Previous Thread
Next Thread
Print Thread
Rate Thread
M22ti Problems
#394681 06/29/13 08:01 PM
Joined: Aug 2005
Posts: 88
D
old hand
OP Offline
old hand
D
Joined: Aug 2005
Posts: 88
Hi Guys,

I have VP100, and I used to own the M22ti's. I bought another pair today second hand, however something isn't right with them. I know one of the woofers appears to be blown, but more concerning is that neither sound proper. They almost sound out of phase or something. They're much quieter than the VP100 and just lack power or something. I have to turn the amp way up to get much of anything out of them. All the other speakers in each have sound coming out. I know from having them before, and the sound of my current VP100, something is really not right. I was wondering if you guys have any ideas. I obviously need to call Axiom also and see what a woofer costs, but that's not the whole problem.

Thanks in advance.

Last edited by davemire; 06/29/13 08:01 PM.

d4ve
Re: M22ti Problems
davemire #394683 06/30/13 02:35 AM
Joined: May 2002
Posts: 10,648
shareholder in the making
Offline
shareholder in the making
Joined: May 2002
Posts: 10,648
Dave, besides the probably blown driver, the low sound level you describe could possibly result from one of the speakers being connected with polarity reversed with respect to the other speaker. You'd check by simply reversing the wire connections at one speaker.

If that doesn't solve at least part of the problem, it would seem that they should be returned, unless you bought at a very low price "as is".


-----------------------------------

Enjoy the music, not the equipment.


Re: M22ti Problems
JohnK #394698 06/30/13 02:44 PM
Joined: Aug 2005
Posts: 88
D
old hand
OP Offline
old hand
D
Joined: Aug 2005
Posts: 88
Hi John,

Thanks for the reply, I fairly sure the polarity is correct, but I will double check. They certainly lack detail, and when my existing Infinity mains sound substantially better, I know there is a problem, as I know what these typically sound like.

I paid $65 for the pair, which is very cheap, but useless if they aren't working.


d4ve
Re: M22ti Problems
davemire #394704 06/30/13 06:23 PM
Joined: Sep 2011
Posts: 1,767
E
connoisseur
Offline
connoisseur
E
Joined: Sep 2011
Posts: 1,767
Dave:

I have the M22v3s & VP100v3 in my HT & they work just fine.

The M22ti models are quite old now. Sounds like yours were over-driven or otherwise misused in their former life...

TAM

Last edited by exlabdriver; 06/30/13 06:25 PM.

Moderated by  alan, Amie, Andrew, axiomadmin, Brent, Debbie, Ian, Jc 

Link Copied to Clipboard

Need Help Graphic

Forum Statistics
Forums16
Topics24,396
Posts432,294
Members15,418
Most Online2,082
Jan 22nd, 2020
Top Posters
Ken.C 18,044
pmbuko 16,437
SirQuack 13,690
CV 11,815
MarkSJohnson 11,451
Who's Online Now
0 members (), 265 guests, and 2 robots.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Newsletter Signup
Powered by UBB.threads™ PHP Forum Software 7.7.4