Previous Thread
Next Thread
Print Thread
Rate Thread
Page 1 of 2 1 2
EP600 V2 Help
#395576 07/28/13 03:02 PM
Joined: Jul 2013
Posts: 2
S
spx38 Offline OP
newbie
OP Offline
newbie
S
Joined: Jul 2013
Posts: 2
Hi everyone,

I'm new to this forum and have been using axiom products for a while now and have been loving them.

However the EP600 V2 sub has been giving me some problems lately. With the receiver/tv turned off the sub will make a thump sound at irregular intervals. It works prefectly fine when the receiver is on and is being used but the only issue is that it makes a thumping noises once the receiver is turned off. It has only been doing this for the last month out of the last 5 or so years of owning the sub. What would be the issue?

Thanks

Re: EP600 V2 Help
spx38 #395577 07/28/13 03:13 PM
Joined: Sep 2008
Posts: 4,116
connoisseur
Offline
connoisseur
Joined: Sep 2008
Posts: 4,116
Give Axiom a call and talk with their customer service. Your amp in the subwoofer might need to be serviced. Sounds like a possible issue with a capacitor.


I’m armed and I’m drinking. You don’t want to listen to advice from me, amigo.

-Max Payne
Re: EP600 V2 Help
spx38 #395578 07/28/13 03:31 PM
Joined: Feb 2004
Posts: 1,863
connoisseur
Offline
connoisseur
Joined: Feb 2004
Posts: 1,863
I would call Brent first thing on Monday. Replacing the amp in the EP-600 is pretty easy.

Re: EP600 V2 Help
spx38 #395580 07/28/13 03:56 PM
Joined: Sep 2004
Posts: 11,451
shareholder in the making
Offline
shareholder in the making
Joined: Sep 2004
Posts: 11,451
Unplug it for a few minutes and then plug it back in. It might just need a bit of a re-set.

If that doesn't work, yeah....call Axiom.


::::::: No disrespect to Axiom, but my favorite woofer is my yellow lab :::::::
Re: EP600 V2 Help
spx38 #395581 07/28/13 04:06 PM
Joined: Jul 2004
Posts: 4,268
Likes: 3
M
connoisseur
Offline
connoisseur
M
Joined: Jul 2004
Posts: 4,268
Likes: 3
A few of us went through this before. If I recall, it's a ground issue. I think I just moved the grounding screw on the amp plate or something like that. As others have mentioned, call Axiom.

Re: EP600 V2 Help
spx38 #395587 07/28/13 08:07 PM
Joined: Mar 2012
Posts: 286
local
Offline
local
Joined: Mar 2012
Posts: 286
When you call you might ask about the new line of subs currently in development. Can't hurt to know what's coming and what kind of upgrade credit you could get. Just sayin'...

Re: EP600 V2 Help
spx38 #395588 07/28/13 09:26 PM
Joined: Jan 2004
Posts: 13,686
Likes: 1
shareholder in the making
Offline
shareholder in the making
Joined: Jan 2004
Posts: 13,686
Likes: 1
My 600v2 used to thump/rumble occasionally for no reason out of the blue. The first time I heard it it sounded like thunder off in the distance. Just unpluged the main outlet cable for a few minutes and that fixes it for me. For me it is paranormal activity...



M80s VP180 4xM22ow 4xM3ic EP600 2xEP350
AnthemAVM60 Outlaw7700 EmoA500 Epson5040UB SonyUBPX800


Re: EP600 V2 Help
spx38 #395594 07/29/13 01:39 AM
Joined: May 2002
Posts: 10,644
shareholder in the making
Offline
shareholder in the making
Joined: May 2002
Posts: 10,644
Welcome. As a couple of replies have already suggested, unplug the sub for a few minutes to reset it to see if this helps. If the evil spirits which were affecting Randy's sub have also targeted yours, having no power cord to use as an entry way may cause them to become lost and to go looking for an easier victim.


-----------------------------------

Enjoy the music, not the equipment.


Re: EP600 V2 Help
spx38 #395600 07/29/13 10:56 AM
Joined: Sep 2004
Posts: 11,451
shareholder in the making
Offline
shareholder in the making
Joined: Sep 2004
Posts: 11,451
Yeah, John, but sometimes those same spirits come out the port (luckily, with no chuffing due to the vortex design) and take residence in the closets of the children.


::::::: No disrespect to Axiom, but my favorite woofer is my yellow lab :::::::
Re: EP600 V2 Help
spx38 #395729 08/02/13 01:46 PM
Joined: Jul 2013
Posts: 2
S
spx38 Offline OP
newbie
OP Offline
newbie
S
Joined: Jul 2013
Posts: 2
Thanks for all the replies. Greatly appreciated. I did what you guys suggested and unplugged the sub for half an hour and then plugged it back in again. It hasn't made an unwanted thump yet!

Thanks again for the help. The house is a lot nicer now that it doesn't sound like bear is pounding on the wall every couple of minutes haha.

If the issue comes up again, I will call axiom.

Page 1 of 2 1 2

Moderated by  alan, Amie, Andrew, axiomadmin, Brent, Debbie, Ian, Jc 

Link Copied to Clipboard

Need Help Graphic

Forum Statistics
Forums16
Topics24,376
Posts432,000
Members15,416
Most Online2,082
Jan 22nd, 2020
Top Posters
Ken.C 18,044
pmbuko 16,437
SirQuack 13,686
CV 11,805
MarkSJohnson 11,451
Who's Online Now
0 members (), 94 guests, and 1 robot.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Newsletter Signup
Powered by UBB.threads™ PHP Forum Software 7.7.4