Re: ep500 stopped working... [Re: terzaghi]
BlueJays1 Offline
connoisseur

Registered: 09/19/08
Posts: 4116
Loc: Porch,enjoying Bombay Sapphire
Here is the EP500 troubleshooting guide. There is a specific troubleshooting section for having a green light on and no audio.

http://www.axiomaudio.com/troubleshooting_ep500.html
_________________________
Iím armed and Iím drinking. You donít want to listen to advice from me, amigo.

-Max Payne

Top
#318254 - 08/10/10 11:54 PM Re: ep500 stopped working... [Re: BlueJays1]
terzaghi Offline
connoisseur

Registered: 04/04/07
Posts: 4870
Loc: Tulsa, Oklahoma
Thanks. I just checked the top and bottom fuses per the manual and neither one appears to be blown. No clue what the problem is as it was just working a few days ago and nothing has been changed.

I'll follow up with axiom in the morning unless anyone else has any bright ideas.

Thanks.
_________________________
-David

Top
#318255 - 08/11/10 12:03 AM Re: ep500 stopped working... [Re: terzaghi]
BlueJays1 Offline
connoisseur

Registered: 09/19/08
Posts: 4116
Loc: Porch,enjoying Bombay Sapphire
You can try turning off the amp and unplugging the sub. If its hooked up to a power strip you can also try a reset as well. Also, checking the internal wiring like the troubleshooting guide says sounds like a great idea.
_________________________
Iím armed and Iím drinking. You donít want to listen to advice from me, amigo.

-Max Payne

Top
#318256 - 08/11/10 12:09 AM Re: ep500 stopped working... [Re: BlueJays1]
terzaghi Offline
connoisseur

Registered: 04/04/07
Posts: 4870
Loc: Tulsa, Oklahoma
Yeah, all that has been done already.... I'm all out of ideas.
_________________________
-David

Top
#318257 - 08/11/10 12:10 AM Re: ep500 stopped working... [Re: BlueJays1]
BlueJays1 Offline
connoisseur

Registered: 09/19/08
Posts: 4116
Loc: Porch,enjoying Bombay Sapphire
With faulty amps, common symptoms are intermittent popping in standby/on or in some cases really loud pops followed by no power to the unit.
_________________________
Iím armed and Iím drinking. You donít want to listen to advice from me, amigo.

-Max Payne

Top
#318259 - 08/11/10 12:15 AM Re: ep500 stopped working... [Re: BlueJays1]
BlueJays1 Offline
connoisseur

Registered: 09/19/08
Posts: 4116
Loc: Porch,enjoying Bombay Sapphire
Could be the receiver/subwoofer pre-out . If you can't find anything wrong with the receiver than everything else has been pretty much covered except the amp which still can be the culprit.
_________________________
Iím armed and Iím drinking. You donít want to listen to advice from me, amigo.

-Max Payne

Top
#318260 - 08/11/10 12:24 AM Re: ep500 stopped working... [Re: BlueJays1]
terzaghi Offline
connoisseur

Registered: 04/04/07
Posts: 4870
Loc: Tulsa, Oklahoma
I heard a few popping noises during a movie I was watching earlier and that's what made me inspect the sub and find out that it wasn't working. I'm suspecting a bad amp as well but will see wha axiom has to say.
_________________________
-David

Top
#318261 - 08/11/10 12:25 AM Re: ep500 stopped working... [Re: terzaghi]
pmbuko Offline
shareholder in the making

Registered: 04/02/03
Posts: 16437
Loc: Ben Lomond, California
Try hooking it directly to a CD player. If it still doesn't make a sound, at least you've ruled out a bad sub out on your receiver.
_________________________
I can explain it to you but I can't understand it for you.

Top
#318262 - 08/11/10 12:25 AM Re: ep500 stopped working... [Re: terzaghi]
BlueJays1 Offline
connoisseur

Registered: 09/19/08
Posts: 4116
Loc: Porch,enjoying Bombay Sapphire
Sounds like the problem is the amp, those popping sounds you are experiencing is very typical of something being wrong. A new amp will fix er` right up.
_________________________
Iím armed and Iím drinking. You donít want to listen to advice from me, amigo.

-Max Payne

Top
Page 1 of 4 1 2 3 4 >

Moderator:  alan, Amie, Andrew, axiomadmin, Brent, Debbie, Ian, Jc 
Forum Stats

15,280 Registered Members
16 Forums
24,088 Topics
425,363 Posts

Most users ever online:
883 @ 03/04/17 05:06 PM

Top Posters
Ken.C 18044
pmbuko 16437
SirQuack 13579
CV 11709
MarkSJohnson 11444
0 registered ()
194 Guests and
2 Spiders online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Newsletter Signup