Previous Thread
Next Thread
Print Thread
Rate Thread
HELP - Volume Control using Aux input
#428127 01/06/18 06:07 PM
Joined: Dec 2017
Posts: 16
V
frequent flier
OP Offline
frequent flier
V
Joined: Dec 2017
Posts: 16
Hi all, Happy New Year!
Just starting to enjoy my new Air, only a few hours in and loving the sound. I will be using an existing DAC/pre to supply a nice analog signal to the rear Aux input. Works really well with one concern. I’m looking for a way to control volume from my listening position, ideally a remote unit (doesn’t exist, correct?) or via the AxiomAir app (does not work when Analog input is used, correct?).

Asking for input as I may be missing something that would solve my issue.

Tom

Re: HELP - Volume Control using Aux input
VintageUke #428128 01/06/18 06:43 PM
Joined: Jan 2007
Posts: 7,377
Likes: 2
M
axiomite
Offline
axiomite
M
Joined: Jan 2007
Posts: 7,377
Likes: 2
There is no way to control the analog input volume remotely; only the digital bitstream can be controlled remotely. The analog input isn't digitized.


A-LFR/1000-8 & 2/500v4x2
1000-3,1500-3
100,160,QS10x2,800,M5x2,M2/3/50v4
Air Force, Freedom
had v2
Re: HELP - Volume Control using Aux input
VintageUke #428132 01/06/18 08:46 PM
Joined: Dec 2017
Posts: 16
V
frequent flier
OP Offline
frequent flier
V
Joined: Dec 2017
Posts: 16
Thank you Mojo, oh well, I had hoped I was missing a way to make that happen.


Moderated by  Andrew, Debbie, Ian, Jc 

Link Copied to Clipboard

Need Help Graphic

Forum Statistics
Forums16
Topics24,357
Posts431,542
Members15,414
Most Online2,082
Jan 22nd, 2020
Top Posters
Ken.C 18,044
pmbuko 16,437
SirQuack 13,680
CV 11,791
MarkSJohnson 11,445
Who's Online Now
1 members (Curved Air), 256 guests, and 3 robots.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Newsletter Signup
Powered by UBB.threads™ PHP Forum Software 7.7.4