Previous Thread
Next Thread
Print Thread
Rate Thread
Axiom Amp Problem
#431155 01/29/19 11:26 PM
Joined: Jun 2017
Posts: 4
H
Hedge7 Offline OP
newbie
OP Offline
newbie
H
Joined: Jun 2017
Posts: 4
It appears that the center speaker channel on my ADA1000 has gone out. There is no sound coming out from every setting on the receiver I've checked. I tested another center channel speaker in the same output and nothing. Any help would be greatly appreciated. It's a 5 channel ADA1000

Last edited by Hedge7; 01/29/19 11:34 PM.
Re: Axiom Amp Problem
Hedge7 #431156 01/29/19 11:39 PM
Joined: Jan 2007
Posts: 7,897
Likes: 12
M
axiomite
Offline
axiomite
M
Joined: Jan 2007
Posts: 7,897
Likes: 12
Have you proved it's not the center channel of the receiver that failed?


v2tov4
A-LFR/1000-8&2,500x2
1000&1500-3
100,160,QS10,800,M2/3/5/50
N2,N3
Audiobytes
A-LFR1500 coming
Re: Axiom Amp Problem
Mojo #431157 01/29/19 11:53 PM
Joined: Jun 2017
Posts: 4
H
Hedge7 Offline OP
newbie
OP Offline
newbie
H
Joined: Jun 2017
Posts: 4
No, I'm afraid I don't know how to do that. I suppose plug the center channel speaker directly into the receiver?

Re: Axiom Amp Problem
Hedge7 #431158 01/30/19 12:14 AM
Joined: Dec 2008
Posts: 6,928
axiomite
Offline
axiomite
Joined: Dec 2008
Posts: 6,928
Before you do anything drastic, confirm your rca cable is ok. I once thought I had a bad channel on an outboard 5 ch amp, it was the cable.


Half of communication is listening. You can't listen with your mouth.
Re: Axiom Amp Problem
Hedge7 #431159 01/30/19 12:30 AM
Joined: Jan 2007
Posts: 7,897
Likes: 12
M
axiomite
Offline
axiomite
M
Joined: Jan 2007
Posts: 7,897
Likes: 12
Do what Adrian said by swapping a known good cable. Then do what I said by putting a channel (eg. Right channel) into the center input of the ADA and seeing if it plays. If it does, the ADA is ok and that channel on the receiver is bad.


v2tov4
A-LFR/1000-8&2,500x2
1000&1500-3
100,160,QS10,800,M2/3/5/50
N2,N3
Audiobytes
A-LFR1500 coming
Re: Axiom Amp Problem
Hedge7 #431160 01/30/19 12:37 AM
Joined: Jun 2017
Posts: 4
H
Hedge7 Offline OP
newbie
OP Offline
newbie
H
Joined: Jun 2017
Posts: 4
It's just a speaker cable I bought from Axiom, but point taken. I'll change out the cable after I test by putting the center speaker in a known good speaker channel.

Re: Axiom Amp Problem
Hedge7 #431161 01/30/19 02:00 AM
Joined: Jun 2017
Posts: 4
H
Hedge7 Offline OP
newbie
OP Offline
newbie
H
Joined: Jun 2017
Posts: 4
It was indeed the RCA cable!!! Thanks so much Adrian and Mojo. Now, I've got to go buy some higher quality RCA cables. Funny, I've never, ever had an RCA cable go bad on me. I'm 62 years old and been messing with this stuff for longer than I care to admit....
Thanks again!!

Re: Axiom Amp Problem
Hedge7 #431162 01/30/19 04:14 AM
Joined: Jan 2007
Posts: 7,897
Likes: 12
M
axiomite
Offline
axiomite
M
Joined: Jan 2007
Posts: 7,897
Likes: 12
I'd say that's very rare but glad you're back in business.


v2tov4
A-LFR/1000-8&2,500x2
1000&1500-3
100,160,QS10,800,M2/3/5/50
N2,N3
Audiobytes
A-LFR1500 coming

Moderated by  Andrew, Debbie, Ian, Jc 

Link Copied to Clipboard

Need Help Graphic

Forum Statistics
Forums16
Topics24,437
Posts433,077
Members15,428
Most Online2,082
Jan 22nd, 2020
Top Posters
Ken.C 18,044
pmbuko 16,437
SirQuack 13,694
CV 11,829
MarkSJohnson 11,451
Who's Online Now
0 members (), 202 guests, and 4 robots.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Newsletter Signup
Powered by UBB.threads™ PHP Forum Software 7.7.4