You are not logged in. [Log In]


Forums » General Discussion » Home Theater » Using QS 4 for Atmos speakers

Page 3 of 4 < 1 2 3 4 >
Topic Options
Rate This Topic
#421739 - 12/27/16 12:55 AM Re: Using QS 4 for Atmos speakers [Re: Gr8_White_North]
bridgman Offline
axiomite

Registered: 08/25/04
Posts: 6288
Loc: Bowmanville, Ontario, Canada
Originally Posted By Socketman
Bridgeman I hope you try this , I often see people with the same constrictions and I have often pontificated about just such a solution. I look forward to your results.

It's going to be kind of creepy with M40s and M60s hanging over me like the sword of Damocles though...


Edited by bridgman (12/27/16 12:56 AM)
_________________________
M60ti, VP180, QS8, M2ti, EP500, PC-Plus 20-39
M5HP, M40ti, Sierra-1
LFR1100 active, ADA1500-4 and -8

Top
#421750 - 12/27/16 01:40 PM Re: Using QS 4 for Atmos speakers [Re: fish]
Gr8_White_North Offline
connoisseur

Registered: 07/12/09
Posts: 2281
Loc: Whitehorse YT
oh shit, I wouldn't go any less than an M80 for full coverage.
_________________________
DOG is GOD spelled backwards.
What others think of me is none of my business.
M80 V3 MY GLOSS Cherry

Top
#421776 - 12/28/16 11:33 PM Re: Using QS 4 for Atmos speakers [Re: fish]
SirQuack Offline
shareholder in the making

Registered: 01/29/04
Posts: 13675
Loc: Iowa
Nick where did you get your Anthem? I saw a thread from earlier this year you went through an installer in Canada? I noticed here in DSM there is AudioLabs as well as a few other "Installers". Any other choices online besides Crutchfield or Ebay(sketchy sellers). How do you like the ARC correction? Looks like the Marantz 7702mkii is getting harder to find, Outlaw is even out of their B stock units. I would have to add another 4-5 channel amp to add to my 7 channel Outlaw as well. I need to start selling stuff, lol (Denon, Projector, Telescope, etc.) lol
_________________________
M80s VP180 4xM22ow 4xM3ic EP600 2xEP350
AnthemAVM60 Outlaw7700 EmoA500 Epson5040UB SonyUBPX800



Top
#421781 - 12/29/16 01:27 PM Re: Using QS 4 for Atmos speakers [Re: fish]
nickbuol Offline
axiomite

Registered: 09/16/04
Posts: 5396
Loc: Marion, IA
I got an amazing price on it, but that installer from Canada got into a bit of hot water because he was selling it for what came out to a price that was more than $1300 off U.S. MSRP shipped to people in the U.S. (he was undermining U.S. reseller pricing, even though there was nothing stated that he couldn't do so, or that it violated any of their dealer agreements). I still have a fully warranted unit for a price that was too amazing not to jump on it.

Came across him on Facebook as he was giving everyone in a particular home theater group on there a promise of a deal.

ARC was always promised as a top tier room correction, but I wasn't sure. I REALLY liked Audyssey XT32. However, when I ran ARC for the first time, I was absolutely blown away at how much better my speakers and room sounded. I would never want to go back to Audyssey, and that is saying quite a bit.

If you already have the main 7 channel amp, you could always look that their AVM 60 and add more amplification down the road for overheads if you so desired. It is the MRX-1120 without amps. I am surprised that it isn't cheaper than $500 less than an 1120 that comes with internal amplification, but it would be an option.

Or go with the 720. It can process 11.1 audio, but only has 7 channels of amplification inside. Price point is a bit nicer.

Lots of options out there. I made a big jump up to Anthem and now I don't think that I could ever go back to any of the more "mainstream" brands.
_________________________
2-M60s, VP180, 8-M3s, SVS 20-39PCi, DIY Sub, 8-Shakers, JVC RS45, Anthem MRX-1120

Top
#421789 - 12/29/16 07:11 PM Re: Using QS 4 for Atmos speakers [Re: fish]
SirQuack Offline
shareholder in the making

Registered: 01/29/04
Posts: 13675
Loc: Iowa
yep, I've been reading up on ARC2 sounds cool. I like the option of doing quick measurements of speakers or subs to get things set before running the process. According to Audioholics article it works great with multiple subs. I just wish there were more people selling that brand to bring prices down. There is one Ebay seller, but that is a bit scarry for warranty issues even though they offer a 5 year squaretrade warranty. I would also have to figure out what to do with my current speaker positions/wiring. My side Q's are mounted higher up and angled down. The rears are a bit lower right behind the back row. I do have a pair of onwall 22's as well as regular 22's in boxes, hmmm
_________________________
M80s VP180 4xM22ow 4xM3ic EP600 2xEP350
AnthemAVM60 Outlaw7700 EmoA500 Epson5040UB SonyUBPX800



Top
#421791 - 12/29/16 07:32 PM Re: Using QS 4 for Atmos speakers [Re: fish]
SirQuack Offline
shareholder in the making

Registered: 01/29/04
Posts: 13675
Loc: Iowa
actually since I enclosed in my HUGE Porterplex V1 and V2 theater to be isolated from the rest of the rec room/bar area, the overall dimensions are much smaller. Not sure how I would integrate 4 ceiling speakers, might have to consider just 2.
_________________________
M80s VP180 4xM22ow 4xM3ic EP600 2xEP350
AnthemAVM60 Outlaw7700 EmoA500 Epson5040UB SonyUBPX800



Top
#421792 - 12/29/16 08:10 PM Re: Using QS 4 for Atmos speakers [Re: fish]
bridgman Offline
axiomite

Registered: 08/25/04
Posts: 6288
Loc: Bowmanville, Ontario, Canada
I suspect I would get too stressed out walking into an Atmos HT and looking at all those speakers. It just looks too much like one of those brainwashing setups you see in movies from the 70s and 80s.
_________________________
M60ti, VP180, QS8, M2ti, EP500, PC-Plus 20-39
M5HP, M40ti, Sierra-1
LFR1100 active, ADA1500-4 and -8

Top
#421793 - 12/29/16 08:14 PM Re: Using QS 4 for Atmos speakers [Re: fish]
SirQuack Offline
shareholder in the making

Registered: 01/29/04
Posts: 13675
Loc: Iowa
I remember seeing Star Wars for the first time in 77. The River Hills Theater here in Des Moines was state of the art for sound at that time.
_________________________
M80s VP180 4xM22ow 4xM3ic EP600 2xEP350
AnthemAVM60 Outlaw7700 EmoA500 Epson5040UB SonyUBPX800



Top
#421799 - 12/29/16 08:57 PM Re: Using QS 4 for Atmos speakers [Re: fish]
Gr8_White_North Offline
connoisseur

Registered: 07/12/09
Posts: 2281
Loc: Whitehorse YT
For me I am just not sure the investment required for atmos will enhance my enjoyment enough to justify it. Upgrade pre/pro, new speakers , sell amp and buy another amp. I really need a demo since my setup just sounds so good as is.
_________________________
DOG is GOD spelled backwards.
What others think of me is none of my business.
M80 V3 MY GLOSS Cherry

Top
#421801 - 12/29/16 09:23 PM Re: Using QS 4 for Atmos speakers [Re: fish]
SirQuack Offline
shareholder in the making

Registered: 01/29/04
Posts: 13675
Loc: Iowa
If I go down that path hopefully I can figure out how to integrate my current speakers and ones in storage to save a few bucks smile
_________________________
M80s VP180 4xM22ow 4xM3ic EP600 2xEP350
AnthemAVM60 Outlaw7700 EmoA500 Epson5040UB SonyUBPX800



Top
Page 3 of 4 < 1 2 3 4 >

Moderator:  alan, Amie, Andrew, axiomadmin, Brent, Debbie, Ian, Jc 
Forum Stats

15,404 Registered Members
16 Forums
24,318 Topics
430,763 Posts

Most users ever online:
2,082 @ 01/22/20 10:43 AM

Top Posters
Ken.C 18044
pmbuko 16437
SirQuack 13675
CV 11753
MarkSJohnson 11445
2 registered (Mojo, rrlev)
271 Guests and
3 Spiders online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Newsletter Signup