Previous Thread
Next Thread
Print Thread
Rate Thread
HELP - Volume Control using Aux input
#428127 01/06/18 06:07 PM
Joined: Dec 2017
Posts: 20
V
hobbyist
OP Offline
hobbyist
V
Joined: Dec 2017
Posts: 20
Hi all, Happy New Year!
Just starting to enjoy my new Air, only a few hours in and loving the sound. I will be using an existing DAC/pre to supply a nice analog signal to the rear Aux input. Works really well with one concern. I’m looking for a way to control volume from my listening position, ideally a remote unit (doesn’t exist, correct?) or via the AxiomAir app (does not work when Analog input is used, correct?).

Asking for input as I may be missing something that would solve my issue.

Tom

Re: HELP - Volume Control using Aux input
VintageUke #428128 01/06/18 06:43 PM
Joined: Jan 2007
Posts: 8,414
Likes: 21
M
axiomite
Online Content
axiomite
M
Joined: Jan 2007
Posts: 8,414
Likes: 21
There is no way to control the analog input volume remotely; only the digital bitstream can be controlled remotely. The analog input isn't digitized.


Not enough memory in Axiom's web server
to list all the Axiom stuff I have
Re: HELP - Volume Control using Aux input
VintageUke #428132 01/06/18 08:46 PM
Joined: Dec 2017
Posts: 20
V
hobbyist
OP Offline
hobbyist
V
Joined: Dec 2017
Posts: 20
Thank you Mojo, oh well, I had hoped I was missing a way to make that happen.


Moderated by  Andrew, Debbie, Ian, Jc 

Link Copied to Clipboard

Need Help Graphic

Forum Statistics
Forums16
Topics24,490
Posts434,484
Members15,439
Most Online2,082
Jan 22nd, 2020
Top Posters
Ken.C 18,044
pmbuko 16,437
SirQuack 13,707
CV 11,911
MarkSJohnson 11,451
Who's Online Now
4 members (Mojo, 2x6spds, Sinclair, Kodiak), 215 guests, and 2 robots.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Newsletter Signup
Powered by UBB.threads™ PHP Forum Software 7.7.4