Previous Thread
Next Thread
Print Thread
Rate Thread
EP 600 hookups
#425525 05/11/17 09:31 PM
Joined: Apr 2017
Posts: 3
I
newbie
OP Offline
newbie
I
Joined: Apr 2017
Posts: 3
Just got a refurb EP600. My old sub had one connection end for the receiver and a pigtailed end for the sub. It was a Velodyne. Can I still use this cable and only plug in one end to the sub? I have some high quality component cable left over from a previous set up. Will one of these wires work?

Re: EP 600 hookups
iceman3500 #425526 05/11/17 09:58 PM
Joined: Apr 2017
Posts: 3
I
newbie
OP Offline
newbie
I
Joined: Apr 2017
Posts: 3
Sorry, composite.

Re: EP 600 hookups
iceman3500 #425527 05/11/17 11:29 PM
Joined: May 2002
Posts: 10,649
shareholder in the making
Offline
shareholder in the making
Joined: May 2002
Posts: 10,649
Ice, welcome to Axiom. Any coaxial cable with an RCA plug on each end will work for connecting your fine EP600 to the sub output on your receiver. This would include the audio cables(typically red and white plugs)in a "composite" video set of cables.

These cables differ in the amount of shielding against hum which they have. Taking usual precautions such as not running it alongside a power cord should result in no problem. Even thicker, more heavily shielded coaxial audio cables are available for just a few dollars if needed.


-----------------------------------

Enjoy the music, not the equipment.



Moderated by  alan, Amie, Andrew, axiomadmin, Brent, Debbie, Ian, Jc 

Link Copied to Clipboard

Need Help Graphic

Forum Statistics
Forums16
Topics24,396
Posts432,297
Members15,418
Most Online2,082
Jan 22nd, 2020
Top Posters
Ken.C 18,044
pmbuko 16,437
SirQuack 13,690
CV 11,815
MarkSJohnson 11,451
Who's Online Now
0 members (), 258 guests, and 1 robot.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Newsletter Signup
Powered by UBB.threads™ PHP Forum Software 7.7.4