Get Free, Friendly, Expert Advice
Call 1-866-244-8796 or email

Designed and Manufactured in Canada Since 1980


AxiomAudio Blog

Axiom’s New Computer Speakers

Blind Listening Tests

Sneak Peek into Axiom’s Current Research and Development

Wall'O'Fame
Solarrdadd's 7.1 Apartment HT!
A promise is A promise... Axiom's second home
Who's Online
2 registered (jmone, GregMatty), 42 Guests and 8 Spiders online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Financing
Forum Stats
13359 Members
11 Forums
23076 Topics
408018 Posts

Max Online: 378 @ 02/24/13 04:33 PM
Top Posters
Ken.C 17842
pmbuko 16319
SirQuack 13356
CV 11387
MarkSJohnson 11061
Meanwhile On Facebook

⚠ Only 5 days left in our Computer Speaker Presale! http://www.axiomaudio.com/c...

(y) Love this review a customer sent us recently: "Bottom line, these speakers...

❔ The new M1 High Powered Computer Speaker uses Axiom's latest full one-inch twe...

High Powered Computer Speaker - Preorder Sale!

Topic Options
Rate This Topic
#320906 - 09/01/10 11:50 AM Pioneer Remote Control
Alex Jag Offline
newbie

Registered: 09/01/10
Posts: 1
One day without any changes to settings I turned on my Pioneer VSX-56TXi Receiver and it would not respond to it's own (original) remote control. The Remote Control works as before with other components of my Home Theater. I did look in to resetting the Pioneer but it didn't help.
Any sugestions?

Top
#320910 - 09/01/10 12:04 PM Re: Pioneer Remote Control [Re: Alex Jag]
CatBrat Offline
axiomite

Registered: 08/05/09
Posts: 5987
Loc: Milky Way Galaxy
I've never heard of the IR circuitry going out of a piece of electronics, but my first impression is this is what may have happened here.

Top
#320987 - 09/01/10 07:05 PM Re: Pioneer Remote Control [Re: Alex Jag]
Glitchy Offline
aficionado

Registered: 01/28/10
Posts: 578
Loc: Blueridge Foothills, NC
Originally Posted By: Alex Jag
One day without any changes to settings I turned on my Pioneer VSX-56TXi Receiver and it would not respond to it's own (original) remote control. The Remote Control works as before with other components of my Home Theater. I did look in to resetting the Pioneer but it didn't help.
Any sugestions?


Batteries?
_________________________
Fronts/Wides:M22s in/on
Center:VP150/VP100 in/on
Hghts,SS,SR:QS8s
Sub:EP500
AVR:Onkyo 3008

Top
#320993 - 09/01/10 07:32 PM Re: Pioneer Remote Control [Re: Glitchy]
CatBrat Offline
axiomite

Registered: 08/05/09
Posts: 5987
Loc: Milky Way Galaxy
But, it works with his other pieces of equipment. But yeah, batteries would have been the first thing I would have tried.

Top
#321084 - 09/02/10 01:05 PM Re: Pioneer Remote Control [Re: CatBrat]
casey01 Offline
aficionado

Registered: 07/03/08
Posts: 789
Loc: Toronto
Might seem like a "silly" question but I am assuming that the front panel buttons on the AVR are still functioning as normal? Has there been a recent firmware update to the unit?
Mainstream manufacturers, like Pioneer, will have multiple IR codes for various equipment and I wonder as well, somehow, has this mysteriously changed especially since you stated all other components commands remain intact? Another possible option is in many cases there are a number of ways of re-setting the remote, however, in doing so, it may result in a loss of commands for your other equipment and would require a re-install. What does the manual say about this, if anything?

Other than that, I guess a call to Pioneer is in order. The problem is, like most mainstream manufacturers, trying to get a helpful and timely response from these people can be like "pulling teeth".

Top



Moderator:  alan, Amie, Andrew, axiomadmin, Brent, Debbie, Ian, Jc 

Home  |  Corporate Info  |  Products  |  Message Board  |  FAQs  |  Warranty  |  Site Map  |  Privacy Statement   |  Contact Us

©2014 Colquhoun Audio Laboratories Limited
All Rights Reserved.