Get Free, Friendly, Expert Advice
Call 1-888-352-9466 or email

Designed and Manufactured in Canada Since 1980


Wall'O'Fame
Solarrdadd's 7.1 Apartment HT!
A promise is A promise... Axiom's second home
AxiomAudio Blog

Insider’s Sneak Peek: AxiomAeris

Axiom’s New Computer Speakers

Blind Listening Tests

Who's Online
0 registered (), 31 Guests and 7 Spiders online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Financing
Forum Stats
13,380 Registered Members
11 Forums
23,203 Topics
410,775 Posts

Most users ever online: 378 @ 02/24/13 04:33 PM
Top Posters
Ken.C 17924
pmbuko 16349
SirQuack 13357
CV 11465
MarkSJohnson 11188
Meanwhile On Facebook
Page 2 of 3 < 1 2 3 >
Topic Options
Rate This Topic
#380332 - 07/19/12 08:36 AM Re: EP350 Humming After I Moved Homes [Re: gog]
GuitarStv Offline
enthusiast

Registered: 05/31/12
Posts: 30
The EP350 that I got a month or so ago had a ground screw. It hummed like crazy until I removed it. It was a B stock though. The new ones don't have them?

Top
#380333 - 07/19/12 08:37 AM Re: EP350 Humming After I Moved Homes [Re: gog]
Ken.C Offline
shareholder in the making

Registered: 05/03/03
Posts: 17924
Loc: NoVA
I couldn't see one on my 350 amp or in the picture on Axiom's site, but I'll let you know when I get my new amp.
_________________________
I am the Doctor, and THIS... is my SPOON!

Top
#380337 - 07/19/12 09:51 AM Re: EP350 Humming After I Moved Homes [Re: gog]
CatBrat Offline
axiomite

Registered: 08/05/09
Posts: 6014
Loc: Milky Way Galaxy
The ground screw should be near where you plug the power cord into the back of the unit. That's probably below the lowest point on your picture.

Top
#380364 - 07/19/12 02:27 PM Re: EP350 Humming After I Moved Homes [Re: CatBrat]
gog Offline
regular

Registered: 07/17/12
Posts: 9
Removed the Sat. receiver from the DENON, still a hum on the sub. Also tried unplugging and plugging in the rca plug from denon to ep350 and the hum goes away once unplugged? So I'm still at a loss for what is causing this, I had no issues at my old house.

Yes it is the EP350 V3 as in the title.

One funny thing I did notice is that when the AC in the house powered on, the "hum" on the receiver also changed. The hum changed audibly along with the AC powering on. As if the current from the house is causing the hum, this is indeed a much older house.


Edited by gog (07/19/12 02:46 PM)

Top
#380366 - 07/19/12 02:36 PM Re: EP350 Humming After I Moved Homes [Re: gog]
Ken.C Offline
shareholder in the making

Registered: 05/03/03
Posts: 17924
Loc: NoVA
Did you try the cheater plug?
_________________________
I am the Doctor, and THIS... is my SPOON!

Top
#380367 - 07/19/12 02:47 PM Re: EP350 Humming After I Moved Homes [Re: Ken.C]
gog Offline
regular

Registered: 07/17/12
Posts: 9
Not yet, heading to radio shack today.

Top
#380385 - 07/19/12 06:48 PM Re: EP350 Humming After I Moved Homes [Re: gog]
SirQuack Offline
shareholder in the making

Registered: 01/29/04
Posts: 13357
Loc: Iowa
my 350's don't have a ground screw either, the cheater plug worked for my 350's after they starting buzzing/humming once Direct TV was introduced to the system.
_________________________
M80s-VP180-QS8s-EP600-2xEP350 Denon3808 Outlaw7700
M22-OWM22-VP100-Denon2805
Audio Nirvana

Top
#380411 - 07/20/12 06:40 AM Re: EP350 Humming After I Moved Homes [Re: gog]
J. B. Offline
connoisseur

Registered: 01/19/11
Posts: 1289
Loc: Quebec, Canada
in this here house, i'm the only one humming (along with the music). ;-)
_________________________
See: http://www.blu-ray.com/community/gallery.php?member=Gelli
or: Axiom Gallery

Top
#380433 - 07/20/12 11:22 AM Re: EP350 Humming After I Moved Homes [Re: gog]
Amie Offline

connoisseur

Registered: 02/06/02
Posts: 1622
I checked with Steve to see if I should update the EP350 page, and all the current amps have a ground screw. There were some changes throughout the production runs but the current production all have it.
_________________________
Amie Colquhoun
Axiom Audio

Top
#380480 - 07/20/12 11:21 PM Re: EP350 Humming After I Moved Homes [Re: gog]
gog Offline
regular

Registered: 07/17/12
Posts: 9
Where should I put this ground loop isolater?



Here is a pic of the back panel, is that screw next to the power plug the ground screw? sorry for the huge pic, camera phone having issues.

http://i.imgur.com/ZcKQT.jpg

Top
Page 2 of 3 < 1 2 3 >

Moderator:  alan, Amie, Andrew, axiomadmin, Brent, Debbie, Ian, Jc 

Home  |  Corporate Info  |  Products  |  Message Board  |  FAQs  |  Warranty  |  Site Map  |  Privacy Statement   |  Contact Us

©2015 Colquhoun Audio Laboratories Limited
All Rights Reserved.