You are not logged in. [Log In]


Forums » General Discussion » Home Theater » Need help setting up Dolby TrueHD

Topic Options
Rate This Topic
#286573 - 01/12/10 07:33 PM Need help setting up Dolby TrueHD
Listener Offline
local

Registered: 09/05/08
Posts: 288
Loc: CT, US
Hi guys.
I just got the "Chris Botti IN Boston" Blu-ray.
It is a Dolby TrueHD 7.1/5.1

I play it through my PS3. On my receiver the 2809ci when I toggle between modes I get DOLBY PLII or DTS NEO:6 or nural.

I can not get the Dolby TrueHD. Also on the input it looks as if I am only getting stereo and converting it to 5.1 out.

Can anyone help me figure out how to get Dolby TrueHD? I have audessey turned off BTW.

Thanks in advance.
_________________________
w22s, w150, qs8s, ep500 HT
PeachTree 65se, PeachTree D5 and SVS SB1000 - Stereo

Top
#286575 - 01/12/10 07:48 PM Re: Need help setting up Dolby TrueHD [Re: Listener]
Listener Offline
local

Registered: 09/05/08
Posts: 288
Loc: CT, US
well i just found there was an option in the menu of the blu-ray to switch to 7.1 instead of PCM. Now i get the multi channel in.
_________________________
w22s, w150, qs8s, ep500 HT
PeachTree 65se, PeachTree D5 and SVS SB1000 - Stereo

Top
#286578 - 01/12/10 08:20 PM Re: Need help setting up Dolby TrueHD [Re: Listener]
onn Offline
aficionado

Registered: 02/28/08
Posts: 999
Loc: Edmonton Alberta
Your Denon should have a "standard" mode try that. If I'm wrong one of the forum Shmees will correct me.
Mel
_________________________
My system

Top
#286579 - 01/12/10 08:30 PM Re: Need help setting up Dolby TrueHD [Re: onn]
Listener Offline
local

Registered: 09/05/08
Posts: 288
Loc: CT, US
The Standard button allows me to toggle between the modes. The multi channel was missing because of the audio option on the blu-ray itself. It's there again. Thanks.
_________________________
w22s, w150, qs8s, ep500 HT
PeachTree 65se, PeachTree D5 and SVS SB1000 - Stereo

Top
#286581 - 01/12/10 08:58 PM Re: Need help setting up Dolby TrueHD [Re: Listener]
Potatohead Offline
aficionado

Registered: 05/14/09
Posts: 670
Loc: Vancouver
If you have the older PS3 you will have to PCM it to the receiver. If you have the newer "slim" version you will be able to bitstream it to the Denon if you wish. Just set the Denon to "auto" for simplicity.

Top
#286671 - 01/13/10 02:57 PM Re: Need help setting up Dolby TrueHD [Re: Potatohead]
Murph Offline
axiomite

Registered: 10/05/06
Posts: 6955
Loc: PEI, Canada
What the potato said.
_________________________
With great power comes Awesome irresponsibility.

Top
#286693 - 01/13/10 04:45 PM Re: Need help setting up Dolby TrueHD [Re: Murph]
roar Offline
old hand

Registered: 11/06/06
Posts: 66
Loc: Burlington, Ontario, Canada
And a follow up to potato, if you have to PCM, you will not see the little Dolby TrueHD light come on. You will just see multi-channel. If you can Bitstream, you will see the light come on I believe, but either way you are getting what you need to your reciever.

Top
#286702 - 01/13/10 06:52 PM Re: Need help setting up Dolby TrueHD [Re: roar]
Listener Offline
local

Registered: 09/05/08
Posts: 288
Loc: CT, US
Yup. I read up on this last night. I guess the new Slim PS3 can bitstream dolby TrueHD, but the older ones don't do it properly.
_________________________
w22s, w150, qs8s, ep500 HT
PeachTree 65se, PeachTree D5 and SVS SB1000 - Stereo

Top
#286703 - 01/13/10 06:53 PM Re: Need help setting up Dolby TrueHD [Re: Listener]
Listener Offline
local

Registered: 09/05/08
Posts: 288
Loc: CT, US
Thanks guys.
_________________________
w22s, w150, qs8s, ep500 HT
PeachTree 65se, PeachTree D5 and SVS SB1000 - Stereo

Top
#286719 - 01/13/10 08:16 PM Re: Need help setting up Dolby TrueHD [Re: Listener]
ClubNeon Offline
connoisseur

Registered: 02/06/09
Posts: 3466
Loc: Western Maryland, USA
The older ones don't bitstream, but there's nothing improper about sending PCM. I prefer the player to do the decoding. As it's even required by Profile 2.0 to do live mixing of secondary audio.

The PS3 Slim can flip from bitstreaming to PCM quickly when asked to mix secondary audio, but there's a little blip in the sound. If you're already running in in PCM, you'll never notice.

I'm also finding out that some less expensive receivers don't have quite enough DSP power to decode high-rate lossless audio, and end up out of lip synch. They do fine when fed already decoded PCM.
_________________________
Pioneer PDP-5020FD, Marantz SR6011
Axiom M5HP, VP160HP, QS8
Sony PS4, surround backs
-Chris

Top

Moderator:  alan, Amie, Andrew, axiomadmin, Brent, Debbie, Ian, Jc 
Forum Stats

15,232 Registered Members
15 Forums
24,007 Topics
424,185 Posts

Most users ever online:
883 @ 03/04/17 05:06 PM

Top Posters
Ken.C 18044
pmbuko 16437
SirQuack 13571
CV 11677
MarkSJohnson 11437
0 registered ()
105 Guests and
3 Spiders online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Newsletter Signup